yazdığımdan bunumu anladın :D ki filistin halkı yinede çoğu değilde bazıları topraklarını yahudilere sattı benim demek istediğim şu Hani sözde şeriat devleti ya osmanlı hani kuran da yahudileri dost edinmeyin diyor ya orta doğuya yerleştiren zaten toprak veren osmanlı devleti kudüs olsun safed olsun yahudileri bu kadar besleyen yine bizdik ve güçlendiren bizdik o zaman osmanlı bir islami şeriat devleti değildi yada yahudilerin kuklası olmuştu para için hani Atatürke siyonist diyen kafasını kullanmayan tarihini araştırmayanlar varya hani Atatürk hilafeti yıktı diyenler var ya yahudilerin nasıl güçlendiğini ve nasıl siyonizmin bu derece güçlenip nasıl ortaya çıktığını en başından anlatıyorum ben bana göre siyonizmi bu derece güçlendirip yaratan osmanlıdır açıkçası bu kadar hak hiç bir ırka hiç bir farklı dine mensup olanlara verilmemiş ^^ < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 1 Ağustos 2024; 18:45:9 > |
Hamas Lideri Vuruldu (10. sayfa)
-
-
Akıl yaşı mı,beden yaşı mı , hangisini sordun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
13 tane çocuğu varmış. 3'ü vefat etmiş.
Sunni Müslüman. Şia / Şii Müslümanlarca katledilmiştir ... Hakan Fidan la samimi pozları filan İran daki Şiileri rahatsız etmiştir ve bence sonunu getirdi ...
İran Dini kanadı ve Ordu birbiriyle kanlı bıçaklı zaten ... Bilmeyen yoktur ...
İran askerleri de Mollardan bıkmış ama el mahkum ...
Hakan Fidan kasıtlı mı yaptı bilmem ama neticesi ortada ...
-
Abartıyorsunuz, Yahudileri ya da Hristiyanları dost edinen yok zaten, gayrımüslim hukuku peygamber ve hulefai raşidin döneminde nasıl uygulandıysa, türklerde de aynı uygulanmıştır. Bu kadar alim ulema, kadı hak hukuk bilmiyor mu yani, ne zaman nerden nasıl geldikleri belli Yahudilerin, Selahaddin bile kudüsü fethederken Haçlılar geri gitti şehirde yaşayan hristiyan ve Yahudilerin yerleşimlerine devam etmelerine izin verildi. Siz İslam'ı salt kâfir kesen bir din mi sanıyorsunuz. Bu dinde herşey hukuka göredir. Kimsenin hakkı yenmez, kimse kafasına göre asıp kesemez yok böyle bir İslam. Bu cahillik de malesef bizim din eğitimi fakiri oluşumuzun sonucu. Dine bu kadar muarız olan başka bir İslam coğrafyası yok trdeki kadar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Turan Dursun aşkıyla hakikatleri öğrenme yolculuğuna davet ediyorum sen ve senin gibileri ...
Hayal kırıklıkların tepkisel tezahürlerinden biri de Ateizm olmuştur ...
Kefenle baş koy ...
-
95ten beri ilahiyat okuyorum, turan dursunu da edip yükseli de deizmi ateizmi de polisini de monosunu da herşeyini yaladık yuttuk merak etme. Son söz, senin dinin sana benim dinim bana. Öldükten sonra-gerçi sen boş dersin sonrası ama- bütün sorular illaki cevaplanacak. Ha belki sen haklı çıkabilirsin, belki ölümden sonra bişey yoktur veya bana göre vardır farketmez. Ama hiçbir soykırıma haksızlığa destek vermenin hiçbir ideolojide savunulacak bir tarafı yok. Nasıl bugün yahudi soykırımına karşı çıkanların alnı aksa, nazi soykırımına da, Sırp soykırımına da, çin soykırımına da, bütün haksızlıklara karşı çıkanların da alnı ak. Ama soykıranların yanında duranların işi zor.
Blokla geç!
Cevap vermeye değecek biri değil, parmaklarına yazık, o kadar yani!
İslam da kılıçtan geçirmeler. Mezhepler ve Mezhepçilik Kur'an-ı Kerim'de yokken niye uyduruyorlar ?
Kandiller resmen İsevi kültürü özentisi .. Miraç için kandil bilmem ne için kandil ... Kandil kendi başına gavur kültürüdür ...
Yaşar Nuri Öztürk var ...
Reşad Halife ....
Edip Yüksel de onun fikir/inançsal öğrencisi ...
19 sayısının kutsiyeti ! Bu olay psikolojide tanımı da vardır ...
Hepsini geçtim 19 daki olay 12 lik sistemde de geçerliyse veya 6 lık sistemde de geçerliyse evrensel temelli bir mantık acaba denir ama 19 kerameti her matematiksel tabanda geçerli değildir :) ....
Taban 10 luk filan bunlar insan eseridir. İnsan eseri sistemlerdeki çıkarımlar da ilahi filan olamaz! ... Edip sırf bu temelden çöküyor o koca hiç eserler. Meali de ayrı aşırı iyimser ...
Nedense Kur'an Mealleri en az 43 tane ! .... Niye bu kadar çok ?! ...
Algılana İslamiyet niye böyle ?
Afganistan da bambaşka Mısır da başka Suriye de Sudiler de bambaşka Amerika da Afrika daki birçok ülkede bambaşka ... Türkiye deki light ılık süslümanlık filan dizboyu ...
Adnan Oktar da kendisini İslam için ben olmasam Türkiye deki Müslümanlar daha da kötü olacak diyordu! ...
Tarikatler ayrı bir mesele ...
Cemaatler ..
Gülen Cemaati ... Semerkant Cemaati ...
Gülen Cemaati yeni versiyonu : Sözler Köşkü !!!
Said Nursi İngiliz kuklalığı ! ...
( Bir başka İngiliz destekli oluşumu Şeyh Said ve savunucuları ! ) ...
İhsan Eliaçık Komünist İslamcılığı savunuyor ? Çorba ediyor :) ...
Bu işlerden nemalananlar sempatizanlar bloklamaya başlar ...
İslam Dinine şahsen birçok alanda olduğu gibi merak ediyorum ele alıyorum da ... Sorgulayıcı ele alıyorum.
Birileri keramet sorgulamak değil. Teslim olma ile İslami Tekamülden, tefekküründen dem vururlar :) ...
Mevlevilik Felsefesi kendisine sapıklık beyan edilir veya birileri kollar da ... Romalı ( Rumi ) Mevlana Celaleddin yani esasında Roma lı tebaasından ...
-
benim yaşım 54 türkiyenin abd ile uyumlu olduğu dönemleri de gördük.
adamlar aleni pkkya maaş veriyor silahlar incirlikten gidiyordu. bunu dönemin genelkurmay başkanı doğan güreş trt canlı yayınında söyledi. ve doksanlar ki pkk güneydoğuda şehir basıyordu.
öyle abd dostumuzmuş yok natoymuş bilmem ne hikayelerini bırakın. bize zaten f35 verilme planı yoktu. adamlar 2016 fetö darbesinden sonra türkiyeyi iç savaşa girip bölünecek bir ülke olarak görüyorlardı.
Allah bu millete yardım etti de o darbe başarılı olmadı.
batı ve abd bizim düşmanımızdır. nato boş balondur. çıksakta kalsakta hiç bir şey değişmez. türkiye batıya düşmanca davranmalıdır ki 15 temmuzdan sonra şükür devlet uyandı zaten.
tek çare düşmanı düşman bilip önlem almaktır. yoksa düşman seni yok eder. maalesef hayatın gerçeği böyle.
-
Arkadas 3 tane din var 3ude yahudi kaynaklı, 3unde de aynı Tanrı var. 3ude birbjr8nden ölesiye nefret edip , birbirlerine katl8qm yapmışlar tarih boyunca .
Bırakın bunların 3unude aklınız ve mantığınız ile hareket edin.
Tanrı gerçek olsa ona inanan kişilerin onun adına birbirlerini matletmesjnw izin verir miydi ?
Bunların hepsini insan yapımı şeyler aşın bunlari artık.
Peygamber dediğiniz çoğu kişi eski israill kralları, yahudi hanedanlari , anlattığı şey yahudi tarihi , oeyhamverlik dediğiniz dede , baba , oğul hanedaba bağlanmış.
Bu din jzunde tüm dünyada görülen hükümdarı kutsallastirma mitine dayanıyor ve özünde yahudilere ait olduğundan yahudi hanedanliklarini , kurallarını, tarihini anlatıyor.
Musevi , hristyan , Müslüman 3ude bu yahudi dininin farklı varyasyonlari.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Ağustos 2024; 20:32:32 >
Hamas ın saldırısına dair diğer konuda yazmıştım tekrardan özetleyerek ifade ederim :
Filistin hiçbir zaman özellikle yakın tarihte özellikle İslamiyet ve sonrasında yoktu ...
Filistinli diye tabir edilenler Müslüman değillerdi ve Ege Bölgesinden göçle Kenan Diyarına gelmişlerdir ... Kenan Diyarı bir dönem için kabaca coğrafik ifade manasındadır.
Kadim Filistinliler Arap değillerdir. Arap ların ataları zaten Asya tarafından göçle gelmişlerdir Arap Yarımadasına filan ...
Günümüzdeki Filistinliler İngiliz Emperyalizm in uydurma sistemidir. Bunu Araplar çok iyi biliyordur. İlk Filistinliler komşu Arap ülkelerden gelen Araplardır! O ülkelerin pasaportlarını taşırlar ! .... Araplar ...
Günümüzde Filistinli diye bir IRK yoktur .... Uydurmadır ... Araptırlar .... Araplar da pek sevmezler kukla uydurma oluşlarından ötürü ...
Bu konuda her türden belgeler arşivler vardır. Tüm Dünya bunu biliyor. Sadece sığ yaklaşan politik doğruculuk savunucusu bir kesim batının aymazlığı kendi iç dengelerini rahatsız etmesin diye destekleseler de nihayetinde kendilerine büyük bir vebal bela almışlardır ... Müslüman olanlarca BATI ya adapte olamamış kendini İslamiyeti ülkenin değil kainatın merkezi gibi görüp kibir son din biziz filan diye absürt talepleri dünyanın ülkelerin merkezinde sanki kendileri varmış gibi hak tepki vs herşeyi yapıyorlar ..
Bu tür süreçlerde Hamas dahil birçok oluşumda kendi içlerindeki çekişmeleri hemen kanıtsız İsrail yaptı demek saçmalıktır. Elbette İsrail de ister ama kendisine uzlaşması esaslı kökten çözüme de gidecekse kendisine çekmesini de değerlendirmesini de bilir bunu herke ülke olağan yapabilir. Kendisi bir kere göreceli FARKLI ILIMLI biri o yüzden İsrail den çok İran kendi içinde infaz etmiştir ettirmiştir savı daha mantıklı ve ağır basmaktadır ! ...
Kürt Faik Bulut objektif değildir. Referans noktası Vatansız yurtsız Yahudilerin anavatanlarına Kenan Diyarlarına dönmesi belli ki İngiliz Emperyalin planlarına TERS düşmekteydi ve bu süreçte İsrail Devleti kurulmadan önce savaş ortamının temellerini esas İngilizler atmıştır. Sonrasında Rusların da nedense buralarda eğitim vermesi bağlantıları Türkiye dekilerin de buradan terör eğitimi alan nice SOLCULARIN Filistin de alaka diye düşünürseniz büyük resim idrak edilebilir. Olayı tarihsel daha da evveliyatıyla ele alınmalı ve kapsamlı da olunmalıdır.
Noksan duruş istediği kadar metodik olunsun kitabına uygun olunsun netice sağlıksız çarpık olur.
Aman dikkat ...........
Delil isteyenlere kıyak diğer konuda sadece benim yazdıklarım olan . Aralarında görecekseniz Filistin gerçek tarihi Araplar kendileri de itiraf ediyor ve dana niceleri kaynakları ile :
https://forum.donanimhaber.com/7-ekim-2023-hamas-in-israil-saldirisi--157037084?q=@smart1978
-
Musevilik dediğimiz sey Filistin - İsrail bölgesinde dağınık halde bulunan tüm yahudilerden kalma belgelerin toplanıp derlenmesi ile olustitulmus kitaplara dayanan. Özünde yahudilerin tarih kitabı gibi birsey .
Hristyanlik ise İsa adındaki bir yahudinin bu yahudi inancındayım milliyetçi ve insanlığını- sert olarak gördüğü yerleri torpulemesi sonucu yani yahudi dinini güncelledim bir veriyordur. Kutsal kitap denilen şeyde Isanin hayatını anlatan bir biyografisi.
Islam ise Muhammed adı verilen bir Arabin bu öğrendiği yahudi tarihini alıp Arap mitolojisi ve Arap kültürü ile karıştırmayınız tamamen .
Islam kendinden önceki çok tanrılı Araplarin rituellerini , kültürünü yahudi dinine boca etmiştir. Bu karşında İslami ortaya çıkartır.
İslami insanlar çok orjinal birsey zannediyor bunun nedeni ise İslami kendinden öncekileri ciddi biçimde seytanlastirip onları bastirmasusur . Ancak arastirirsanuz isiamda olan çoğu şeyin, rituelij , tapınmanın, adın hep Arap kültürü ve paganust inanclardan geldiğini görürsünüz.
Zaten İslami araplar arasında görece kolay yayilmasida bu nedenledir . Çünkü eski inanç ve kültürden pekcok şeyi olduğu gibi alıp yahudi inancına katmıştır.
Not : Hz. Muhammed dediğimiz kişinin zaten bir hristyan rahip tanıdığını biliyoruz, bulunduğu coğrafyada çok sayıda yahudi yaşadığında biliyoruz . Yahudi inançlarının ve hristyanligim bölgedeki Araplar tarafından bilindiğini biliyoruz .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Ağustos 2024; 20:51:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Git işine ya. Bir anda türüyorsunuz. Sürekli yazıyormuşmuş. Düne kadar neredeydin? Sende yoktun diğer 10 yıl hiç gözükmemiş üye de. Bu filistin konusu yeni değil orada yoktun ya?
Trol trol hesaplar alıp dalıyorsun siyaset bölümüne. Mesele bu. Hesapta bitmiyor sürekli eskilerden kullanılmayan bir hesap geliyor.
Söylediklerin niye zoruma gitsin? Kim takar? Yaşım 40'a yaklaştı senin gibi yazanları hep gördüm bildim bileli hep yenildiniz. Her yerde yenilip en son hesabı öteki tarafa atarsınız. Hiçbirinizin savaşmaya cesareti de yok. O yüzden söylediklerin zoruma falan gitmez. Çünkü boş.
-
"Radikaller "ulusal yas ilan edilsin" diyerekten çığırtkanlığa başlamış. Militanların dümen suyuna gitmiye kendisine şiar edinen birileri varken merak etmeyin en az 3 günlük yas ve bayraklar yarıya indirilir. Demedi de demeyin. Eli kulağında bu söylediğimin."
Ben malımı bilirim 3 gün değil ama 1 gün yas ilan etmişler
radikaller kafa kola almış istediği herşeyi yaptırırlar bunlara.
Türk milletine ne gibi faydası olmuş da yas ilan ediyorsunuz?
Gidin herhangi bir Arap ülkesinde lider olun madem Arapları çok seviyorsunuz.
Arap propagandasını ancak iktidar süreniz boyunca sürdürebilirsiniz. Er yada geç Türklük şuuru bu topraklarda tekrar yeşerecektir.
Yetmez ölen her Arap için yas ilan edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 1 Ağustos 2024; 22:9:21 > -
1400 sivilin konserde öldürülmesinden sorumlu örgütün lideri için yas mı ilan edildi yani
Türkiye çok karanlık bir dönem yaşıyor yazık
Arap mabadına dil atan bunca şuursuz varken , radikallerin dümen suyuna giden her adımı atacaklardır . Zerre şaşırmadım, yarın cuma birde vaaz patlatırlar kılıç şovlarıyla tamam radikallerin gazı alınmış olur .
Ta ki iktidardan gidene dek ölen her nüfuslu Arap için sela okuyup bayraklar yarıya indireceklerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 1 Ağustos 2024; 22:13:17 >
Bu tayfanın kendini haklı sandığı çok ilginç bir dönemdeyiz. Belki biraz kıpırtı olur diyorum yok kafaların içi mağara gibi kapkara gerçeklik algısı yok.
Aklınca vatan toprağını bize layık görmüyor kimsin oğlum sen haddini bil.
Suudi gazeteci Cemal Kasikci, kac tane ülkede gezdi oldürülmedi Turkiyede öldürüldu. Acaba biri cikip kac milyar dolara sattiniz diyor mu? Cok merak ettim. Dunya uzerinde bir yerde ölecekse ölecek. Zorlamayin bazi seyleri.
Hamas varligini, silahini her seyini Irana borçlu Hamas kim ki koskoca Israile, dunyaya hukmeden bir ulus topluluguna direnme iradesini göstersin. 2 dakikada kubura gomerler onlari.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X