Şimdi Ara

Hamburger menusunun gorselle alakasizligi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
4.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Luken Drew

Ben yöneticilik yaptım mc de günü geçenler atılıyor tursular da gün sonunda kapanış vardiyasında dökülüyor çöpe. Ama turşu dışardaki turşulara göre daha ekşi o konuda katılıyorum sana:)

Gün sonunda turşu atılması değil her 2 saatte bir o turşunun atılması gerekiyor ayrıyetten o turşu sirkeli suda beklemesi gerekiyor büzüşmemesi için.. Mcde çalışıyorum.
  • mrnick M kullanıcısına yanıt
    Evet 2 saatte bir yenileniyor gün sonunda da atılıyor kalmıyor. Ben yogun yerde çalıştığım için koydugumuz turşu 2 saat kalmıyordu bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet 2 saatte bir yenileniyor gün sonunda da atılıyor kalmıyor. Ben yogun yerde çalıştığım için koydugumuz turşu 2 saat kalmıyordu bile

Bu mcde prosüdür uygulandığını hiç görmedim hocam. Anca danışman filan gelirse :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: geranimo486

hiç mi çekinmiyorsunuz yahu,
    adam zaten bezmiştir içeride,
    "ulan sen misin" diyerek tükürdüyse kanıtlama imkanında yok
    dışarıda fazla yemeyin bence,hem ekonomik hemde bir hobi olur sizin için.

sanane? herkes senin gibi fakir değil. isteyen dışarda yer. sen evinde ye.
  • Bugün en bilinen hamburgercide iyi bir hamburger 20 lira, yanına başka şeyler de alacaksın 30 liraya gelecek :D içinden 50 gram et, 30 gram peynir, 40 gram ekmek, 9 gram da diğer vır zıvır olacak.

Onun yerine memleketten 600 gram Antep Fıstıklı Hellim Peynirli Sucuk alıyorum fiyatı 50 lira, 9 lira da kargo 59 lira, hadi ıvır zıvır alıyorum yanına marketten toplamı 70 liraya geliyor.

30 liraya hamburgercide bir öğün ne olduğu belirsiz şeyler yiyeceğime 70 liraya 7 öğün evde hem daha çok et ve peynir ve ekmek tüketerek karnımı doyuruyorum. Artı hamburgerciye gitmek için vakit harcamıyorum ve yol parası da vermiyorum. Bence eeğer mecburiyetten yenmiyorsa(iş icabı vakit darlığı-yol üstü mecbur atıştırmak gerektirmiyorsa) hamburgercide yemek yemek fakir işi. Üstelik olmayanı da harcamış oluyorlar, illa dışarıda yiyeceksem 40yılda bir dışarı çıkıp(belki hatta şehir dışına da çıkıp) adam akıllı bir şeyler yerim. Ama kezban gibi fotoğraflar çekip paylaşmam.

• brk 1 B kullanıcısına yanıt
    Kendi önerimi sundum sadece,"yapacaksın" demiyorum,
    çekinme mevzusu satın almakla ilgili değil,hijyen kaygısından.

fakir veya çulsuz olmam seni ilgilendirmez,
    18 yaşında olup aileden para yardımı almayı istememek nedir bilmiyor olabilirsin.

insanlara öneri vermek istememden sana neden rahatsızlık verdi ki?
    yaptığın şey baskı.
  • quote:

Ben yöneticilik yaptım mc de günü geçenler atılıyor tursular da gün sonunda kapanış vardiyasında dökülüyor çöpe. Ama turşu dışardaki turşulara göre daha ekşi o konuda katılıyorum sana:)

Sizin çalıştığınız restoranda öyle yapılıyor olabilir. Benim çalıştığım restoran franchising di. Son günü veya 1 gün geçtiyse bişey olmaz diyip kullandırttırıyorlardı. Burda size yalan söylicek halim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night_Noise -- 12 Ekim 2017; 18:40:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T A R I K

Hamburger kadar iğrenç bir yemek yok bu ülkede. Çünkü hamburger bizim kültürümüzde yok damak tadımız uygun değil ve hamburger nasıl yapılır bilmiyoruz.

Yok yahu öyle bişey burdan avrupa dışında başka bir ülkeye gidenlerin en rahat yedikleri yemekler pizza ve hamburgerdir. Tam tersi yabancılara bu kadar fazla etli yemek ağır geliyor. Bizim ülkenin insanı parası olsa hergün mangal yapıp yiyebilir.

Benim kaldığım yer öğrenci yeri burda güzel bir yer buldum.

• http://www.burgerhouse.com.tr

Bir sefer'de burayı denedim ama ,Menü küçük ve doyurucu gelmedi..30₺ bayıldım..zaten servis tabağı kendini belli etti gelmeden..

Ara ara ben youtube'den abd hamburger menülerini izlerim..adamlar da dolu dolu ya..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu nerden nereye çekmişler :D Birbirine fakir bile diyen var çok garip bir milletiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixelllll

quote:

Hamburger kadar iğrenç bir yemek yok bu ülkede. Çünkü hamburger bizim kültürümüzde yok damak tadımız uygun değil ve hamburger nasıl yapılır bilmiyoruz.

Yok yahu öyle bişey burdan avrupa dışında başka bir ülkeye gidenlerin en rahat yedikleri yemekler pizza ve hamburgerdir. Tam tersi yabancılara bu kadar fazla etli yemek ağır geliyor. Bizim ülkenin insanı parası olsa hergün mangal yapıp yiyebilir.

Amerika'daki biftekleri görmenizi öneririm. Bir biftek söylüyorsun resmen tepsi kadar geliyor. Bizim ülkemizde zenginler bile o kadar eti 3 kişi paylaşıp anca yer. Evet etli yemeğimiz çok ama içerisindeki et miktarları az, zaten o yüzden etli yemek.

Bu sırada Türkiye'deyken asla hamburger pizza gibi şeyler yemem. Etli yemeklerimiz mis gibi doyurucu, lezzetli ve başka başka ürünlerle beraber olduğu için besleyici. Mesela tüm protein kaynaklarının yanında karbonhidratsız yemeğimiz yok.

Ama haklısın hamburger ve pizza tam da ağız tadımıza uygun ki zaten bu tarz şeyler bizim göreneklerimizden çalınma. Sadece daha çok satmak için ismi köfte-ekmek ya da kalın hamurlu karışık pide değil o kadar, adamlar bize satıyor en çok bu ürünleri. Yurt dışına gidince ise yine haklısın genelde en ucuz şeyler onlar olduğu ve ağız tadımıza diğer komik yemeklerden daha uygun olduğu için onlardan başka şey yemeyiz. Ya meyveli yoğurt nedir aalsen. Meyveli yoğurt mu olur. Yoğurt dediğin bizdeki gibi olur. Değerini bilmiyoruz yemeklerimizin.

Yabancıların çoğu da seviyor yalnız ülkemize geldiklerinde yemeklerimizi, hatta çoğu dikkat edin rakı içer. Tabi yeni yetme gençleri saymıyorum, onlar bizde de var, televiyonlarda kandırıyorlar onları-abuk subuk şeyleri bişey sanıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

quote:

Amerika'daki biftekleri görmenizi öneririm. Bir biftek söylüyorsun resmen tepsi kadar geliyor. Bizim ülkemizde zenginler bile o kadar eti 3 kişi paylaşıp anca yer. Evet etli yemeğimiz çok ama içerisindeki et miktarları az, zaten o yüzden etli yemek.

Bu sırada Türkiye'deyken asla hamburger pizza gibi şeyler yemem. Etli yemeklerimiz mis gibi doyurucu, lezzetli ve başka başka ürünlerle beraber olduğu için besleyici. Mesela tüm protein kaynaklarının yanında karbonhidratsız yemeğimiz yok.

Ama haklısın hamburger ve pizza tam da ağız tadımıza uygun ki zaten bu tarz şeyler bizim göreneklerimizden çalınma. Sadece daha çok satmak için ismi köfte-ekmek ya da kalın hamurlu karışık pide değil o kadar, adamlar bize satıyor en çok bu ürünleri. Yurt dışına gidince ise yine haklısın genelde en ucuz şeyler onlar olduğu ve ağız tadımıza diğer komik yemeklerden daha uygun olduğu için onlardan başka şey yemeyiz. Ya meyveli yoğurt nedir aalsen. Meyveli yoğurt mu olur. Yoğurt dediğin bizdeki gibi olur. Değerini bilmiyoruz yemeklerimizin.

Yabancıların çoğu da seviyor yalnız ülkemize geldiklerinde yemeklerimizi, hatta çoğu dikkat edin rakı içer. Tabi yeni yetme gençleri saymıyorum, onlar bizde de var, televiyonlarda kandırıyorlar onları-abuk subuk şeyleri bişey sanıyorlar.

Etlerin kötü olduğu konusunda haklısın. Batıdaki büyük şehirlerdeki etler ithal ve en alt kalite oluyor. Ben hatırlıyorum 10 yıl önce istanbulda yaşıyordum yediğimde tadı vardı. Doğuda bir kasaptan alınmış etin evde pişirilmiş haliyle şuan izmirde yiyebildiğim et arasında çok fark var. Yerli etler sadece ülkenin doğusuna yetiyor. Aslında et tüketmiyordum ama çevredeki yerleri deneyeyim diye misafir gelirse düzgün birşey yesin

Viskide de emek var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelllll -- 12 Ekim 2017; 21:45:20 >

• 60 gün boyunca gunde bir kez hamburger yerseniz ölmeniz kesin diye birsey ispatlamislardi bilim adamlari. Gecenlerde haberlerde duymustum.

Siz duydunuz mu ?

Burger king veya benzerlerinden asla yemem.

Benim en sevdigim tavuk tantuni.

Yogurtlu da olursa oooh miss.

• İzmir'de Bornova'da ki Ohannes.. üstüne tanımam. İzmir'de borniada olanlar denesin.. alsancaktaki böyle değil. Bornova'da usta eti öldürmuyor. Içi pembemsi. Millet çiğ der beğenmez hata bazıları belki ama sulu sulu müthiş yani...

• quote:

McDonald's, Burger King gerçek hamburgerci değil. Ohannes Burger, Maxwell gibi yerlerdeki hamburgerler kaliteli bir besin ve Türk damak tadına uygun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

quote:

Etlerin kötü olduğu konusunda haklısın. Batıdaki büyük şehirlerdeki etler ithal ve en alt kalite oluyor. Ben hatırlıyorum 10 yıl önce istanbulda yaşıyordum yediğimde tadı vardı. Doğuda bir kasaptan alınmış etin evde pişirilmiş haliyle şuan izmirde yiyebildiğim et arasında çok fark var. Yerli etler sadece ülkenin doğusuna yetiyor. Aslında et tüketmiyordum ama çevredeki yerleri deneyeyim diye misafir gelirse düzgün birşey yesin

Viskide de emek var

öyledir. Bir de bizim halkımız kuzu etini ucuz et sandığından kokuyor falan diye laf eder, pişirmesini bilmeyince kokar tabi yoksa kuzu eti dana etinden daha değerlidir.

KUZU BONFİLE FLEMİNYON KG
    85.95 TL

KUZU KALEM PİRZOLA KG (ETİ SIYRILMIŞ)
    79.95 TL

DANA KONTRAFİLE KG
    52.95 TL

ama fiyatlar ülkemizde bayağı bir uçuk artık. hayvancılık ve çiftçilik bitti. çoğu da dediğin gibi yurt dışından geliyor ne yazık ki.

Yalnız az abi 50 liraya en kalitesinden 1 kilo dana eti, yanına da birşeyler al toplamda 70 liraya 7 öğün boyunca ke hamburger köfteni kendin hazırlayıp en kralından hamburgerini ye. Ne o öyle 20 liraya yanıan aldığın şeylerle 30 liraya dediğim gibi içinden 50 gram et, 30 gram peynir, 40 gram ekmek, 9 gram da diğer vır zıvır bile çıkmayacak hamburgercide yesen, olanın da aslında ne olduğu belli olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 12 Ekim 2017; 23:54:7 >

• quote:

Tavuk tirnagi, gagasi bilmemnesinden yapilan tavuk doner yersek hepimiz aynştayn olacagiz.

Damak tadimiza nasil uygun degil? Et iste. Ekmek arasi et. Burger King'de yedigine hamburger mi diyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: dodoruh

Bilmeyen kafasına göre yazıyor ışte yok tükürüyorlar yok yağ 1 haftalık vs vs. Aynı şeyi yaşıyoruz beğenmeyip ürün geri gönderildiğinde küfür edip tekrar yapıp yolluyorlar. Ben daha ıçıne tükürebılecek babayiğit görmedim. Yağ düzenlik olarak makıneyle kontrol ediliyor. Yağ her gün maks 2 güne değişir. Size kim uyduruyor bunları?

Tarafımdan restoran çalışanına sorulmuştur.Çalışan müdürünü çağırmıştır. Aynı soru restoran müdürüne yöneltilmiştir.Cevap: 7 günde bir değişmektedir. ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 14 Ekim 2017; 21:14:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fxmaster

Hamburger ekmeği şekerli köftesi yüz gram et var yok o da kokusu insanın ağzına geliyor bünye 2 3 saat yakamıyor . Turşu 5 para etmez. Patatesin yağı haftada bir değişiyor yanık bişey. Önünden geçerken gelen kokudan kusacağım geliyor. Onun yerine giderim balıkçıya 10 liraya sardalya tava veya ızgara yanında roka soğan yerim mis gibi en azından balık olduğu belli o kadar işlem görmemiş.Ya da et döner.
    Almanyadaki fastfood burgerciler nispeten daha iyi aynı markanın Almanya şubesi Türkiyedekinden iyi o pis koku yok soslarda o itici bozuk ekşimsilik yok gazlı içecek sınırsız soda da var kola çok tatlı geliyorsa az soda ekleyip ayarlanabiliyor hamburger mideye taş gibi oturmuyor masalar bizim burdaki kadar pis değil, ama orda bile tercih etmem onun yerine 3 eroya karidesi tercih ederim.

Hamburger ev yapımı bambaşka oluyor döküm tavada tek çekim kıymadan yapılma iri köfte ve yine dökümde halka soğanla mesela. Ketçapsız mayonezsiz sadece çok az hardalla bir de Çankırı kaya tuzuyla. Yanında da iri dilim fırında kızarmış patates. Offff İşte Lezzet budur.

hocam o son paragraf ne öyle ya yurttayım ve canım çok pis ev hamburgeri çekti

• quote:

Orijinalden alıntı: fxmaster

quote:

Orijinalden alıntı: dodoruh

Bilmeyen kafasına göre yazıyor ışte yok tükürüyorlar yok yağ 1 haftalık vs vs. Aynı şeyi yaşıyoruz beğenmeyip ürün geri gönderildiğinde küfür edip tekrar yapıp yolluyorlar. Ben daha ıçıne tükürebılecek babayiğit görmedim. Yağ düzenlik olarak makıneyle kontrol ediliyor. Yağ her gün maks 2 güne değişir. Size kim uyduruyor bunları?

Tarafımdan restoran çalışanına sorulmuştur.Çalışan müdürünü çağırmıştır. Aynı soru restoran müdürüne yöneltilmiştir.Cevap: 7 günde bir değişmektedir. ...

Yanlış yapıyor o zaman o müdür :) Polar madde ölçerle her gün kontrol ediliyor. Kritik değerdeyse veya gün sonuna kadar aşacağı tahmin ediliyorsa yağ tahliye edilip yeni yağ ekleniyor. Günlük 15-20 bin ciro yapan restorant aman yağı 1 hafta kullanayım da para artırayım diye düşünmez. Gıda ve gıdaya temas eden her şeyde tolerans sıfır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.