hamıle lepistesim var fakat doğum zamanı gelmesıne rağmen doğumu yapmadı karnı sisti karardı ama doğum olmadı ısısı 23-24 de dogumu beklemek gercekten zor akvaryum kalabalık yesıllendırme bol ama yavrular dıger yavruların bulundugu akvaryuma alınmazsa ölucekler ondan dogumu erkene alıcak ne yapabılırım sızce
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Işıklandırmayı kapatınız. Su sıcaklığını yavaş yavaş 28 dereceye doğru çekiniz.
Fakat, sıcaklığı birden arttırmayınız. 2-3 saat aralıklarla, 1-2 derece arttırarak 28 dereceye çıkartınız...
Su akıntısı fazla ise, filitrenizin debisini kısınız.
İyi forumlar.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Yavruların yenme nedeni balıkların aç olması düzenli yemlersen böle bir sorunun olmaz
Tebrikler, umarım sağlıklı bir şekilde büyür yavrularınız.
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetcank
Yavruların yenme nedeni balıkların aç olması düzenli yemlersen böle bir sorunun olmaz
Alakası yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Riqimaru
Tebrikler, umarım sağlıklı bir şekilde büyür yavrularınız.
quote:
Alakası yok.
6 yıl kadar besledim ve hiç yenme sorunum olmadı. Neden alakası olmadığını açıklarmısınız?
akvaryumda toplamda 20 ablığım vardı,,, Akvaryumdan bıktığım için satmaya karar verdim... 2 adet lepistesim yavrulamışdı... 70-80 tane toplam kalmışlardı yavrular,, boyları 1cm yokdu...
akvaryuma saldım hepsini götüremeyeceğim için yavrularla zor olurdu diye 7-8 saat bekledim hepsi duruyordu yavruların akvaryumda zar zor çok zorluklar topladım götürdüm sattım...
balık yavruları yenmemişdi... çünkü balıkların karnı toktu iyi yemliyordum... 7-8 saatte yenmedi...
quote:
6 yıl kadar besledim ve hiç yenme sorunum olmadı. Neden alakası olmadığını açıklarmısınız?
Balıkların doyma hissi yoktu çünkü(birkaç tür hariç). Hiç durmaksızın yem verseniz dahi yerler ta ki çatlayana kadar. Küçükken akvaryuma kutudan yem dökmem yüzünden baya balığım ölmüştü.
Yavrularını yemeleri de aynı şekilde aç olsalar da tok olsalar da yerler. Yavruları kurtarmak için ya ayrı bir yere almak gerekiyor. Ya da saklanacak yerlerin çok olması lazım. Elbette yine yenenler olur ama bol bitkili ortamda çoğu kurtuluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Riqimaru
quote:
Balıkların doyma hissi yoktu çünkü(birkaç tür hariç). Hiç durmaksızın yem verseniz dahi yerler ta ki çatlayana kadar. Küçükken akvaryuma kutudan yem dökmem yüzünden baya balığım ölmüştü.
Yavrularını yemeleri de aynı şekilde aç olsalar da tok olsalar da yerler. Yavruları kurtarmak için ya ayrı bir yere almak gerekiyor. Ya da saklanacak yerlerin çok olması lazım. Elbette yine yenenler olur ama bol bitkili ortamda çoğu kurtuluyor.
Biraz geç gördüm ama .... Bazı balıkların midesi yokdur bu yüzden doyma hissi yoktur.Ama bu durum lepistesler de geçerli değil.Lepisteslerde bu his vardır. Doydukları zaman yemden uzaklaşırlar.
selam arkadaslar benim 4 tane lepistesim var.geçen gün akvaryumdan 1 tne hamile lepistes aldım.karnı çok şişti.akvaryumuma rafya koydum dogurur diye.baktığımda hep rafyanın altında duruyordu.suyun sıcaklığı 26 derece .eski hamile lepisteslerimin karnı şişkinken,sonradan iniyordu.bu konuda yeniyim.lepistesimin doğumunu hızlandırabilirmiyim? lepistes yavrularımı diğerleri ölmeden kurtarabilirmiyim? balığım strese girmeden doğura blir mi?yavruluğa mı koyayım yoksa serbest mi bırakayım? benim 1 lepistesim doğurmadan öldü.karnına bastırdığımda yavruları bıraktı ama ölülerdi.neden böyle bir şey yaşamış olabilirim?yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden teşekkür ederim :)
quote:
Orijinalden alıntı: mesrou
selam arkadaslar benim 4 tane lepistesim var.geçen gün akvaryumdan 1 tne hamile lepistes aldım.karnı çok şişti.akvaryumuma rafya koydum dogurur diye.baktığımda hep rafyanın altında duruyordu.suyun sıcaklığı 26 derece .eski hamile lepisteslerimin karnı şişkinken,sonradan iniyordu.bu konuda yeniyim.lepistesimin doğumunu hızlandırabilirmiyim? lepistes yavrularımı diğerleri ölmeden kurtarabilirmiyim? balığım strese girmeden doğura blir mi?yavruluğa mı koyayım yoksa serbest mi bırakayım? benim 1 lepistesim doğurmadan öldü.karnına bastırdığımda yavruları bıraktı ama ölülerdi.neden böyle bir şey yaşamış olabilirim?yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden teşekkür ederim :)
yaklaşık 2 yıl lepistes besledim aldıgımda sayıları 8 di sanırım ama o kadar hızlı ürediler ki yaklaşık 100 den fazla lepistesim olmuştu 3 akvaryumum vardı
doğum zamanında şöyle yapıyordum tavsiye ederim küçük akvaryum alabilirsiniz bi tane şimdiki akvaryumunuzun yanına hayvan doğum yapacagı zaman onu digerlerinden ayırıyordum yavrular büyüdüğündede diğer akvaryuma koyuyordum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme