< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
HAMZA 5806 OLARAK NAPMAM LAZIM İŞ MEVZUSUNU??? ANKET (2. sayfa)
HAMZA 5806 OLARAK NAPMAM LAZIM İŞ MEVZUSUNU??? ANKET
(En Son Oy Tarihi: 12.6.2024)
-
-
reiz 2 ay yatarım var işte artık bir karar vermem şart
-
ben ideolojimi ben bile bilmiyom radikal merkezim sadfds ayrıca bu şarkıyı dinleyerek okuyodum valla her dediğinde haklısın arabesk olmaya itiyo bu ülke yoksa ben de istemem arabesk
Selahattin Özdemir - TopicyoutubeProvided to YouTube by Believe SAS Yanlış Yerde Doğmuşum · Selahattin Özdemir · Ruhi Birkalır · Süleyman Akova Bir Dinle Bir Ağla / Birde Beni An ℗ İnanç Plak ve Kasetçilik Released on: 1992-02-10 Auto-generated by YouTube.https://www.youtube.com/watch?list=RDGMEMuwWBfx7rPETGLVnrN3udpQVMm34zhP7QmbY&v=Yjsp2Mhp80E&feature=youtu.be -
bu memurluk gerçekten güzel mi hiç zorluğu yok mu herkes övüyor ama
-
MuzikPlayyoutubeRafet El Roman - Amerika (Official Video)https://www.youtube.com/watch?v=uGxqtWuUEt8
-
bilmem, cogu yatıyo gozukuyor. 5 gun 9-5 ne zorlugu olabılır kı,kı 0 9-5 in ne kadarı faydalı gecıyo o da mechul.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben de 50k kyk borcu var 1 senedır yatıyorum mal gıbı.
yurtdışında işyapan türk firmalarda işe giricen. libya cezayir umman gibi abuk sabuk bir ülkede abuk sabuk bir ilinde abuk sabuk bir dağın başına seni atacaklar. orda bi laptopla hayat yaşıycan şantiyede yatıcan. 5 yıl kalıp 100bin dolarla dönücen. tr de 2 ev alıcan. biraz dinlenip rastgele bi iş bulcan tr de ve geçinip gidicen. işte bu kadar. avusturya mavusturya geç o ayağı.oralarda bi saç traşı kaç para biliyon mu 20dolar, 400lira saç traşı, ev kirası 30bin lira aylık.geç o işi. almanya geçti senden almanyaya 25de gidip 30a kadar 50bin euro biriktirip 30da cebinde 50bin euroyla krediyle eve girmen gerek.yada 35 yaşında 100bin euroyla gitmen gerek. oralar dil ister azim ister ıhığ ıhığ halloğğ halloğ diyordunuz değil mi,ingilizce hello I know little english aaa siz.almanlar bilmiyor musunuz nayn problem ıhığ ıhığğ diyerek yarım yamalak almancayla sana paspas tuvalette derler hocam. çakarlar asgari ücreti maaşı alırsın ve ev sahibine ona buna verirsin elde kalır 31 euro ay başı.sonra alman kızların fotoğraflarını çekersin yolda akşam evde bira içerken 31 çekersin 10 ay da biriktirirsin 310 euro sonra 31 çek çek olmuyo bi helgaya gideyim der 300 euroyu da ona verdin mi 6 euro da taksi parası. ne kaldı 4 euro. 3+1 yani üçün biri euro. 3 euroya bi kahve içersin hayatı düşünürken sonra 1 euroyada su alsam mı dersin. sonra dersin 330ml suya 20lira vermez bu anadolu çocuğu dersin. ellerin cepte o 1 euro avcunun içinde eve dönersin yastığa döşeye döşeye uyursun hajı.almanya falan öyle her babayiğidin harcı değil havalimanında inince heryerde von weitem sieht alles leicht aus görünce noluyoz la olursun zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
almanyada zort işine girdin 2 yıl çalıştın heray para da biriktirdin 2 yılda kenarda 10bin euro para oldu diyelim.sonra bişekilde işe ara verdin atıldın yeni iş arıyorsun 3 ay boşta kaldın 3 ay ev kirası ve yaşam masrafı 4bin euro gider.tabi kız arkadaşın olmadığını düşünüyoruz.ellerindeki nasırlar için de krem parasını hesaba katmadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam zor işler
yurtdışına gidince tek başına kendini yalnız hissedeceksin , ailen yalnız kalacak.
Ben de bazen özlüyorum ve üzülüyorum. Hiçbir şey toz pembe değil maalesef
-
neden yatıyorsun aga iş aramadın mı
işe girsen de az verdikleri için mi?
-
İcimi kararttin hocam
100 bin dolar 1.6 milyon ediyo bu rakama antalyada 1 ev zor alirsin 5 sene santiyede surunmeye hacet yok
Almanyada dedemler amcamlar var bana 1 odacik verseler ah ah ne yasarim be
iş aramadım hıc,usenıyorum tembellıkten.
az verdıklerı degıl asgarı bıle alsam suankı yasantıma yeter
Amerika'da dikiş tuttursan ailen gelmez mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yapma be aga :(
Napayim ki burada bir çıkış bulamiyorum
Aga o kadar da değil yav
Genclik bir sermayedir bu sermayeyi iyi kullanmazsan yaslaninca çok sıkıntı cekersin
İmkansiz
Merhaba Hamza. Ben oyumu yurt dışı seçeneğinde kullandım. Sebebine gelirsek:
Öncelikle; yok memleketimin/Türkiye'nin yemekleri, dağı-taşı, türküleri, yok kültürü, arkadaş çevrem vs. deyip sakın arabesk, duygusal bakma konuya çünkü o devirler kapanalı çok oldu. Devir çoktan değişti ve devir artık bunlardan fedakarlık etme devri. Çünkü bunlara takılırsan, gideceğin potansiyel ülkedeki kültüre ve dile adapte olamazsın ve orada çok zorlanırsın.
Sonra; sana yukarıdaki mesajdaki gibi Atatürk, şehitler, bayrak, ezan, vatan millet sakarya muhabbeti yapan tipler çok olacaktır ama sen bunları sakın dikkate alma. Bu insanlar ya tuzu kurudur ya da milliyetçilik hastalığına yakalanmıştır. Şunu unutma, o dönemki tarihi şartlar bu dönemki şartlarla aynı değil. Onlar gibi değerlendirmemek lazım bugünü.
En önemli konu aile; üzgünüm ama hayallerin ve daha refah içerisinde yaşamak istiyorsan aileni geride bırakmak zorundasın. Bunu şak diye önceden söyledim çünkü hayat şartları Türkiye'de bunu gerektiriyor. Bana ailem bir süredir, imkan bulursan yurt dışına git bizi boşver, diye teşvik veriyor mesela. TR'de 0 gelecek olduğu için, anla yani.
Hukuk mezunuymuşsun. Stajın bittikten sonra büyük ihtimalle bir büroda asgari ücret+sigorta'ya çalışacaksın. Tabi şanslı olup iş bulabilirsen :)
Sana kısaca, seninle aynı yaşta ve meslektaşın olan bir arkadaşımı anlatayım, kendisi sınıf arkadaşımdı. Kendisi Bulgaristan vatandaşı olduğundan YÖS'e girdi ve ortalama bir üniversitede hukuk kazandı. Mezun oldu ve danışmanlık bürosunu TR'de açtı. 1 seneyi doldurmadan, hukuk eğitimini ve diplomasını bırakıp Hollanda'ya, ailesinin yanına hukukla alakasız işlerde çalışmak üzere gitti. Bulgaristan yani Avrupa Birliği vatandaşı olduğu için oturum ve çalışma izni var, bilmiyorsan yazıyorum. Uzun süredir görüşmüyoruz ama asgari ücret civarı alsa aylık maaş alsa, şu an 1500-1600 Euro maaş alıyordur ve keyfi gayet yerindeydi :)
Asıl önemli olan sen bir genç olarak bu ülkede bir gelecek görebiliyor musun? Ekonomik, hukuksal, demokratik, insan hakları olarak ülke düzelir mi sence? Aileni bırakmama seçeneğini kullanarak TR'de kaldın diyelim. Türk Lirası maaş alarak ev-araba vs. alabileceğini düşünüyor musun? İş hayatın yolunda gitti ve işsiz kalmadın diyelim. Kuşa dönen emekli maaşınla seni TR'de nasıl bir hayat bekliyor? Bunları düşünüp cevaplamalısın.
Bence cesaretini topla ve yurt dışındaki tüm tanıdıklarınla konuşup konuyu aç, fikrini ve hedefini söyle. Seni anlar ve empati yaparlarsa sana yardımcı olurlar. Sana bir iş ayarlayıp iş davetiyesi ayarlarlarsa kral sensin zaten, çalışma vizesi rahat çıkar ve kısa sürede oturum alırsın. Yapman gereken acilen tanıdıklarınla konuşmak, bir ülke belirlemek, o ülkenin ana dilini öğrenmeye başlamak ve göç maliyeti için acilen para biriktirmek.
Bu yazıyı, seninle aynı yaşta, 26 Haziran 2018'den beri ülkeden göçmeyi planlayan ve uğraşan, bu yaz Almanya'daki yakın akrabasından red alan birisi yazdı. Haydi yolun açık olsun! :)
-
daha askerlıkte var tey
hayat zor kardeşim
kolay bir çıkış yolu yok
ben şuan dışarıdan bakınca çoğu kişinin hayal ettiği yaşıyor gibi gözüküyorum vs
ama benim de çok mutsuz olduğum günler oluyor. buraya uymadığımı düşünüyorum bazen ne yapıyorum diyorum , ailemi özlüyorum vs
Bilmiyorum ben de ne yapacağım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X