< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
HAMZA 5806 OLARAK NAPMAM LAZIM İŞ MEVZUSUNU??? ANKET (3. sayfa)
HAMZA 5806 OLARAK NAPMAM LAZIM İŞ MEVZUSUNU??? ANKET
(En Son Oy Tarihi: 12.6.2024)
-
-
Burda avukatliğı zorla Hamza bence.Benim hayat görüşe göre aile her şeyden önemli.Ailemle yemediğim parayı napayım ben.Tepki almayım görüşüm benim böyle herkesin fikri farklı olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ailem de parasizlik sorunu yasiyor ama :( para para para
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yurtdışına gitmek istemiyosun ailem dağılır falan bırak bunları kaç yaşına gelmişsin kendi aileni kuracak zamandasın zaten arkadaş davetiyle en fazla turist vizesi alırsın çalışmak istesen skilled worker visa için kassan bölümün uygun değil. sende burdaki düzeni bozup gidecek tip yok ama gerçekten isteseydin bile zor
avukatlığa kasmak istesen millet öğrencilik yıllarından portföy oluşturmaya başlıyor o zamandan insanlarla tanışıyor ailesinin ortamı oluyor onların da yardımıyla müvekkilleri topluyor. senin seçenekler kpss kasıp kamu avutkatlığı veya başka bir iş gibi
-
ingilizcen nasil
Gayet iyi bu gece uyuyup yarın usade uyansam sorun olmaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam senin durum harbi çok muallak bir durum ya. Ya şimdi git desem amerikaya aklıma direk oğuz sasi geliyor. Memleket gibisi yok. Ne kadar hödüğü dallaması da olsa insan ailesini onbinlerce kilometrede bırakamıyor kolay kolay. Avukatlık ol desem o da çok engebeli gözüküyor. E ama bir yandan liman da havaalanında çalışsan daha kötü muameleye düşücen. Bence biraz dişi sık avukatlıkdan devam et eğer birazcık bile geleceğini görüyorsan bu meslekte. Yok hiç yok geleceği diyorsan liman vs. de falan çalış baktın o da iyi değil eğer toplarsan cesaretini vesaire gerçekten bu kararı alırsan da çek git yurtdışına paranı kazan gelmek istersen yine gel buraya.
Ama bence avukat ol çünkü şu alttaki çok bazlı abi gibi olabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ItsAtakan24 -- 4 Temmuz 2022; 1:4:9 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Burda herkes yurt disina git der ama forumun yarisi asosyal bakkala giderken bile zorlanir ben dahil. O yuzden zor karar hamza hocam direk yurt disina git demesi kolay ama bir suru seyi var. Birini sen demisin iste aile falan. Zor karar
Yurtdışına gitmek öyle toz pembe bişey değil.Ben yazları rusyaya amcamların yanına gidiyorum.5 gün kaldıktan sonra sıkılıyorum.Arkadaş yok sosyal çevre yok dışarı çıkıyorum esmer olduğum için salak salak bakıyorlar.Dışarda hiçbir yazıyı okuyamıyorum tipten zaten yabancı olduğumu direk anlıyorlar.Abd ye gidip pizzacı olsan bu saydıklarımdan daha iyi olacak hayatın ama yine sıkılacaksın.Senin gibi 4-5 tane amele arkadaşın olacak onlarla haftada 1 gün takılacaksın amele sınıfından olduğun için yatarak para kazanamayacaksın burdaki ameleye göre alım gücün daha yüksek olacak ama genel amerikan halkına göre alım gücün düşük olacak çünkü amele sınıfındansın.Dünyanın her yerinde amele sınıfının refah seviyesi ortalamanın altındadır ab ve abd de de aradaki fark azdır ama ortadoğuda aradaki fark çoktur.Yurtdışında yaşayacaksan ticaret yapacaksın yada evrensel bir mesleğin olacak hukuk okuyarak zaten başta hata yapmışsın elindeki diplomayla sadece tr de ekmek yiyebilirsin tr batsa aç kalacaksın.Mühendislik okusan çok az da olsa yurtdışında çalışmak için bir şansın olurdu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kardeş eğer para yapmak istiyorsan, suratına tükürseler recep ivedik gibi " benim canım yanmaz gardaş" demen gerek.sen libyada 5yıl kalıp 100bin dolar biriktirmeyi beğenmedin..
almanyada sana oda verseler iş verseler.. ohoo öyle bir dünya kaldı mı bilmiyorum. öyle bile olsa sen almanyaya giderken almanya sana diycek, niye geliyorsun. turist olarak geliyorum diyemezsin.öyle desen kaçak çalışman gerek. iş için geliyorum diyceksin.hangi iş diycek işyeri adres telefon en son o sektörde ne kadar çalıştın 1000tane soru sorucak. sen mesela dedin ki ben zort gmbh şirketinde çalışıcam iş hazır kanka dedin mesela. sonra vize memuru arıycak zort gmbh şirketini diycek ki, birader almanyada o kadar işsiz var bu hamza5806 ne iş yaptı bu adamın ne özelliği varda taa türkiyeden adam getiriyon. almanyada adam mı kalmadı diycek. işte o an senin iş hayatı geçmişin deli gibi önem kazanacak. cv yi yalan köpükleyemezsin adam kanıt ister sgk hizmet dökümü ister. vize memuru seni arar senle almanca anlaşmak ister madem almanyada çalışıcan enazından başlangıç düzeyi bilgin olması gerekir der. bak sana çıkış yolu anlattım ülke ismi verdim.türk şirket dedim.çıkış orda ama sen 100bin dolar için 5 yılımı veremem ben dedin. 100bin dolar için 10yılını vermeye hazır ve arapça bilen şantiye deneyimli adamlar var.kimse kendini bulunmaz hint kumaşı sanmasın.istersen özel cerrah ol ondan da heryıl çuvalla mezun var deneyimlisi de var. önce çeneni kapatıp acı çekmeye hazır olucan hocam. öyle süpet bi yöntem tutturalım aksın paralar yok öyle bi dünya bak biyandan yaşın ilerliyor evlenicen o bu.. zamanı boşa geçirme. git halk eğitimden pastacılık kursu al pasta yapmayı öğren ve pastanede çalış o bile önünü açar.sen durup durup yattığım yerde bişey bulup 12den golü atıyım diyorsun kolay değil bu işler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 4 Temmuz 2022; 6:8:7 >
-
greencard çıksa ve yarın uçağa binsen gitsen.. o bile zor. sen hayatı ne sanıyorsun kanka. istersen cebinde 20bin dolar nakit para olsun ve atladın gittin amerikaya o bile zor. amerika gibi yerlerde kira ödeyerek ilerledin mi maaşın büyük kısmı oraya gidiyor zaten. kendi evini almam için cebinde enaz 50bin dolar nakit gerekiyor bak bunu tekrar tekrar yazıyorum çünkü ev olayı en önemlisi.. cebinde 50bin dolar nakit bile olsa öyle herbanka sana buyur hamzacığım al bu 350-450bin doları evini alırsın bana da borcunu 25 yılda ödersin demiyor. hangi işte çalışıyorsun aylık gelirin,iş kontratın kaç yıl.. 1000tane soru soruyor. öyle herkese krediyi vermez.hadi diyelim krediyi de aldın, çektiğin 350bin doları belki 500bin dolar olarak ödüycen. işe 4 ay ara versen kredi ödemelerini nasıl yapıcan hamzacım? aylık 2000$ enaz?? ya bu hesaplar karışık ben ev almamki dediğin an ohh bak akıllıyım dersin. hayır alakası yok kira ödeye ödeye maaşın büyük kısmı buhar olur. bak sana libya ve türk şirket diye boşa demedin kısa zamanda paranın en kolay yöntemi o. biri gelse beni zengin etse öyle bi dünya yok hamzacığım.
-
Yurtdışında yaşayan insanın psikolojisi bozulur bence gitme ailenle ve yakın arkadaşlarınla takıl
Sırf para için değmez
Bizim halkın insanları da şu an çok berbat yüzüne gülüp arkandan başkasıyla konuşuyorlar senin hakkında. Tabi iyi insanlar da var hala yine de
Ama yurtdışı insanında buradaki samimi olan insanın samimiyeti olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38EAF14ED -- 4 Temmuz 2022; 6:28:36 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Önce mezun olduktan sonra 2 yıl içerisinde askerlik yapman gerekmiyor mu
-
Bilmiyorum hocam, aktarmasız 15-20 saatte evindesin, toplu tatil oldu mu gidilir her türlü. Şu an ailen kendi maaşı emeklisiyle falan geçiniyorsa gelmeleri zor tabii, sonuçta kardeşin hadi büyür ama diğer kalan kişi muhtemelen ebeveynin, ona bir ömür sizin bakmanız gerekir. Bu da gerçekçi olunca imkansıza yakın. Zor bir durum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aile olmadıktan sonra para ne işe yarar.
Avukatlık belki başta zor gelir ama biraz çevre yaparsan 2-3 senede parayı daha rahat kazanırsın. Çoğu avukat davaya bile girmeden sadece evrak yazarak para kazanıyor. En basitinden idare mahkemesi için gelenler olacak sadece kanundan bakarak yazı yazacaksın.
Yerinde olsam avukatlık zorlardım. Elin memleketinde ne işim var ailemi bırakıp gidecem. Avukatlık güzel meslek.
-
2 haftada 1 temizlikçi çağırıyorum eve. 25 bazende 30$ veriyorum. yaw ver ver ver bi hesap yaptım karıya servet yatırmışım. temizlikçi bile uğraşırsa iyi para kazanıyor.çalışan didinen kazanır. hamza dediğin adam üfff o mesaj uzun okuyamıycam diyordu.bu adamlar farkında mı bilemem ama hem tembel hem de kendilerini aşırı zeki sanan kendi anne babasını soyup soğana çeviren kendilerine hayrı olmayan insanlar. kendi babası kendi gibi olsa çoktan senin gibi babanın taaaa diyecekti. dışardan baktığında herkes aynı gözükür ama trump da bir insan abdullah öcalan da bizim kapıdaki bekçi de. bunlar aynı mı?
adam oturduğum yerde bişey yapıp voleyi çakayım 90a diyor. bu kafayla bitcoine ona buna sarıp niceleri servet batırdı. hayırlısı kardeş deyip geçicen böylelerine tavsiye bile yazmakla uğraşmıycan çünkü adama bardakları diz ayda 20bin tl desen rüyamda bile bardak diziyom yeter la. düşüp kırılıyor tamam ben ödemiyom ama elim kesilecek bigün diye cevapverir kusura bakma hamzacım durum böyle.desenki eldiven tak. ellerimi terletiyor der.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 4 Temmuz 2022; 11:31:12 >
-
Knk kaç doğumlusun bilmiyorum ama o okulu bitirmek için bir sürü çaba verdin.
Öncelikle kurum avukatlığı kpss filan dene olmadıysa icra müdürlüğü filan yap gerçi stresli iş sana gelmez. ama mutlaka bir şeyler dene hemen kaçma.
kime sorsan sana yurtdışına git der ama bunları denemeden gitme. madem akrabaların var orada gitme imkanı her zaman bulursun.
Kurum avukatlığını dene. belediyeler tcdd, orman, ne bileyim bir sürü kurum var kovala işte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnluckyGuy -- 4 Temmuz 2022; 11:34:47 > -
Abartma hocam yav senin tum yazilarini full okuyorum sen de bizi iyice tembel asalak yaptin yav
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X