Şimdi Ara

Hangi 2+1? Edifier alacağım kesinde hangi modeli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşım Eğer edifer de karar kıldıysan kesinlikle 2.1 olarak tavsiyem : Edifier S730 hatta tek geçerim Biraz bütçeli ama temiz sesi var, çok memnun kalırsın son kuruşuna kadar hak ediyor
  • bende bir ay kadar önce 2.1 ses sistemlerini araştırıyordum. edifier M3300-M3200-E3350 bu üçünüde denedim bass konusunda tamamen hayal kırıklığı özellikle e3350 pörtlemekten başka hiç bir şey yapmıyor. M3300 çok sert bass veriyor uzun atışlı değil fiyatına göre çok büyük hayal kırıklığı. M3200 fena değil ama onun yerine X600 almak çok daha mantıklı diğerleri aradaki fiyat farkına hiç değmez ;) bende philips spa5300 denedim aldım :) ve en çokta onu beğendim hatta logitech z523te denedim ama midleri ve tizlerini hiç beğenmedim. teknik olarak kağıt üzerinde de philips spa5300 hepsinden üstündü...herneyse en son sorununa yardımcı olayım. kağıt üzerinde teknik olarak R2600 daha iyi. inebildiği alt frekans bass frekansı çok tatmin edici bir değerde. pc için alacaksan iyi bir ses kartın yoksa monitör hoparlörlere bulaşma derim. muzikten başka bir şey dinlemem diyosan o zaman bir çift monitör hoparlör ve kaliteli bir ses kartı işini görür. ama ses kartı değiştirmekle falan uğraşamam elimdekine takıcam kullanıcam diyosan ki gayette güzel bir ses kartı audigy zs2 o zaman sana ikinci el logitech z623 öneririm. hiçte pişman olmazsın ;) oyunlarda filmlerde coşturur seni.. muziklerde de cam, kapı, pencereyi titretir ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: emil175

bende bir ay kadar önce 2.1 ses sistemlerini araştırıyordum. edifier M3300-M3200-E3350 bu üçünüde denedim bass konusunda tamamen hayal kırıklığı özellikle e3350 pörtlemekten başka hiç bir şey yapmıyor. M3300 çok sert bass veriyor uzun atışlı değil fiyatına göre çok büyük hayal kırıklığı. M3200 fena değil ama onun yerine X600 almak çok daha mantıklı diğerleri aradaki fiyat farkına hiç değmez ;) bende philips spa5300 denedim aldım :) ve en çokta onu beğendim hatta logitech z523te denedim ama midleri ve tizlerini hiç beğenmedim. teknik olarak kağıt üzerinde de philips spa5300 hepsinden üstündü...herneyse en son sorununa yardımcı olayım. kağıt üzerinde teknik olarak R2600 daha iyi. inebildiği alt frekans bass frekansı çok tatmin edici bir değerde. pc için alacaksan iyi bir ses kartın yoksa monitör hoparlörlere bulaşma derim. muzikten başka bir şey dinlemem diyosan o zaman bir çift monitör hoparlör ve kaliteli bir ses kartı işini görür. ama ses kartı değiştirmekle falan uğraşamam elimdekine takıcam kullanıcam diyosan ki gayette güzel bir ses kartı audigy zs2 o zaman sana ikinci el logitech z623 öneririm. hiçte pişman olmazsın ;) oyunlarda filmlerde coşturur seni.. muziklerde de cam, kapı, pencereyi titretir ;)

ben ne film izliyorum nede oyun oynuyorum...
    sadece müzik dinliyorum o yüzden logitechler müzikte iyi değil zaten logitech asla almam.
    sen şu soruma cevap ver?.. şimdi pcden sürekli mp3 çalan biri olarak,

biri digital optik coax girişli audigy2zs de digital çıkış var. digital bağlantı yaparsam ses kalitesi artıyormu?

yani diğerinde rca giriş var sadece ama frekansları daha iyi.. eğer digital bağlantının ses konusunda bir artısı olmayacaksa..

r 2600 alıcam hem daha ucuz hemde frekans değerleri daha iyi?

• quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

quote:

Orijinalden alıntı: emil175

bende bir ay kadar önce 2.1 ses sistemlerini araştırıyordum. edifier M3300-M3200-E3350 bu üçünüde denedim bass konusunda tamamen hayal kırıklığı özellikle e3350 pörtlemekten başka hiç bir şey yapmıyor. M3300 çok sert bass veriyor uzun atışlı değil fiyatına göre çok büyük hayal kırıklığı. M3200 fena değil ama onun yerine X600 almak çok daha mantıklı diğerleri aradaki fiyat farkına hiç değmez ;) bende philips spa5300 denedim aldım :) ve en çokta onu beğendim hatta logitech z523te denedim ama midleri ve tizlerini hiç beğenmedim. teknik olarak kağıt üzerinde de philips spa5300 hepsinden üstündü...herneyse en son sorununa yardımcı olayım. kağıt üzerinde teknik olarak R2600 daha iyi. inebildiği alt frekans bass frekansı çok tatmin edici bir değerde. pc için alacaksan iyi bir ses kartın yoksa monitör hoparlörlere bulaşma derim. muzikten başka bir şey dinlemem diyosan o zaman bir çift monitör hoparlör ve kaliteli bir ses kartı işini görür. ama ses kartı değiştirmekle falan uğraşamam elimdekine takıcam kullanıcam diyosan ki gayette güzel bir ses kartı audigy zs2 o zaman sana ikinci el logitech z623 öneririm. hiçte pişman olmazsın ;) oyunlarda filmlerde coşturur seni.. muziklerde de cam, kapı, pencereyi titretir ;)

ben ne film izliyorum nede oyun oynuyorum...
    sadece müzik dinliyorum o yüzden logitechler müzikte iyi değil zaten logitech asla almam.
    sen şu soruma cevap ver?.. şimdi pcden sürekli mp3 çalan biri olarak,

biri digital optik coax girişli audigy2zs de digital çıkış var. digital bağlantı yaparsam ses kalitesi artıyormu?

yani diğerinde rca giriş var sadece ama frekansları daha iyi.. eğer digital bağlantının ses konusunda bir artısı olmayacaksa..

r 2600 alıcam hem daha ucuz hemde frekans değerleri daha iyi?

ses kalitesinde artış oluyor deniyor ama bence deneyebilirsen sen bi dene kendin karar ver. z5500 hariç hiç bir sistemi dijital bağlantı ile deneme şansım olmadı. z5500de de artış vardı ama onunda bildiğin gibi kendi dekoderi var. maksimum performans için dijital bağlantının yanında dinlediğin şarkıların kaliteside önemli. flac vs. dinlersen dijital çıkışla beraber muziklerde çok tatmin edici performans elde edersin ;)
    neden özellikle edifier markasına odaklandın ? o bütçeye yakın fiyatlarda microlab solo 6 ve solo 7 var. bunlara baktın mı ? bu forumda edifier çok övülüyordu ama 3-4 tane denedim ben hiçbirini beğenmedim. övüldüğü kadar yoktu. yada ben beklentilerimi çok yüksek tuttum...referans olsun diye de şunu söyleyebilirim daha çocukluktan beri hi-fi sistemlerle büyüdüm. az çok müzik kulağım iyidir ;) şu an ki öğrenci evimde de kenwood kr-v7080 anfi ve sıradan alman malı vintage tarzda 4 yollu hoparlör çifti var hi-fi sistemlerin giriş seviyeside denebilir :) ikisi toplam 200 euro gibi bi fiyat..idare eder seviyede tatmin edici ;) 2.1i sadece odamda film izlerken veya oyun oynarken kullanıyorum. çok düşünme bence git dene beğendiği al. bu ses sistemi işi dipsiz kuyu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emil175 -- 15 Ocak 2013; 5:25:21 >

• lcd tv'miz evde 20m2'lik bir oda da kulanıyoruz. 5+1 ses sistemi yerine sadece tv'nin yanına koyabileceğimiz ve sadece film izlerken kullanabileceğimiz bir 2+1 hoparlör seti arıyorum.
    şimdi şunları sormam lazım önce;

1- 20m2'lik bir oda için hem kablo derdinden kurtulmak hemde bütçeyi çok zorlamamak için 2+1 ses sistemi önerir misiniz? (sadece film izlerken kullanılacak, bazende tv yayını için)
    2- bu amaç için hangi marka ve modeli önerirsiniz? veya edifier'in hangi seti en iyi tatmin eder?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berden

lcd tv'miz evde 20m2'lik bir oda da kulanıyoruz. 5+1 ses sistemi yerine sadece tv'nin yanına koyabileceğimiz ve sadece film izlerken kullanabileceğimiz bir 2+1 hoparlör seti arıyorum.

1- 20m2'lik bir oda için hem kablo derdinden kurtulmak hemde bütçeyi çok zorlamamak için 2+1 ses sistemi önerir misiniz? (sadece film izlerken kullanılacak, bazende tv yayını için)
    2- bu amaç için hangi marka ve modeli önerirsiniz? veya edifier'in hangi seti en iyi tatmin eder?

bütçeyi zorlamamak için 2+1 ses sistemi önerirmisniz yazmışınız ama bütçenizi bilelimki kaç paralık bir cihaz bütçenizi zorlar yada zorlamaz ona göre yorum yapalım derim:)

• quote:

lcd tv'miz evde 20m2'lik bir oda da kulanıyoruz. 5+1 ses sistemi yerine sadece tv'nin yanına koyabileceğimiz ve sadece film izlerken kullanabileceğimiz bir 2+1 hoparlör seti arıyorum.

bende arkadaşla aynı durumdayım edifer m3200 iyi gibi ama bi arkadaş forumda tv de kullanmış ve memnun kalmamış hala araştırıyoruz bakalım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz32

quote:

bende arkadaşla aynı durumdayım edifer m3200 iyi gibi ama bi arkadaş forumda tv de kullanmış ve memnun kalmamış hala araştırıyoruz bakalım....

ben vatanda tek tek hepsini dinledim 3300sf nin uydularını çok beğenmiştim ses çok net ve canlıydı ama subwoofer lar x6000 3200 ve 3300sf için söylüyorum aralarında pek fark yok hepsi zayıf subwooferlar yani t3 üde dinlemiştim o zaman ona kıyasla çok zayıftı basslar ama uyduları t3 den bile daha iyidi edifierin..

• x600 öneririm çok dengeli ve kaliteli bir ürün kumandası olsaymış daha iyi olurmuş ama ses kalitesi o açığı kesinlikle kapatıyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.