Şimdi Ara

Hangi 3G operatörü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar laptopumla 3G kullanarak internete girmek istiyorum sizce hangi operatörü kullanmalıyım kampanyalar hakkında bilgileriniz varsa paylaşırmısınız?

• Laptop için bilmem ama, cep telefonundan ben Turkcell kullandım, o bize anlatılan hikayelerin hiç biri gerçek değil. 3G falan hikaye. Ben görmedim öyle hızlı bir internet :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: empty1984

arkadaşlar laptopumla 3G kullanarak internete girmek istiyorum sizce hangi operatörü kullanmalıyım kampanyalar hakkında bilgileriniz varsa paylaşırmısınız?

Ben bu hafta Vodafone 5 gb kampanyasına üye oldum. Turkcell düşünüyordum fakat modem ellerinde yoktu hala daha ne zaman geleceği belli değil, her iki firmanın modemide çok pahalı ben internetteki açık arrtırma siteleri üzerinden ucuza Vodafone K3715 modem aldım. Manisa da oturuyorum, bu modem ile evin içinde zayıf bağlantı yazıyor fakat adsl kadar olmasada ona yakın bir hızda bağlanıyorum. Dışarı çıkınca bağlantı kalitesi iyi oluyor hızda adsl'e yaklaşıyor. Manisa'dan İzmir'e giderek test ettim sadece bir yerde bağlantı kesildi hareket halindeyken. Bu pazar Manisa Afyon seyehatim olacak orada da deneyeceğim. Dikkat etmeniz gereken en önemli konu bana göre kullanım miktarınız ben kullandığım program gereği günde 150 MB'a kadar veri alışverişi yapıyorum 3G'de hem indirme hem yükleme kotanızdan düşülüyor yani adsl gibi sadece indirme değil onun için kotanız çabuk dolacaktır. Vodafone da buna limit koyabiliyorsunuz fakat bu limit her ayın 1 ve 30 (31'i ) arasında modem programı üzerinden takip ediliyor, diğer aya geçince sıfırlayıp başlıyor, benim başlangıç tarihim arada olduğu için kısa ve uzun dönem olmak üzere iki ay üzerinden takip ediyorum, fatura tarihinden sonraki ilk ayı not edip ikinci aya buna göre limit koyuyorum, örneğin Eylül de 200 MB kullanmışım Ekim için 3,5 GB limit koydum bitmeye yakın uyarı gelecek. Vodafone modem ile isterseniz Turkcell hattınızıda kullanabiliyorsunuz ebayda bunun için ucuza çözümler satılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sercos

quote:

arkadaşlar laptopumla 3G kullanarak internete girmek istiyorum sizce hangi operatörü kullanmalıyım kampanyalar hakkında bilgileriniz varsa paylaşırmısınız?

Ben bu hafta Vodafone 5 gb kampanyasına üye oldum. Turkcell düşünüyordum fakat modem ellerinde yoktu hala daha ne zaman geleceği belli değil, her iki firmanın modemide çok pahalı ben internetteki açık arrtırma siteleri üzerinden ucuza Vodafone K3715 modem aldım. Manisa da oturuyorum, bu modem ile evin içinde zayıf bağlantı yazıyor fakat adsl kadar olmasada ona yakın bir hızda bağlanıyorum. Dışarı çıkınca bağlantı kalitesi iyi oluyor hızda adsl'e yaklaşıyor. Manisa'dan İzmir'e giderek test ettim sadece bir yerde bağlantı kesildi hareket halindeyken. Bu pazar Manisa Afyon seyehatim olacak orada da deneyeceğim. Dikkat etmeniz gereken en önemli konu bana göre kullanım miktarınız ben kullandığım program gereği günde 150 MB'a kadar veri alışverişi yapıyorum 3G'de hem indirme hem yükleme kotanızdan düşülüyor yani adsl gibi sadece indirme değil onun için kotanız çabuk dolacaktır. Vodafone da buna limit koyabiliyorsunuz fakat bu limit her ayın 1 ve 30 (31'i ) arasında modem programı üzerinden takip ediliyor, diğer aya geçince sıfırlayıp başlıyor, benim başlangıç tarihim arada olduğu için kısa ve uzun dönem olmak üzere iki ay üzerinden takip ediyorum, fatura tarihinden sonraki ilk ayı not edip ikinci aya buna göre limit koyuyorum, örneğin Eylül de 200 MB kullanmışım Ekim için 3,5 GB limit koydum bitmeye yakın uyarı gelecek. Vodafone modem ile isterseniz Turkcell hattınızıda kullanabiliyorsunuz ebayda bunun için ucuza çözümler satılıyor.

ücretler nasıl dostum. bence vodafone 3G konusunda diğer opertörlerden daha avantajlı sonuçta dünya markası tecrübeleri oldukça fazla...

• taşrada vodafon, ist. ankara ,izmirde turkcell iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: falls

taşrada vodafon, ist. ankara ,izmirde turkcell iyi

bursa-eskişehir arası sürekli gidip geliyorum fiyat olarak da avantajlı olmasını istiyorum...
  • Vodafone mobil modem 5GB'lık kampanyasına dail oldum..3G süper.Hızlı,problemsiz.Modem almadan önce interneti en çok nerede kullanacaksan(ev,iş) 3G özelliklil bir cep telefonu ile hangi hat daha iyi diye arkadaşlarından da yardım alarak öncesi küçük bir test yapabilirsin. Kampanyalar ufak rakamlarla hemen hemen aynı.Ama önemli olan 3G'den faydalanmak.
    Vodafone cihazların kilitli bir sistemi var. "Sustalı flashdisk" diye de biliniyor. Alırken kontrol edin.Kilit tutmayabilir.Benim bozuk çıktı şimdi değiştirmek için kazınıyorum.
  • turkcell iyi diyolar, aveadan pişman olanı duydum
  • tükcell denedim tadvermedi daha 3g zamanı degil anlasılan...
  • 3G den 2G ye dönüş var mı :)
  • Avea nın 3g si nasıl acaba fiyat olarak uygun geldi bana ama...
    Bu 3g normal bildiğim internet altyapısınımı kullanıyor yoksa cep telefonlarındaki wap altyapısıylamı hizmet veriyor bilgisi olanlar bilgilendirebilirmi???
  • quote:

Avea nın 3g si nasıl acaba fiyat olarak uygun geldi bana ama...
    Bu 3g normal bildiğim internet altyapısınımı kullanıyor yoksa cep telefonlarındaki wap altyapısıylamı hizmet veriyor bilgisi olanlar bilgilendirebilirmi???

bulunduğun yerler neresi test et avea sizin bulunduğunuz bölgelerde 3g hizmeti veriyorsa rahatlıkla kullanırsın.
  • Bence şimdilik hiç birisi. 1 sene beklemekte yarar var şu fiyatlar daha makul seviyeye gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_(87)

quote:

Avea nın 3g si nasıl acaba fiyat olarak uygun geldi bana ama...

bulunduğun yerler neresi test et avea sizin bulunduğunuz bölgelerde 3g hizmeti veriyorsa rahatlıkla kullanırsın.

Bursa-Eskişehir merkez yani hizmet veriyorlar sanırım...
  •  Hangi 3G operatörü?

Resimde görünüyor. Vodafone açık ara önde bence. Ama 3g modemler çok hassas. Bir karış mesafe hızı yarı yarıya düşürebilir. Sinyal gücü pek hızı etkilemiyor. tek kademede de 7mb hıza ulaşılabilir, 5 kademede de 1 mb hızı geçemeyebilirsiniz. Evde bir nokta buldum uzun uğraşlar sonunda oradan 7 mb hızı alabiliyorum. Benim modem 21 mb % 30 7mb denk geliyor. Antenleri varmış aldım, deniyecem.

Not: Vodafon da 100 tl fatura stop var. Sms geldi. Bende nekadar filim varsa indiriyorum. 3 günde 100 flim olur tahminim. 78 gb olmuş kullanım.

Hangi 3G operatörü?

• Avea da 3g cok sınırlı. vodafone almak mantıklı duruyor. 3g nin yaygınlasması için birkaç sene geçmesi gerekiyor.daha 2g bile bir çok yerde sıkıntılı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.