Arkadaşlar birkaç gündür almak için wireless modemleri araştırıyorum ve AirTies kablosuz bağlantı ve voıp özelliği olan WAV 140 modelinde karar kıldım.Ancak üç değişik versiyonu var bu modemin 1)Generic,2)Nalokontör,3)AloDsl şeklinde üçüde aynı marka ama firmware leri değişik herhalde şimdi sorun şu bunlardan hangisini almalıyım bilgisi olan veya kullanan arkadaşların görüşlerini bekliyorum...
Bence sen bu modemi alma....
Sana bütün istediklerini bir modem içinde toplayan bir modem öneriyorum
zyxel modemi 660 serisinden bakabılırsın...
AirTies RT-211 aldım. Mükemmel. Çok memnunum. 7 gün 24 saat destek hattı var.Airties güçlü bir marka olmaya doğru gidiyor bence.
quote:
Orjinalden alıntı: remus
AirTies RT-211 aldım. Mükemmel. Çok memnunum. 7 gün 24 saat destek hattı var.Airties güçlü bir marka olmaya doğru gidiyor bence.
gece 3 te modem kurulumu için aradım ve yardımcı oldular.Teknik destek süper yani
Evet bende almayı düşünüyorum ama kararsızım.Aslında ilk başta airties alacaktım ama forumda herkes başka bişi diyor çok kafam karıştıHeralde airties rt-211 alırım
quote:
Orjinalden alıntı: greenpeace
Arkadaşlar birkaç gündür almak için wireless modemleri araştırıyorum ve AirTies kablosuz bağlantı ve voıp özelliği olan WAV 140 modelinde karar kıldım.Ancak üç değişik versiyonu var bu modemin 1)Generic,2)Nalokontör,3)AloDsl şeklinde üçüde aynı marka ama firmware leri değişik herhalde şimdi sorun şu bunlardan hangisini almalıyım bilgisi olan veya kullanan arkadaşların görüşlerini bekliyorum...
WAV-140'ı eğer sadece kablosuz ADSL modem+router olarak kullanacaksanız, o zaman AirTies RT-211 almanızı öneririm. ma eğer VoIP özelliğini kullanıp da ucuza UMTH hizmeti almak amacınız ise o zaman da kesinlikle "generic" versiyonunu alınız.
VAW-140 klasik 802.11g (yani sadece 54 mbps'lik) bir modem olmakla beraber bana göre oldukça başarılı bir ürün. Benim öyle aman aman download yapmakla, port vs. açmakla işim olmaz ancak VoIP özelliğini kesinlikle kullanıyorum ve gayet yeterli. AloDSL ve Nalokontör versiyonlarını alırsanız kesinlikle ya Borusan Telekom, ya da Doğan Telekom abonesi olmanız gerekecek. Yerli UMTH'cıların Türkiye içi (şehirlerarası) sabit telefon tarifelerindeki cazibesi T.Telekom'un 1 Mart 2007 sonrası tarifelerinde eskisi kadar olamayacak. Yine yerli UMTH'cıların uluslarası fiyatları da yüksektir. (Nedenlerini tartışmayalım burada...) "generic" versiyonunu aldığınızda, Kredi Kartınızı vererek yurtdışında yerleşik VoIP Servis Sağlayıcılarından çoook daha ucuz fiyatlarla bu UMTH servislerinden istifade edebilirsiniz... Üstelik bir VAW-140 (generic) kullanıcısı, dünyanın neresinde olursa 10 taneye kadar diğer VAW-140 (generic) abonesi ile VoIP üzerinden tamamen bedavaya konuşabiliyor...
Son olarak WAV-140 sökülebilir bir antene sahiptir. Benim şu an kullandığım VAW-140 generic'in üzerinde 9 dBi'lık bir omni anten var, örneğin...
eger kablosuz almayı dusunuyosan wav 140 modeli uygun ama diyosan ucretsiz olan bi modem benim sana tavsiyem rt-102 ücretsiz kardes kampanyası telekomun
RT-211 al bence, çekme sorunu da yaşamazsın. Gerçekten mükemmel bir cihaz, ayrıca yerli.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme