Hadi bakalim tatli bir tartısma baslatalim. Hangi browser i kullanalim, digerlerine gore artilari nelerdir vs.
Ben Mozilla Firebird du oneririm. Myie2 ve opera ile karilastirildiginda tartismamiz birincidir diyemem ama en kullanisli olani bence mozilla firebird. Artilarini eksilerini daha once yazmistim ama ozetlersek; artilari saymakla bitmez hehe!, en onemli eksisi ise bence hantal olmasi. surf hizinda herhangi bir problem yok ancak tam bir ram canavari. ozellikle dusuk performansli makinelerde ciddi anlamda bir yavaslik soz konusu olabilir.
Opera ama neden Opera? Mozilla Firebird un yavaşlığından bahsedilmiş, Firebird şu anda tamamen geliştirilme aşamasında ve kendine yeni bir roadmap çizdi.(sayfasından bakabilirsiniz.) Neden ie. den daha yavaş? Çünkü ie. kernel seviyesinde çalışıyor.
explorer [evlol]
mozilla opera hikaye abicim gorsel acidan en kullanislisi olan explorer dir linux icin soruyorsaniz mozilla tabiki
Bu gorsel aciyi ve bu acidan ie in neresi kullanilisliymis bi ogrenelim, diGiheX?
bu mesajı kendi yaptığım browser'dan atıyorum..hiçbir artısı yok ehehe
mozilla firebird<font size='3'><font color='red'>+1</font id='red'></font id='size3'>
heheh netscape sadece popupları kaldırması yetiyo bana
Avant Browser!! explorer üzerine kuruluyor türkçe; isterseniz pop up ları(active-x sesler görüntü resim vs hepsini tek pencereden) engeleyebiliyorsunuz deneyin pişman olmazsınız.
Opera Fastest Browser in the World! Pencereleri icinde acması buyuk kolaylık.Tek eksisi cok nadirde olsa bazı sitelerde problem cıkartması.Ama pop-up ı Netscape kadar olmasa da Explorer'dan cok daha ii engelliyor.
Arkadaslar mozilla firebird denedım baya hızlı ie'ye gore fakat getright kullanamıyorum kendi download manager programı cıkıyor ve buda yawas. Nasıl kullancam getrıght pluginleride yukledım getright settings'den ayarlarıda yaptım baska ne yapmam gerekıyor?
bence opera..
Tabbed browsing özelliği için Netscape 7.0. Harika birşey. Tek bir browser ekranı var. Task barda kalabalık yapmıyor. Aynı anda 10-15 sitede geziyorsun. Hangisi yüklenmiş handisi yükleniyor görebiliyorsun. Excel gibi sheet ler halinde açılıyor web sayfaları.
Slimbrowser :)) 1 küsür mb ama çok güzel popupsız pratik search,menüler bisürüşey
eğer sayfaların daha çabuk açılmasını istiyosak opera 6.xx eğer görselliğe önem veriyosak opera 7.xx eğer hem hızlı olsun hem opera olamsın diyosak k-meleon(mozilla tabanlı ama mozilla ve firebirdden çok daha hızlı hatta burun farkıyla operadan da daha hızlı hem de operadan daha az sitede sorun çıkartıyor)
arkadaslar ben myie2 yi kullanıyorum çok kullanışlı bol plıg-in var ve hız açısından ie ile aynı tavsiye ederim bir çok kolaylıkları var.www.myie2.com
Her ne kadar IE tabanlı da olsa myie2 benimde hoşuma gitti. Tavsiye ederim, özellikle pop-up'lar için ideal bir program. Görümünü hoş ve kulanışlı, ayrıca iexplorer'e göre extraları fazla..
bak binbasimda onaylamis [bgstr] mutalak cekin derim