Merhaba arkadaşlar yakın zamanda dövüş sporuna yazılacağım ama neye gideceğime karar veremedim internette çok kafa karıştırıcı şeyler var yani gideceğim spor savunma ve saldırma üzerine olmalı adamı haşat edebileyim kavgalarda falan kendimi koruyup saldırabileceğim birşey olmalı ve lütfen ipman izleyip gelen arkadaşlar burda bana wtye git wtye git demesinler lütfen Sizce hangisine gideyim arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum....
quote:
Orijinalden alıntı: EgeErden1905
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda dövüş sporuna yazılacağım ama neye gideceğime karar veremedim internette çok kafa karıştırıcı şeyler var yani gideceğim spor savunma ve saldırma üzerine olmalı adamı haşat edebileyim kavgalarda falan kendimi koruyup saldırabileceğim birşey olmalı ve lütfen ipman izleyip gelen arkadaşlar burda bana wtye git wtye git demesinler lütfen Sizce hangisine gideyim arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum....
sana önerebileceğim boks ve türevleridir hocam. klasik boks güzeldir. yumrukların mükemmel olur. ama boks biraz daha savunma üzerinedir. (eskiv, dans, pentler, kapanma). benim sana önereceğim muay thai. tekme, yumruk, diz ve dirseklerini kullanırsın. ve muay thai tamamen saldırı üzerine kurulu bir dövüş sanatıdır. sakın ha sakın wing tsun'a bulaşma. yapacaksan da bu işe hile hurda karıştırmayan ustaları bul. (prowes deniyor)
quote:
Orijinalden alıntı: general_skyx
quote:
sana önerebileceğim boks ve türevleridir hocam. klasik boks güzeldir. yumrukların mükemmel olur. ama boks biraz daha savunma üzerinedir. (eskiv, dans, pentler, kapanma). benim sana önereceğim muay thai. tekme, yumruk, diz ve dirseklerini kullanırsın. ve muay thai tamamen saldırı üzerine kurulu bir dövüş sanatıdır. sakın ha sakın wing tsun'a bulaşma. yapacaksan da bu işe hile hurda karıştırmayan ustaları bul. (prowes deniyor)
yok yok wt'ye asla başlamamda muay thai'de ne kadar sürede işi kaparım bizim okul biraz sakatta ondan ha bide saldırcam diye dayak yemeyeyim muay thaide
1 ay gidipte hemen lee sin gibi "ekuuuuu" yapamazsın adamlara. Ben 1,5 aydır full contact kick box yapıyorum. Kendine olan özgüvenin tam oluyor yani bir kavga durumunda kalsan hiç sıkıntı olmadan dayağını yiyeceğini bilsen bile girersin ama spora başladıktan sonra bu kavga sevdan azalacak. Daha çok frenleyebileceksin kendini. Bence Kick Boks veya Muay Thai yap.
Tamamen sokağa yönelik yapacaksan karşına gelecek adamlar muhtemel olarak herhangi bir eğitim almamış olacaklar ama dayanıklı olurlar bu yüzden en az 1 sene boks yap derim ancak işe biraz da estetik katayım dersen kick boks, muay thai tavsiye ederim sağlam bir tekmede (tabii ki low ve middle kick) sokakta etkili olabilir ancak yumruk kadar kullanışlı değildir. Kick boks veya muay thaidede boks ağırlıklı çalışman gerekir ancak daha esnek ve kondüsyonlu olursun zira tekme atmak yumruğa göre 2-3 kat daha yorucudur.
quote:
Orijinalden alıntı: !antidote!
Tamamen sokağa yönelik yapacaksan karşına gelecek adamlar muhtemel olarak herhangi bir eğitim almamış olacaklar ama dayanıklı olurlar bu yüzden en az 1 sene boks yap derim ancak işe biraz da estetik katayım dersen kick boks, muay thai tavsiye ederim sağlam bir tekmede (tabii ki low ve middle kick) sokakta etkili olabilir ancak yumruk kadar kullanışlı değildir. Kick boks veya muay thaidede boks ağırlıklı çalışman gerekir ancak daha esnek ve kondüsyonlu olursun zira tekme atmak yumruğa göre 2-3 kat daha yorucudur.
hocam ben 2-3 ayda işi kapabileceğim bir şey istiyorum yani yumruk falan iyi atayım diyorum zaten başlayınca 2-4 sene bırakmam devam edeceğim
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: !antidote!
hocam ben 2-3 ayda işi kapabileceğim bir şey istiyorum yani yumruk falan iyi atayım diyorum zaten başlayınca 2-4 sene bırakmam devam edeceğim
Açıkcası salondan salona durum değişebiliyor yani bazı salonlarda 1 hafta hatta daha az sadece temel teknikleri gölge boksu olarak çalışırken bazı salonlarda bu 1 ay olabilir. Ancakbenim tavsiyem kondüsyonda kazanman adına kick bokstur, bence bokstan tehlikesi daha azdır boksta bir sparringte 100den fazla yumruk yiyebilirsin ancak k-boksa kafaya en fazla 20-30 yumruk yersin bir sparringte ayrıca tekme çalıştığın için kondisyonun ciddi anlamda artar direk-kroşe uppercut kombinasyonuna birde low kick veya middle kick eklersen 2-3 ayı bilemesemde 4 ayda sıkı çalışırsan sokakta kaznma ihtimalini normalde sözgelimi yüzde 25se yüzde 60'ın üstüne çıkarırsın. Ancak tabi burada dayanıklıkta önemli bol bol yumruk yiyecenki hem acı eşiğin aratacak hemde her yumruğu gördüğünde gözün kapanmayacak.
hocam zaten dayanlıklıyım duvar gibiyim mübarek ama işte işi kapmam önemli
quote:
hocam zaten dayanlıklıyım duvar gibiyim mübarek ama işte işi kapmam önemli
o zaman kick boks yada muay thai zaten çok benzerler.
adanada tolgahan hoca türkboksu dersleri veriyor karate_kickbox_muay thai ve birazda bruce lee karışımı çok güzel bir türk sporu aylık ücreti de çok uygun tolgahan hocayla iletişim için e mail adresi turkboksortolgahan@gmail.com
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme