Şimdi Ara

Hangi dövüş sporu ? Kararsızım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, yaşım 19, üniversite öğrencisiyim. Yaşım ne olursa olsun bir ya da 2 dövüş sanatında ilerlemek istiyorum. Çok sportif birisi değilim sadece aralıklarla 3 kez fitness yaptım ama adam akıllı vücut yok. Kafamda 4 tane spor var : Muay Thai, tekvando, capoeira ve wingchun (belki bjj). Size sormak istediklerim şu :

Öz güveni düşük bir insan değilim ama bu sporlardan hangisi bana ciddi bir şekilde öz güven aşılar ?
    Kavgacı değilimdir ama hangisi kendimi savunmamda daha yardımcı olur ?
    Muay-Thai'de tekmeler ne kadar ağırlıkta ve capoeirada ve tekvandoda yumruk kombinasyonları ne kadar yer tutuyor ?
    2 dövüş anatını birden icra edecek olursam hangi ikiliyi önerirsiniz ?

• capoeira - taekwondo tek başına işe yaramaz diye düşünüyorum kick boks + güreş (sana kalmış judo - jiu jıtsu vb) veya sağlam bi organizasyondan (geleneksel olmasın) wing chun işini görür derim
    benim karşıma çıkan olaylarla edindiğim şahsi düşüncem karar senin şimdi biri sokakta tekmeyle adam bayıltma videosu açar (sanki alnında yazıyo taaekwondocu diye ) biri mma de de capoeira kullanılıyor der falan filan uğraşmayalım hiçbir sanatı kötülediğimiz yok da yanlış anlaşılıyoruz
  • Cevabın için teşekkür ederim ama tekvando ve capoeira vs. yi yapacaksam sadece spor yapmak amacıyla yapmayı düşünürüm, çünkü o sporların bir ruhu var. Wing-Chun da öyle. Fakat başka öneri verebilecek olan yok mu ? İki sporu icra ederken amacım hem kendini savunmak, hem de ruhsal dnginlik. Bu yüzden kombinasyon arıyorum. Hatta kafamda bir non-contact (bjj), bir de felsefi ve bir tane de kick box muay thai krav maga tarzı sporlar vardı. Benim amacım bu yola böyle çıkmak. Bu yüzden fikirlerinizi almak istiyorum. Amacım her öğrendiğim hareketi bir iki it kopuk üzerinde denemek değil :)).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FerruzFirat -- 7 Nisan 2015; 17:50:12 >
  • hiç düşünme.Muay thai + jiu jitsu
  • Muay-Thai, BJJ ya da her ikisi kondisyon, güç ve çeviklik dışında vücudu sadece fit yapmaktan öte vücuda şekil de verirler değil mi ?
    Ayrıca Wing-Chun ile birlikte Muay Thai ya da BJJ yapsam sizce iyi olur mu (genel olarak)?
  • Abi forumu okumuyormusunuz hiç ? Bir gün arayla aynı konu açılıyor.
  • Dostum wing chun'da muay thai'de striking sanatı.Tabiki birlikte yaparsın ama önerim wing chun-judo,güreş veya bjj yada muay thai-judo,güreş veya bjj.Her zaman striking sanatın yanına grappling çok işine yarar.Eğer hızlı sonuç alayım dersen muay thai'yi seçebilirsin.Ama sabredirim ben dersen wing chun'u öneririm.1.5-2 yıl sonra emin ol çok seversin wing chun'u ve sokakta çok işine yarar.Umarım yardımcı olmuşumdur :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de wing tsun öneririm hangi şehirde olduğunu söylersen eğitmen de önerebilirim
  • muay thai varken muay thai yapılır.
    boks da olur.
    kickboks da olur.
    wushu sanda da olur.
    kyokushin, ashihara veya enshin gibi tam vuruşlu karate dalları da olur.

Bunların herhangi birine başla.
  • Arkadaşlar, cevaplarınız için teşekkür ederim, yakın zamanda öneri vermek isteyen arkadaşlarla Allah'ın izniyle iletişime geçmek isterim ama wushu sandayı bana biraz anlayır mısınız ? İnternette kısıtlı bilgi var, hatta çoğu birbirisinin aynısı ve videolara bakıyorum, turnuvaları resmen kick boks kırması gibi gözüküyor, illa ki bu algımı yıkacak bir şeyler vardır, bunları benimle paylaşır mısınız ? Sadece bruce lee nin wushu gösterisi beni etkiledi de Türkiye'de wushuyu böyle adam akıllı öğreten yer var mıdır ?

Ayrıca ben biraz hassas yapılıyım acıya müthiş bir dayanıklılığım yok kondisyonum çok yoktur, güçlü biri de değilim ama bunlar muay thai, tekvando gibi sert sporlar vs. yapmama engel olur mu ?
    Birde pratik zeka ya da el becerisi gibi şeyler de bu sporlarda ilerleme yönümü oldukça fazla bir şekilde etkiler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FerruzFirat

Arkadaşlar, cevaplarınız için teşekkür ederim, yakın zamanda öneri vermek isteyen arkadaşlarla Allah'ın izniyle iletişime geçmek isterim ama wushu sandayı bana biraz anlayır mısınız ? İnternette kısıtlı bilgi var, hatta çoğu birbirisinin aynısı ve videolara bakıyorum, turnuvaları resmen kick boks kırması gibi gözüküyor, illa ki bu algımı yıkacak bir şeyler vardır, bunları benimle paylaşır mısınız ? Sadece bruce lee nin wushu gösterisi beni etkiledi de Türkiye'de wushuyu böyle adam akıllı öğreten yer var mıdır ?

Ayrıca ben biraz hassas yapılıyım acıya müthiş bir dayanıklılığım yok kondisyonum çok yoktur, güçlü biri de değilim ama bunlar muay thai, tekvando gibi sert sporlar vs. yapmama engel olur mu ?
    Birde pratik zeka ya da el becerisi gibi şeyler de bu sporlarda ilerleme yönümü oldukça fazla bir şekilde etkiler mi ?

wushu sanda çin kickboksudur. yani kickboksa çok benzer.acıya dayanıklı olmaman ve kondisyonunun olmaması spor yapmaya engel değildir.fakat çok aşırı dayanıksızsan karnına alacağın 1 yumrukta işin bitecekse hiç spor yapma.dediğim gibi normal bir dayanıklılığın varsa sorun olmaz sertliğe zamanla alışırsın.
    fiziksel yeteneğinin düzeyi de elbette ki önemlidir.

• şimdiki halimle karnıma yersem tabii ki etkisiz kalırım ama bu spora alıştıkça herhalde geçer değil mi ?
    birde fiziksel yetenek derken bunu biraz daha açabilir misin ?
  • quote:

şimdiki halimle karnıma yersem tabii ki etkisiz kalırım ama bu spora alıştıkça herhalde geçer değil mi ?
    birde fiziksel yetenek derken bunu biraz daha açabilir misin ?

birincisi karnın boşken yumruk yeme yumruk geldiği anda karnını kasarak direnç göster.
    ikincisi fiziksel yetenek kelimesinin açılacak fazla bir yanı yok.fiziksel aktivitelere normal bir yeteneğin var mı yok mu? bu yani
  • Muay thai ve kick boksu elemeye yaklaştım, çünkü ben bedenle birlikte ruhumu da eğitmek istiyorum, bu yüzden kudo veya kyokushin karate var kafamda.

Ayrıca jiu jitsu ya da judo hangisini seçmeliyim ve bu aşağıdaki videodaki hareket hangi spora ait ?

https://www.facebook.com/LazarAngelovFitness/videos/1392966420719948/

Birde bana capoeira ve tekvando hakkında fikir verebilir misiniz ? Capoeira'nın da bir felsefesi vs. var mı ?
  • Hocam ücretler nasyl kurslaryn özellikle muay thai ve kick boxun ?
  • quote:

Muay thai ve kick boksu elemeye yaklaştım, çünkü ben bedenle birlikte ruhumu da eğitmek istiyorum, bu yüzden kudo veya kyokushin karate var kafamda.

Ayrıca jiu jitsu ya da judo hangisini seçmeliyim ve bu aşağıdaki videodaki hareket hangi spora ait ?

Birde bana capoeira ve tekvando hakkında fikir verebilir misiniz ? Capoeira'nın da bir felsefesi vs. var mı ?

kardeş videodaki savaş sanati jiu jitsu (jijitsu). capoeira ve tekwandoyu boşvermeni öneririm. jijitsu iyi bir dal. judo da bildiğim kadarıyla onun sadeleştirilmiş hali.fakat judoda vuruş teknikleri kısıtlı olduğu için önerim jijitsu'dur.ya da aikijitsu da olabilir.jijitsu da aikijitsu da çok iyi sanatlar. fakat jijitsu'yu Türkiye'de bulabileceğini sanmam aikijitsu ise Türkiye'de mevcud.eğer ikisini de bulamazsan judo veya aikido da yapabilirsin. onlar da oldukça iyidir.fakat unutma bu sanatlar 2-3 aylık sanatlar değildir. öğrenmesi yıllar alan detaylı ve ince sanatlardır. başarılar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kungfufighter

quote:

Muay thai ve kick boksu elemeye yaklaştım, çünkü ben bedenle birlikte ruhumu da eğitmek istiyorum, bu yüzden kudo veya kyokushin karate var kafamda.

kardeş videodaki savaş sanati jiu jitsu (jijitsu). capoeira ve tekwandoyu boşvermeni öneririm. jijitsu iyi bir dal. judo da bildiğim kadarıyla onun sadeleştirilmiş hali.fakat judoda vuruş teknikleri kısıtlı olduğu için önerim jijitsu'dur.ya da aikijitsu da olabilir.jijitsu da aikijitsu da çok iyi sanatlar. fakat jijitsu'yu Türkiye'de bulabileceğini sanmam aikijitsu ise Türkiye'de mevcud.eğer ikisini de bulamazsan judo veya aikido da yapabilirsin. onlar da oldukça iyidir.fakat unutma bu sanatlar 2-3 aylık sanatlar değildir. öğrenmesi yıllar alan detaylı ve ince sanatlardır. başarılar dilerim.

Genelde İzmir'de bjj öğretene yerler gördüm araştırmalarım sonucu. Şu aklıma takıldı : BJJ ve jiu jitsu arasındaki fark nedir Gracie ailesi dışında ? Gracie ailesinin jiu jitsuya eklediği şeyler neler ? Ayrıca capoeira ve tekvandoyu sence neden kafamdan çıkarmalıyım ? Aslında o ikisinin esnek tekme stilleri hoşuma gitmişti ve capoeiranın oluşum süreci beni oldukça etkilemişti.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kungfufighter

quote:

Genelde İzmir'de bjj öğretene yerler gördüm araştırmalarım sonucu. Şu aklıma takıldı : BJJ ve jiu jitsu arasındaki fark nedir Gracie ailesi dışında ? Gracie ailesinin jiu jitsuya eklediği şeyler neler ? Ayrıca capoeira ve tekvandoyu sence neden kafamdan çıkarmalıyım ? Aslında o ikisinin esnek tekme stilleri hoşuma gitmişti ve capoeiranın oluşum süreci beni oldukça etkilemişti.

jijitsu bir savaş sanatıdır. bjj de bir savaş sanatıdır ama daha çok bir yer dövüşü sanatıdır.ikisi çok farklı şeyler.tekwando ve capoeria sokakta çoklu dövüşte fazla etkili değiller.özellikle de capoeriada müzik olmadan nasıl dövüşecekler düşünemiyorum. ayrıca hareketleri gereksiz derecede zor.

• Kardeşim kesinlikle Muay Thai ve Bjj. Ama amacına göre değişir. Ben sadece spor olsun müsabakalara çıkayım dersen taek wan do ve wushu veya wing chun. Ama sokakta, kavgada iş yapayım , hemde spor amaçlı olsun diyorsan kesinlikle Muay Thai ve Bjj.
  • muay thai+jiu jitsu.gerçekten fiziksel anlamda seni ileriye taşıyabilecek iki spor dalı olduğunu düşünüyorum,başta biraz zorlanabilirsin ama gerçekten istedikten sonra zaten hoşuna gidecektir.ayrıca dövüş sporlarının genelinde bir disiplin ve bunla gelen yeni bir zihniyet var,en serti de en estetiği de sana illa ki yeni bir şeyler katar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.