Anladım hocam, yani sadece düz memur olarak atanabiliyorum ama EKPSS'nin erken emekli olma hakkı tanıması güzel bir avantaj yani düz memur maaşı diğer lisans/meslek maaşlarından düşük olsa da bu erken emeklilik onu telafi ediyor. Bu arada puanım aman aman düşük mü bilmiyorum, son atamalara baktığımda 72 75 ile atanan gördüm ama tabi ki göreceğiz tam bilmiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hangi düz memurluklar rahattır (yani iş yoğunluğu azdır)? (3. sayfa)

-
-
diğer meslek maaşları derken 1/4 mühendis bile 60 bin alıyor. 28 sene çalışman lazım bunun için. 9/1 olarak başlar lisans mezunları ve 38 39'dan aşağı olmayacak başlangıç için iyi yani 9/1 mühendis ne kadar daha yüksek alıyormuş ki? erken emeklilik derken 18 sene yine prim günün olması lazım. ben 12 sene mali müşavirlik saydırdım emekli olabiliyorum mesela geçen sene hazirandan beri ama 18 sene prim yatırmadan emekli olmak istersen ona malülen emekli mi ne diyorlar çok düşük maaş alıyorsun. hoş normal 18 seneden emekli olsan da düşük alıyorsun şu geçen yaz yaptıkları memura özel kanun yüzünden ama malülen'de baya düşük alıyorsun. emekliler için kanun hazırlıyorlarmış bakalım. başvurduğun yere göre değişir 86 ile bir sene beklemiştim ben Konya olacak o olacak bu olacak yapınca. o yüzden gir gitsin kendi şehrinde diyorum. diyanet'e bile girsen masabaşı oturacaksın yani DYS bitti bugün EBYS başladı onu öğrenirsin resmi yazışma yani güzel olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jake Lockleydiğer meslek maaşları derken 1/4 mühendis bile 60 bin alıyor. 28 sene çalışman lazım bunun için. 9/1 olarak başlar lisans mezunları ve 38 39'dan aşağı olmayacak başlangıç için iyi yani 9/1 mühendis ne kadar daha yüksek alıyormuş ki? erken emeklilik derken 18 sene yine prim günün olması lazım. ben 12 sene mali müşavirlik saydırdım emekli olabiliyorum mesela geçen sene hazirandan beri ama 18 sene prim yatırmadan emekli olmak istersen ona malülen emekli mi ne diyorlar çok düşük maaş alıyorsun. hoş normal 18 seneden emekli olsan da düşük alıyorsun şu geçen yaz yaptıkları memura özel kanun yüzünden ama malülen'de baya düşük alıyorsun. emekliler için kanun hazırlıyorlarmış bakalım. başvurduğun yere göre değişir 86 ile bir sene beklemiştim ben Konya olacak o olacak bu olacak yapınca. o yüzden gir gitsin kendi şehrinde diyorum. diyanet'e bile girsen masabaşı oturacaksın yani DYS bitti bugün EBYS başladı onu öğrenirsin resmi yazışma yani güzel olur.
hocam mühendisin ilk başta, düz memur benzeri maaş aldığını bilmiyordum, mühendisin 60 bin alması için 28 sene çalışması gerektiğini de bilmiyordum. Ben meslek falan derken mühendisten ziyade kütüphaneci, arkeolog vb. demek istedim hani bunlar düz memurdan biraz daha fazla alıyor ya, ama yine de sizin dediğinize geliyor. Yani ileride ben şef, şube müdürü falan olursam maaşım artar, zaten kira vermiyorum herhalde bana yeter (gerçi memurluğu uzun züre düşünmüyorum, başka planlarım var ama neyse). Hocam ben şu an otuz üç yaşındayım ve neredeyse hiç çalışmadım (kendi aptallığımdan dolayı (19-29 arası iki lisans okudum)) o yüzden erken emekliliği vurguladım, altmışı falan beklemeden ellilerde emekli olurum diye. Ben İstanbul'da oturuyorum, eğer olursa buradaki bir memurluğu yazarım (bir ihtimal Antalya) tabi şansım yaver gider mi bilmem.
Bu arada ben geçen senelerin atama puanlarına bir siteden bakmıştım, o yüzden 72 73 ile atanan var dedim, ekran görüntüsünü buraya atıyorum.
kpssrobotu.com
2022-2023-2024 EKPSS Tercih robotu, 2016-2018 EKPSS Taban Puanları Robotu. Lisans, Önlisans, Ortaöğretim atamaları ve puanlarhttps://kpssrobotu.com/ekpss/?islem=listele%A0
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X