Aşırı derecede şerefsizliğe maruz kalıyorum.
Arkadaşlar merhaba.
Ben bu anlattıklarımı abartıyor muyum, ama son zamanlarda sinirim çok fena bozulmaya başladı.
Ben şu anda abimle aynı evde yaşıyorum. Ev benim üzerime. Abim benim evime yaklaşık dört sene önce eşinden boşandıktan sorna geldi.
Adam geldiğinden beri hiç bir şekilde ev işi yapmıyor. Yemek yediği tabağı, içecek içtiği bardağı mutfak tezgahının üzerine bırakıyor (bazen de kendi odasında, ya da salondaki masanın üzerine bırakıyor, mutfağa götürmüyor), son dört seneden beri adama 1000 kere diyorum yediğin içtiğin şeyi yıka, bulaşık makinesine koy diye ama adam yapmıyor. Başka şehirde yaşayan annem var, kendisi bunun üzerine son temizlikçi tuttu her haftasonu geliyor, yemek yapıyor, evi temizliyor, çamaşır yıkayıp, giysileri ütülüyor, ama ben bu adam mesela yine yediği içtiği şeyi tezgahın üzerine koyuyor, hatta bazen tezgaha da koymuyor, mutfak masasında ya da salon masasında duruyor, diyor ki zaten temizlikçi gelecek o halde kalsın, ama kadın gelene kadar beş-altı gün geçecek, bu sefer ben yıkamak zorunda kalıyorum.
Bunların dışında bazen 8-9 tane bira alıp eve geliyor, bunları içtikten sonra uykusunda hayvanlar gibi bağırıyor, duvarları yumrukluyor. Salonda yatınca salon masasına tekmeyle vuruyor, masa devriliyor ve masanın üzerinde çerez vb. şeyler yerlere saçılıyor, salon mahvoluyor. Adama diyorum bunları yapma diye ( gerçi bu her zaman olmuyor ayda bir falan), ama adam öyle bir şerefsiz ki özür dilemek yerine, bağırıyor, bahane buluyor hiç bir şekilde kabul etmiyor. Geçen sefer mesela yaptığı bu pisliği sadece kendisi temizlemesi gerekirken gel bana yardım et diyor sanki bunu ben yapmışım gibi.
İçkiliyken klozet kapağına idrarını yapıyor, bunu ben silmek zorunda kalıyorum, bazen bana salça oluyor (geceleyin odama girip, bilgisayar koltuğuna oturuyor, diyorum ki git uykumu bozuyorsun diye, adam diyor ki neden bağırıyorsun, nolacak sana bir şey mi yapıyorum diye, ama benim rahatımı bozuyor odama girince), gidip telefonla milleti arıyor, arkadaşlarını eve çağırıyor alem yapıyor (ben arkadaşımı çağıramıyorum kendi evime bu var diye, ama adam bütün arkadaşlarını çağırıyor).
Salonu dağıtıyor, koltuk, kanepe örtülerini ve yastıklarını bozuyor, giysileri salonda dağınık şekilde duruyor. Kendi odası olsa neyse ama salonda görünce sinirim bozuluyor.
Aklıma gelmeyen daha çok şey vardır, ama anlayacağınız adam beni PASPAS gibi kullanıyor ve eziyor, kendi evimde hizmetçilik yaptırıyor. Her gün içimden küfür etmeye başladım bunlar yüzünden ve sinirim gerçekten çok bozulmaya başladı.
Ben şu an otuz üç yaşındayım, abim ise otuz dokuz yaşında, ben bu evi elime geçen miras parasıyla almıştım, abim ise ev almak yerine gitti ticaret yapmatı tercih etti ama iki sene içerisinde battı ve eşinden boşandı.
Aranızda psikolojiden anlayan birisi var mı ama ben de otizm teşhisi olduğu için, kendi hakkını savunmakta çok zorlanıyorum, sindirilmiş durumdayım, özellikle lise yıllarından itibaren bu böyle. Adam beni sürekli sindirmeye çalışıyor, hır gür çıkartarak ve bağırarak. Hiç bir şekilde özür dileme veya hatasını kabul etme diye bir şey yok, her zaman bağırıyor. Yani anlayacağınız çok büyük bir şerefsiz.
Sizce yukarıdaki şeyleri aşırı mı abartıyorum ama gerçekten çok sinirleniyorum. Özellikle mutfak tezgahında kirli bir tabak falan görünce.
Eğer gelecek sene memur olarak falan atanırsam, polisi çağırıp, uzaklaştırma kararı falan mı almaya çalışayım? Adamın kendi evi falan yok, ama artık ne yaparsa yapsın düşüncesindeyim, zira bıkmış durumdayım.
Şu anda çalışmama rağmen, polisi falan çağırmayı düşünmüyorum, zira adam benim telefondaki banka hesabıma girip 240.000 lira kredi borcu yapmış, bunlar yasal olarak benim üzerimde, ben bunu bu ayın beşinde fark ettim, annemle konuştum, o da abimle konuştu gelecek senenin yaz aylarına kadar bitirecem diyor, ben bu borçların bitmesini bekleyecem. Bu olayda şöyle yaşandı, ben 2022 senesinde bir işe girmiştim ancak deneme süresini geçemedim ve işten çıktım. İşe kabul sürecinde bana maaşın yatması için hesap açıldı, banka, banka kartının yanında kredi kartı da göndermişti, ben bunu kapatmak istedim, ancak müşteri temsilci, internet ödemelerinde sizin işinize yarayabilir diyince, kredi kartının açık kalmasını belli bir harcama limiti koyarak. Abim bu dönemde benim telefonumu sürekli istiyordu zira bana banka hesaplarının bloke olduğunu ve banka uygulaması kullanamadığını söylüyordu ( ya da başka bir neden uydurmuştu emin değilim) zira kendisi battığı için banka hesaplarına devlet bloke konmuş. Adam son iki, iki buçuk sene içerisinde benim sürekli telefonumu istiyordu, ben de bundan rahatsız olduğumu defalarca söyledim, hergün telefonumu isteyip beni rahatsız ettiği için ama adam yine hır gür çıkartarak, bağırarak beni sindirmeye çalışıyordu ya da banka hesaplarım kapalı senin banka hesabını kullanmam lazım diyordu.
Bu senenin Mayıs ayında kredi kartı limitinin 5000 liradan 75000 lira civarına yükseldiğini fark ettim, anneme de söyledim, adam tamam özür dilerim dedi, ve kredi kartını kapatttım, adam bu sefer de kredi kartının taksitlerini ödeyecem bahanesiyle telefonumu istemeye başladı, ve bu ayın beşinde 140.000 liralık 7 tane kredi çektiğini ayrıca 60.000 llira esnek hesaptan para çektiğini fark ettim (zira maaşımdan 7000 lira para kesilmiş). Adam bana yalan söylemiş, keriz yerine koymuş. Adama bunu fark ettiğimi söyleyince, zaten taksitleri ödüyorum nolcak ki diyor. Adama diyorum ki kendi bankandan kredi kartı aç veya kredi iste, neden benim üzerine açıyorsun dedim (bunu kredi kartı limitinin 75000 lira'ya çıkartıldığını fark edincede söylemiştim, tamam demişti ama bundan sonra tekrar 140.000 tl kredi ile 60000 tl esnek hesap borcu yapmış) tamam özür dilerim, bu paraları bitcoine yatırdım ve battım diyor, utanmaz herif.
Ben bunu fark edince annemle konuştum, o da abime konuştu, gelecek senenin yaz ayına kadar, aldığı maaşın yüzde 80-85'ile borçların taksidini ödeyip, bu borçları ödeyecekmiş.
Adam dört sene önce 25 gün hapse girip, şartlı tahliye olduğu için ( kendisine birileri senin hesabına para yatıracağız, sen de o paraları bize aktaracaksın, sana komisyon vereceğiz demişler, abim de bunu yapmış, ancak yaptığı gün kendisini polis tutaklamış, zira kendisine bunu diyenler abimin hesabına attıkları parayı, bir polisten çalmışlar/ hapse girme nedeni ya bu ya da kaçakçılık yapmış olması), şimdi bu yaptığını polise söylemek istemiyorum zira tekrar hapse girer diye (annem dedi) ayrıca gider yalan söyler bana banka hesabını şifresini isteyerek verdi diye vb.
Adam da bu türden üçkağıtçılıklar var. Önceki senelerde elime bir miras parası geçtiğinde, benden (kendisini de benle aynı miktar geçmesine rağmen) hemen borç istemişti 30.000/40.000 lira, adamı kıramayıp vermiştim, bunu alana kadar anam ağladı üç sene boyunca.
Bunların yaşınmasında benim de çok büyük hatam var zira hayatımda ilk kez geçen senenin yaz ayında (2023 Mayıs) asgari ücretle bir işte çalışmaya başladım. 19-29 yaşları arasında iki lisans okudum, ikinci lisansımdan 2020 senesine mezun oldum.2020-2023 Mayıs ayı arası neredeyse hiç çalışmadım, zira elime daha da fazla miras parası çeker ve çalışmak zorunda kalmam diye (çok büyük bir hata yaptım bu düşünce ile zira yirmili yaşlarımı boşuna harcadım). Bu sene ise Nisan ayında EKPSS'ye girip 81 puan aldım, umarım atanırım.
Sizce kendimi bu durumdan kurtarmak için ne yapmalıyım? Benim üzerime yaptığı kredi borçlarını gelecek sene bitirmesini bekleyip, polisi çağırıp/ uzaklaştırma kararı mı çıkartayım, arkadaşlar?
Bu arada forumda "hakkını savunamayan, sindirilmiş, people pleasure olan bir olan bir insan kendini bu durumdan nasıl kurturabilir" diye başlık açacağım zira böyle davranışlar karşısında sesimi (sadece abimin yaptıklarına karşı değil, diğer durumlar karşısında) çıkartamıyorum. Bu durumu bu yaşıma kadar pek düzeltmekle uğraşmadım, ancak anladım ki bu böyle olmaz zira size haksızlık yapanların yanına kar kalıyor, ve psikolojiniz bozuluyor, hayattan soğuyorsunuz.
Bu şeyleri çok hızlı bir şekilde yazdığın için imla hataları yapmış olabilir ve konudan konuya atlamış olabilirim, özür dilerim.
Hangi düz memurluklar rahattır (yani iş yoğunluğu azdır)?
Bir fikriniz var mı arkadaşlar?
Arkadaşlar selam.
Konu başlığı biraz muğlak oldu bunun farkındayım.
Birçok insandan belli konularda (bu bir konuda ((dil öğrenme, spor, meditasyon vs.)) telefon uygulaması ya da bilgisayar programı olabilir, kitap tavsiyesi olabilir, ya da hayatınızında düzeltmek istediğiniz konularda fikir almak olabilir) tavsiye almak istiyorsunuz ve onlarda size belli konularda önerilerini/tavsiyelerini yapıyor. Ancak siz 1. çok fazla tavsiye olmuş olduğunuzdan 2. insanların tavsiyelerine kendi yargı/muhakeme/sezgi'nize (hangi kelime kullanılır bilmiyorum) daha fazla önem vermiş olduğunuzdan ((aslında bir fikir/deneyimizin olmadığı konularda başkalarının (özellikle o konuda bilgisi olanlar) tavsiyesine önem vermek gerekli) harekete geçemiyorsunuz ya da bir süre sonra tekrar başkalarının tavsiyesinden etkilenerek kendinizi tekrar ediyorsunuz.
Sizce böylesi durumlarda (özellikle kendinizin az çok fikir/ya da sezgiye sahip olduğu) insanlardan kolay etkilenmemek ya da kendi iç sesine güvenmek için ne yapmalıyım??
Aslında yukarıdaki bahsettiğim konuları daha da açmam gerek gibi ama yine de şimdilik genelleme yapasım geldi.
Arkadaşlar merhaba.
Yanlış yere konu açtıysam kusuruma bakmayın.
Bir kaç haftadan beri Windows uygulama girip emaillerime gelen mailleri okundu yapmak isterken (teker teker değil hepsini okunu yap diye bir tuş var oradan) 10-20 saniye bir donma oluyor. Fark ettiğim kadarıyla bazı emaillerimde 1000 bazılarında iste 5000 email birikmiş, sanırım donma ondan kaynaklanıyor. Sizce email geçmişimdeki gereksiz ve gerekli emailleri hızlıca ayıklayıp, gereksizleri silmek için ne yapmalıyım? Zira bütün geçmiş emailleri silmek istemiyorum ne olur nolmaz diye.
Arkadaşlar selam.
Bu sorunu nasıl çözebililirim, bir fikri olan var mı?
Arkadaşlar merhaba.
Gerçi başlıkta yazdıklarımı internettede arastirabilirim, ama yine de sormak istedim.
Hafif sosyal fobisi olan, sosyal iliskileri iyi olmayan, insanlara pek hayır diyemeyen, kendi fotoğrafını veya kendisinin olduğu videoyu sosyal platformlara koymaya çekinen, hakkına savunmakta problem çeken birisiyim (aklıma gelmeyen başka şeylerde var) Kendimi özgüvensiz hissediyorum, bunları aşmak için tavsiyeniz ne olur?
Berberlerin böyle davranmasının sebebi samimiyetten mi??
Berberle randevuleştiğin saatte salona gelmesine rağmen, 15 dk boyunca çay içip telefonuyla için ondan sonra işe başlaması, size sürekli soru sorması, traş yaparken traşa ara verip telefonla konuşması vb.
Ben eskiden böyle şeylere takmazdın, ancak yakın zamanlarda bundan hoşlanmamaya başladım zira 15-20 dk yapılacak traşın bitmesi 1 saati buluyor, ancak berberle samimiyetinizin olduğu ve insanlara hayır diyemeyen, içine kapanık birisi olunca maalesef belli edemiyorsun.
Bilgisayarı açtıktan sonra monitör hemen uyku moduna giriyor.
Arkadaşlar selam.
2 günden beri bilgisayarı açtığımda monitörün direk uyku moduna geçiyor. Biraz dikkat ettiğimde klavye ve fareye güç gitmediğini ve bunlarda ışıkların yanmadigini fark ettim. İnternette biraz araştırma yaptım ve ramleri çıkartılıp, ram slotlarinin temizlenmesi ve daha sonra ramleri tekrar yerlerine takılmasının onerildigini gördüm.
Bugün ramleri 4 5 kere yerlerinden çıkarıp yerlerine taktım ancak monitör uyku moduna gecmeye devam ediyor. Gerçekten sinir bozucu bir durum. Ne yapmam gerektiğine dair bana tavsiye verecek olanlar varsa çok sevinirim.
Arkadaşlar merhaba.
Son dört beş seneden beri kafamın ortasında bir açılma olduğunu fark etmeye başladım ancak bunu pek ciddiye almadım. Bir ara cildiyeye gitmiştim ama doktora o kadar önemsenecek bir şey değil demişti.
Herhalde saç ekimini gerektirmeyecek bir açılma var ama saçımın ileride açılmamasını önlemek için bana ne önerebilirsiniz, fikriniz var mı?
Arkadaşlar selam.
Yüzümde birçok seneden beri sivilce izleri ve akneler var. Birkaç kere cildiyeye gittim ancak verdikleri ilaçları istikrarlı olarak kullanmadım ve bir değişiklik görmedim. Yüzümdeki sivilce izlerini ve akneleri aşağıya atıyorum. Fotoğrafa göre bir krem, ilaç vb. önerebilirseniz sevinirim?
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 44
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.046 (Bu ay: 222)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic