Arkadaşlar merhaba. Ben bu anlattıklarımı abartıyor muyum, ama son zamanlarda sinirim çok fena bozulmaya başladı. Ben şu anda abimle aynı evde yaşıyorum. Ev benim üzerime. Abim benim evime yaklaşık dört sene önce eşinden boşandıktan sorna geldi. Adam geldiğinden beri hiç bir şekilde ev işi yapmıyor. Yemek yediği tabağı, içecek içtiği bardağı mutfak tezgahının üzerine bırakıyor (bazen de kendi odasında, ya da salondaki masanın üzerine bırakıyor, mutfağa götürmüyor), son dört seneden beri adama 1000 kere diyorum yediğin içtiğin şeyi yıka, bulaşık makinesine koy diye ama adam yapmıyor. Başka şehirde yaşayan annem var, kendisi bunun üzerine son temizlikçi tuttu her haftasonu geliyor, yemek yapıyor, evi temizliyor, çamaşır yıkayıp, giysileri ütülüyor, ama ben bu adam mesela yine yediği içtiği şeyi tezgahın üzerine koyuyor, hatta bazen tezgaha da koymuyor, mutfak masasında ya da salon masasında duruyor, diyor ki zaten temizlikçi gelecek o halde kalsın, ama kadın gelene kadar beş-altı gün geçecek, bu sefer ben yıkamak zorunda kalıyorum. Bunların dışında bazen 8-9 tane bira alıp eve geliyor, bunları içtikten sonra uykusunda hayvanlar gibi bağırıyor, duvarları yumrukluyor. Salonda yatınca salon masasına tekmeyle vuruyor, masa devriliyor ve masanın üzerinde çerez vb. şeyler yerlere saçılıyor, salon mahvoluyor. Adama diyorum bunları yapma diye ( gerçi bu her zaman olmuyor ayda bir falan), ama adam öyle bir şerefsiz ki özür dilemek yerine, bağırıyor, bahane buluyor hiç bir şekilde kabul etmiyor. Geçen sefer mesela yaptığı bu pisliği sadece kendisi temizlemesi gerekirken gel bana yardım et diyor sanki bunu ben yapmışım gibi. İçkiliyken klozet kapağına idrarını yapıyor, bunu ben silmek zorunda kalıyorum, bazen bana salça oluyor (geceleyin odama girip, bilgisayar koltuğuna oturuyor, diyorum ki git uykumu bozuyorsun diye, adam diyor ki neden bağırıyorsun, nolacak sana bir şey mi yapıyorum diye, ama benim rahatımı bozuyor odama girince), gidip telefonla milleti arıyor, arkadaşlarını eve çağırıyor alem yapıyor (ben arkadaşımı çağıramıyorum kendi evime bu var diye, ama adam bütün arkadaşlarını çağırıyor). Salonu dağıtıyor, koltuk, kanepe örtülerini ve yastıklarını bozuyor, giysileri salonda dağınık şekilde duruyor. Kendi odası olsa neyse ama salonda görünce sinirim bozuluyor. Aklıma gelmeyen daha çok şey vardır, ama anlayacağınız adam beni PASPAS gibi kullanıyor ve eziyor, kendi evimde hizmetçilik yaptırıyor. Her gün içimden küfür etmeye başladım bunlar yüzünden ve sinirim gerçekten çok bozulmaya başladı. Ben şu an otuz üç yaşındayım, abim ise otuz dokuz yaşında, ben bu evi elime geçen miras parasıyla almıştım, abim ise ev almak yerine gitti ticaret yapmatı tercih etti ama iki sene içerisinde battı ve eşinden boşandı. Aranızda psikolojiden anlayan birisi var mı ama ben de otizm teşhisi olduğu için, kendi hakkını savunmakta çok zorlanıyorum, sindirilmiş durumdayım, özellikle lise yıllarından itibaren bu böyle. Adam beni sürekli sindirmeye çalışıyor, hır gür çıkartarak ve bağırarak. Hiç bir şekilde özür dileme veya hatasını kabul etme diye bir şey yok, her zaman bağırıyor. Yani anlayacağınız çok büyük bir şerefsiz. Sizce yukarıdaki şeyleri aşırı mı abartıyorum ama gerçekten çok sinirleniyorum. Özellikle mutfak tezgahında kirli bir tabak falan görünce. Eğer gelecek sene memur olarak falan atanırsam, polisi çağırıp, uzaklaştırma kararı falan mı almaya çalışayım? Adamın kendi evi falan yok, ama artık ne yaparsa yapsın düşüncesindeyim, zira bıkmış durumdayım. Şu anda çalışmama rağmen, polisi falan çağırmayı düşünmüyorum, zira adam benim telefondaki banka hesabıma girip 240.000 lira kredi borcu yapmış, bunlar yasal olarak benim üzerimde, ben bunu bu ayın beşinde fark ettim, annemle konuştum, o da abimle konuştu gelecek senenin yaz aylarına kadar bitirecem diyor, ben bu borçların bitmesini bekleyecem. Bu olayda şöyle yaşandı, ben 2022 senesinde bir işe girmiştim ancak deneme süresini geçemedim ve işten çıktım. İşe kabul sürecinde bana maaşın yatması için hesap açıldı, banka, banka kartının yanında kredi kartı da göndermişti, ben bunu kapatmak istedim, ancak müşteri temsilci, internet ödemelerinde sizin işinize yarayabilir diyince, kredi kartının açık kalmasını belli bir harcama limiti koyarak. Abim bu dönemde benim telefonumu sürekli istiyordu zira bana banka hesaplarının bloke olduğunu ve banka uygulaması kullanamadığını söylüyordu ( ya da başka bir neden uydurmuştu emin değilim) zira kendisi battığı için banka hesaplarına devlet bloke konmuş. Adam son iki, iki buçuk sene içerisinde benim sürekli telefonumu istiyordu, ben de bundan rahatsız olduğumu defalarca söyledim, hergün telefonumu isteyip beni rahatsız ettiği için ama adam yine hır gür çıkartarak, bağırarak beni sindirmeye çalışıyordu ya da banka hesaplarım kapalı senin banka hesabını kullanmam lazım diyordu. Bu senenin Mayıs ayında kredi kartı limitinin 5000 liradan 75000 lira civarına yükseldiğini fark ettim, anneme de söyledim, adam tamam özür dilerim dedi, ve kredi kartını kapatttım, adam bu sefer de kredi kartının taksitlerini ödeyecem bahanesiyle telefonumu istemeye başladı, ve bu ayın beşinde 140.000 liralık 7 tane kredi çektiğini ayrıca 60.000 llira esnek hesaptan para çektiğini fark ettim (zira maaşımdan 7000 lira para kesilmiş). Adam bana yalan söylemiş, keriz yerine koymuş. Adama bunu fark ettiğimi söyleyince, zaten taksitleri ödüyorum nolcak ki diyor. Adama diyorum ki kendi bankandan kredi kartı aç veya kredi iste, neden benim üzerine açıyorsun dedim (bunu kredi kartı limitinin 75000 lira'ya çıkartıldığını fark edincede söylemiştim, tamam demişti ama bundan sonra tekrar 140.000 tl kredi ile 60000 tl esnek hesap borcu yapmış) tamam özür dilerim, bu paraları bitcoine yatırdım ve battım diyor, utanmaz herif. Ben bunu fark edince annemle konuştum, o da abime konuştu, gelecek senenin yaz ayına kadar, aldığı maaşın yüzde 80-85'ile borçların taksidini ödeyip, bu borçları ödeyecekmiş. Adam dört sene önce 25 gün hapse girip, şartlı tahliye olduğu için ( kendisine birileri senin hesabına para yatıracağız, sen de o paraları bize aktaracaksın, sana komisyon vereceğiz demişler, abim de bunu yapmış, ancak yaptığı gün kendisini polis tutaklamış, zira kendisine bunu diyenler abimin hesabına attıkları parayı, bir polisten çalmışlar/ hapse girme nedeni ya bu ya da kaçakçılık yapmış olması), şimdi bu yaptığını polise söylemek istemiyorum zira tekrar hapse girer diye (annem dedi) ayrıca gider yalan söyler bana banka hesabını şifresini isteyerek verdi diye vb. Adam da bu türden üçkağıtçılıklar var. Önceki senelerde elime bir miras parası geçtiğinde, benden (kendisini de benle aynı miktar geçmesine rağmen) hemen borç istemişti 30.000/40.000 lira, adamı kıramayıp vermiştim, bunu alana kadar anam ağladı üç sene boyunca. Bunların yaşınmasında benim de çok büyük hatam var zira hayatımda ilk kez geçen senenin yaz ayında (2023 Mayıs) asgari ücretle bir işte çalışmaya başladım. 19-29 yaşları arasında iki lisans okudum, ikinci lisansımdan 2020 senesine mezun oldum.2020-2023 Mayıs ayı arası neredeyse hiç çalışmadım, zira elime daha da fazla miras parası çeker ve çalışmak zorunda kalmam diye (çok büyük bir hata yaptım bu düşünce ile zira yirmili yaşlarımı boşuna harcadım). Bu sene ise Nisan ayında EKPSS'ye girip 81 puan aldım, umarım atanırım. Sizce kendimi bu durumdan kurtarmak için ne yapmalıyım? Benim üzerime yaptığı kredi borçlarını gelecek sene bitirmesini bekleyip, polisi çağırıp/ uzaklaştırma kararı mı çıkartayım, arkadaşlar? Bu arada forumda "hakkını savunamayan, sindirilmiş, people pleasure olan bir olan bir insan kendini bu durumdan nasıl kurturabilir" diye başlık açacağım zira böyle davranışlar karşısında sesimi (sadece abimin yaptıklarına karşı değil, diğer durumlar karşısında) çıkartamıyorum. Bu durumu bu yaşıma kadar pek düzeltmekle uğraşmadım, ancak anladım ki bu böyle olmaz zira size haksızlık yapanların yanına kar kalıyor, ve psikolojiniz bozuluyor, hayattan soğuyorsunuz. Bu şeyleri çok hızlı bir şekilde yazdığın için imla hataları yapmış olabilir ve konudan konuya atlamış olabilirim, özür dilerim. |
Aşırı derecede şerefsizliğe maruz kalıyorum.
-
-
Pılını pırtını topla çek git bu evden derdim. Kendi evine çıksın orda yapsın içki alemini, dağınıklığını. Kimse kimsenin hizmetçisi değil. Birde kredi çektim onun için diyorsun faizlerin yıllık %50 olduğu ortamda kredi çekmek akıl karı değil. Seni de batırır ev de gider bu gidişle. Allah korusun. Annen baban ne diyor bu duruma. Annesinin babasının yanında yaşasın orda yapsın bakalım bu içki alemini dağınıklığı ne olacak. -
Gecmis olsun hocam, insan 1 gun olur siz her gun olursunuz bu cekingenlikle, insan alisiyor bir yerden sonra yirtiklasiyor merak etmeyin ama olasi bir dava sureci memuriyete atanma surecinizi uzatabilir, bilginiz olsun. Ama ben olsam her turlu adli yola basvururum, belli ki zarar ziyan bir tip. -
Evi satıp şehrin öbür ucunda ev kirala, bir süre sonra başka ev bakarsın, bunu yapmaya değer gibi görünüyor.
-
Hocam krediyi ben isteyerek çekmedim, adam benim kullandığım bankanın mobil bankacılık şifresini biliyordu zira bana diyordu ki (iki sene önce) benim banka hesaplarıma bloke geldi diye, ben de bir şey demedim. Ama bir süre sonra fark ettim ki adam kredi limitini 5000 liradan 75000 liraya çıkarmış. Ben bunu bu ayın Mayıs ayında gördüm ve kredi kartını kapattırdık, adama dedim kredi çekeceksen kendi banka hesabımdan aç diye, adam tamam dedi daha sonra kredi taksitlerini ödüyorum diye telefonumu almaya başladı, bu ayın beşinde gördüm 7 tane kredi (toplam 140.000) ile 60.000 tl'lik esnek hesap çekmiş bu kredi kartı kapatıldıktan sonra. Ben bunu maaşımdan kesinti olduğunu görünce şans eseri fark ettim, yani görmesem adamın bana söyleyeceği yok. Bunu fark edince annemle konuştum, o da abimle konuştu, bunların hepsini kapatcaksın diye gelecek sene bitmeden. Adama bunu diyince özür dilerim bitcoine bastım paraları diyor.
Şimdi gidip ben bunu polise söylesem gidip hapse gider (önceden şartlı tahliye olmuştu) (ya da der bana bilerek mobil bankacılık şifresini verdi diye), annem öyle bir şey yapma diyor, konuştum onla maaşının yüzde sekseni, doksanıyla bu borçları gelecek senenin yazına kadar kapatacakmış, o yüzden şimdilik bir şey yapmayı düşünmüyorum, ama bana büyük bir ders oldu, adam beni keriz yerine koymuş. Son iki senede hep benim telefonumu istiyordu, ben ona en az 100 kere bundan rahatsız olduğumu söylüyordum, ama hep bağırıp tersliyordu bahane bulup.
Bu dağınıklığına ve ev işi yapmamasını ben defalarca kendisine söyledim, anneme de söyledim ama adam bildiğini okuyor. Yani hadi artık salonu ve diğer odaları dağıtmasına bir şey demesem bile, mutfaktaki tezgaha kirli tabakları, bardakları bırakmasına, içkiliyken klozet kapağına idrarını yapıp, bana salça olmasına ve eve arkadaşlarını çağırmasına sinir oluyorum. Annem kendisine bunu defalarca diyor ama adam değişmiyor, bu dağınıklığı dışında annem kendisine defalarca içki içmemesini söylüyor ama adam bırakmıyor, kadına yalan söylüyor, yani içkili olduğu annem anlıyor ama içmiyorum diyor.
Annem bana diyor ki memurluğu kazanırsan, yanıma gel (kendisi Antalya'da, üvey babamla yaşıyor), evini kiraya veririz, hem memur maaşı hem de kira gelirin olur, o ne halt yerse yesin diye. Şu an ki planım eğer bu herif daha da sapıtmassa, benim üzerimden açtığı kredileri ödeyene beklemek ve krediler kapandıktan sonra eğer değişmezse evden atmak.
-
Sağolun hocam. Ben artık yavaş yavaş anlıyorum, ne kadar çekingen ve tedirgin olursanız olun hakkınızı savunmanız lazım, yoksa psikolojik olarak mahvoluyorsunuz ve yapanın yanına kar geliyor. Yukarıdaki cevabımda dediğim gibi (aslında size de yukarıdaki cevapta yanıt vermem gerekiyordu ama bir mesaj içerisinde birden fazla alıntı yapmayı bilmiyorum) bu açtığı kredileri ödeyene kadar sabretmeyi düşünüyorum, bunları ödedikten sonra da baktım değişmiyor (pek zannetmiyorum) o zaman dediğiniz gibi adli yola başvurcam ya da annemle ve akrabalarımla konuşup bir yolunu bulacam (şu anki evimi kiraya verip, annemin yanına geçmek gibi.
Verdiğim cevapla alakasız ama adam kendini akıllı zaten, üçkağıtçılık yapmaya çalışan bir insan. Son iki sene içerisinsdeki davranıişlarından (telefonumu almasına kızınca beni terslemesi, kredi kartı limitini hayvan gibi arttırdığını fark edince, tamam özür dilerim deyip, bundan sorna bile 7 tane kredi (140.000 tl tutarında) ve 60000 tl'lik esnek hesap açtırması, bunları hatırlatınca zaten taksitlerini ödüyorum sana noluyor deme pişkinliği (giidip kendi banka hesabımdan açtırmak yerine benim hesabımdan kredi açtırması) sonra büyük bir aydınlanma yaşadım zira adam beni tam bir keriz yerine koymuş. Adam sürekli yalan söyleyip, manipülasyon yapıyor.
-
Bende kaldım kardeşimin üniversite evinde geçici olarak yoldaş olayım diye.
Bulaşıkları kendim yıkardım. Hatta yapma bırak ben yaparım derdi sağolsun. Yani dağıtan toplamalı kuralı işlemeli.
Yatak kırılmıştı gittim şarjlı aldım (başka şehirdeydi evden getiremedim) tamir ettim yatağı mis gibi yaptım.
Duşakabini bozuktu onu tamir ettim.
Lavabosu tıkandı onu açtırdım makineyle.
Buzdolabını doldurdum yiyecekle. 5 market arabası alışveriş yaptım nerdeyse. İstemediği kadar noodle aldım. Market çalışanı bıkmıştı dıt dıt kasadan geçirirken bir sürü şeyi. Belki 1-2 senelik bozulmayacak (kuru gıda, hazır çorba vb) şeylerden almıştım.
İçki-sigara yok zaten bizde kullanmıyoruz çok şükür Allah’a.
Şimdi kardeş var kardeş var.
Özür dilemiş tamam güzel. Şimdi borçlarını ödesin mutlaka her ay. Sonra da şu içkiyi felan bi bıraksın. Dağıttığını toplasın. Kişisel alanlara saygı göstersin. Arkadaşları eve gelecekse ev sahibinden izin alsın. Psikolojik sorunu varsa antidepresan diye bir şey var. Anne babası normali tembihlesin mutlaka. Dine yönelen içki içmez zaten de dine yönelebilse çok güzel olur.
Sizde derslerinize odaklanıp atanıp gidersiniz annenizin dediği gibi yaparsınız.
-
Valla hocam, daha bu sabah klozet kapağına sıçrattığı idrarları temizledim. Yine içmiş.
İnşallah bu süreç içerisinde dediğiniz şeyleri yapar da rahat ederim, yani annem ve akrabalarım bir çok kez kere konuştu, hatta iki kere amateme gitti (iki sence önce bu sene), bir ara 7 ay içki içmedi (gerçi yine etrafı dağıtıyordu. Kendisiyle bu sefer daha ciddi bir şekilde konuşacağım hem ben hem annem hem de akrabalarım, inşallah düzelir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X