Şimdi Ara

Aşırı Derecede Unutkanlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
6.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Önceden de böyle bir şikayetim vardı. Ancak Benexol B12 vitamini kullanarak kısmen düzelmiştim. Yani öyle sorun teşkil etmiyordu. Bir süre bıraktım (1-2 ay kadar) şimdi tekrardan başladı. Benexol'a başladım tekrardan ancak hiçbir işe yaramıyor şu anda. Söylenen cümleleri falan 10 sn.de unutmaya başladım. Geçen gün otobüse ilk durakta binmeme rağmen yolun ortasında falan "Hangi durakta binmiştim ben ya?" diye sorular sorar oldum. Bunun gibi bir çok örnek var. Çift görme sorunundan dolayı Beyin Tomografisi ile beyin MR'ı çektirmiştim. Eğer bununla ilgili birşey olsa farkederdi sanırım. Ya da sadece o sorunun kaynağına baktı bilemiyorum. Ama raporda da birşey yazmıyordu. 7 yaşımdayken ilkokulda kafamın sağ tarafını kalorifere çarpmıştım sert bir şekilde. Hatırladığım kadarıyla kafatasın çatlamış demişti doktorlar (aklımda öyle kaldı tam emin değilim) 24 kat dikiş atılmıştı ve kafatasına zarar gelmesi o kadar kolay bir olay değil. 7 yaşımdan öncesini hiç hatırlayamıyorum mesela Hani 2-3 yaşımdan öncesini hatırlamasam neyse ama insan 5-6-7 yaşlarındaki olayları da az da olsa hatırlar sanırım.
    Başka bir yolu var mıdır bu olayın? Yoksa doktorun farkedememesidir? Dr. House'a mı gitmem gerekir?
    Teşekkürler.

• Aa Benexolun böyle bir etkisi mi varmış , benim de kolumda sinir sıkışması çıktığından Benexol ve B vitamini içeren bir ilaç daha verdi doktor.. Benexolun tadı iğrenç, yutana kadar ölüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Aa Benexolun böyle bir etkisi mi varmış , benim de kolumda sinir sıkışması çıktığından Benexol ve B vitamini içeren bir ilaç daha verdi doktor.. Benexolun tadı iğrenç, yutana kadar ölüyorum..

Evet tadı çok kötü
  • Ginkgo Biloba bi arastırın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxelll -- 1 Ağustos 2010; 0:34:42 >
  • @maxell forumdan bir arkadaş daha tavsiye etmişti bakacağım. revir.com'a da yazdım şikayetimi gelen cevap;

Unutkanlık 7 den 70 e hepimizin gündelik sorunudur. Yoğun stres, zihinsel yorgunluk gibi faktörler unutkanlığa neden olabilir. İsimleri, telefon numaralarını, eşyalarımızın yerini, söz verdiğimiz halde arkadaşımızı aramayı, alış verişe çıkarken alacaklarımızı unuttuğumuzda "bugünlerde çok unutkan oldum" deriz.
    Bu durum bazen sorulan soruları tekrarlama, yolları, mekanları karıştırma, işte verimliliğin düşmesi, çevreye ve hobilere ilgide azalma ile de kendini gösterebilir. Oysa günlük yaşamı çok etkilemediğini düşündüğümüz unutkanlıklar, ileri yaşlarda görüldüğünde halk arasında "bunama" olarak bilinen "demans" adlı hastalığın habercisi olabilir.

Unutkanlık günlük hayatımızda oldukça sık şikayet konusu olan bir durumdur. Bu yakınma özellikle ilerleyen yaşla birlikte bir takım ciddi nörolojik hastalıkların habercisi olabilir.

Özellikle çağımızın hastalığı olan Alzheimer hastalığının. Alzheimer hastalığın da belirtiler sıklıkla bellek kaybı ile başlar, özellikle yakın geçmişte yaşanan olaylar kolay unutulur. Örneğin hastalar sohbet sırasında aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmaya başlarlar. Bazı hastalar konuşurken kelime bulmakta zorlanırlar. Nesneleri ve yüzleri tanımakta zorlanırlar. Yargı ve akıl yürütme de önemli ölçüde bozulabilir. Zamanla hasta en basit işleri bile yapamaz hale gelir.

Sık rastlanan bir belirti de kişilik ve davranışlarda değişiklik olmasıdır. Hastalarda kolay sinirlenme, depresyon ve özellikle aşırı kuşkuculuk görülebilir, bazen aşırı sakin ya da saldırgan olabilirler.
    Bu bulgulara hastaların kendilerine bakabilme, kendi başlarına yaşayabilme yeterliliklerinde azalma eşlik eder ve ileri dönemlerde 24 saat bakim gerekli hale gelir.

unutkanlık yakınmalarınızın sebeplerini ortaya koyulabilmesi için gereken incelemelerin yapılması ve gereken önlemlerin alınması gerekir.

Unutkanlık yapan bazı nedenler mevcuttur.
    • Yaşa bağlı unutma şikayetleri
    • Bunamalar
    • Felç sonrası ortaya çıkan zihinsel algılama ve konuşma bozuklukları
    • Kafa travmaları sonrasında görülen unutkanlık diğer zihinsel bozukluklar ve davranış bozuklukları
    • Kafa travmaları sonrasında görülen unutkanlık diğer zihinsel bozukluklar ve davranış bozuklukları
    • Beyin iltihapları(menenjit) sonrası unutkanlık, konuşma ve algılama problemleri
    • Alkole bağlı zihinsel bozukluklar
    • Ameliyatlardan (özellikle kalp ameliyatları) sonra ortaya çıkan zihinsel bozukluklar,unutkanlık,algılama ve konuşma bozuklukları
    • Parkinson, Multipl Skleroz (MS) vb. kronik nörolojik hastalıkların seyri esnasında görülen zihinsel problemler

herhangi bir hastalığa bağlı olmayan unutkanlığın tedavisinde ise aşağıdaki reçeteler uygulanır.
    Tedavi için gerekli malzeme : Günlük, çekirdeksiz kuru üzüm.
    Hazırlanışı : Ayda 3 gün arka arkaya, 3 gram günlük ile birlikte 10 tane çekirdeksiz kuru üzüm yenir. Bu işlem her ay aynı şekilde tekrarlanır.

gerçekten unutkan olup olmadığınızı anlamak için şu testi yapmanız gereklidir.:

• Sık kullandığım telefon numaralarını zor hatırlıyorum
    • Eşyalarımı koyduğum yeri hatırlamıyorum
    • Okumayı bıraktıktan sonra kaldığım yeri hatırlamakta güçlük çekiyorum
    • Alışverişe çıkarken alışveriş listesine ihtiyaç duyuyorum
    • Randevuları, tarihleri, organizasyonları unutuyorum
    • Alışverişe çıktığımda neler yapmayı planladığımı unutuyorum
    • Tanıştığım insanların isimlerini hatırlamakta güçlük çekiyorum
    • Televizyonda izlediklerimi hatırlamakta güçlük çekiyorum
    • Söylemek istediklerimi ifade etmekte zorlanıyorum
    • Dilimin ucuna gelenleri söyleyemiyorum
    • Tanıştırılan insanların isimlerini hemen unutuyorum
    • Bir başkasını dinlerken aklımdakileri unutuyorum
    • Yazı yazarken, bilgisayar ve hesap makinesi kullanırken hata yapıyorum
    • Tek bir konuya yoğunlaşamıyorum
    • Okuduğum şeye konsantre olamıyorum
    • Söylenenleri hemen sonra unutuyorum
    • Yaptıklarımın iyi olduğundan emin olabilmem için yavaş yapmak zorundayım
    • Kafamın içi boşalmış gibi hissediyorum
    • Günlerden hangi gün olduğunu unutuyorum

Puanlama:

Asla: 0
    Seyrek: 1
    Bazen: 2
    Sık sık: 3

Değerlendirme:
    0 - 15 puan: Hafızanız çok iyi, sorun yok. Normal yaşantınıza devam edebilirsiniz.
    15 - 25 puan: Küçük sorunlar başlamış, dikkatli olun.
    25 - 35 puan: Sınırdasınız. İleride sorun çıkmaması için önerileri uygulayın.
    35 puan üzeri: Uzman yardımı almanız gerekir.

geçmiş olsun…sağlıklı günler dilerim.

Şu an testi yapacak vaktim yok. Yapınca sonucumu koyarım.

• 32 çıktı. Neredeyse tam sınır.
  • aynı sorundan bendede var çok fazla unutkanlık yaşıyorum tavsiyelerinz nelerdir Ginkgo kullananlar pek etkisi olmadığını söylüyor..Ne yapmalıyım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşırı terliyorum.
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya benim unutma şeklim şöyle aklıma hemen o anda birşey geliyor ve 2-3 saniye içinde o şeyi unutuyorum göz göre göre aklımdan kayıyor aşağı doğru sanki.Mutfağa gidiyorum su içmeye gidince ne için gittiğimi unutuyorum böyle şeyler yani aniden ortaya çıkan şeyleri unutuyorum.
  • aynen bnmde öyle işte...babam bişey yap diyo tmm diyorum sonra geliyo yaptın mı diyo unuttum diyorum..Arkadaşla yeni tanıştık diyelim aynı gun onu tekrar göriyim adını hatırlamıyorum naber yakışıklı diyorum...Dersanede çok olurdu hoca dün ne işledik en son derdi milllet söyleyene kadar bnden çıt çıkmaz o an düşünür dururdum ne yaptık biz dün diye..yakın arkadaşlarımın numaralarınını hatırlasam bile yanlış hatırlıyorum..mesela az önce saatimi çıkardım nereye koyduğumu hatırlamıyorum ama çıkardığımı biliyorum şimdi aşağıya nerde olduğuna bakmaya gidicem:S çok kötü bi durum bu unutkanlık ya..en kötüsü planladığım bi şeyi yapmayı unutuyorum çarşıya inerken şu şu şu işlerim var diyorum eve geliyorum bi bakıyorum yapmam gereken bi işi unutmuşum:S off off!! tedavisi nedir bunun ya..
  • Cuma unutmazsam :) Nörolog'a gideceğim. Gittiğim hastanedeki Nörolog'tan memnun kalmamıştım, yeni bir tane gelmiş ona görüneceğim bu sefer bakalım.
  • ginkgo biloba ceviz kuru üzüm ve üzüm suyu ayrıca internetteki hafıza geliştirme tekniklerinide kullanabilirsiniz
  • B12 vitamini iyi mi geliyormuş unutkanlığa o ilacın yan etkileri neler
  • Ben Solgar'ın B12 vitaminini kullandım.(En kaliteli vitaminlerdendir.)Hiçbir faydasını göremedim maalesef.
  • kardeş bende de vardı bu sorun 1 sene önce sabahları aç karnına bir avuç siyah kuru üzüm (çekirdekli) yedim şu an hiç bi sourn kalmadı bilgin olsun boş yere haplara para verme kimyasal kullanma derim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabusmg

kardeş bende de vardı bu sorun 1 sene önce sabahları aç karnına bir avuç siyah kuru üzüm (çekirdekli) yedim şu an hiç bi sourn kalmadı bilgin olsun boş yere haplara para verme kimyasal kullanma derim ben

Teşekkürler. Konuyu açtıktan sonra biraz düzelir gibi oldum o yüzden doktora gitmedim. Gene fırladı unutkanlık.

• اَللَّهُمَّ ارْزُقْنَا حِفْظَ الْمُرْسَلِينَ وَاِلْهَامَ اْلاَنْبِيَاءِ وَفَهْمَ اْلاَوْلِيَاءِ بِكَرَمِكَ يَا اَكْرَمَ اْلاَكْرَمِينَ وَبِرَحْمَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ

" Allaahümmerzuknaa hıfzal-mürseliiyn . Ve ilhee mel-enbiyaa-i ve fehmel evliyaa-i bi keramike yaa ekramel ekramiiyn ve bi rahmetike yaa erhamer-raahımiiyn . "

Manası: Ey Allahım ! Bizi Rasullerin hafızası, enbiyanın ilhamı, evliyanın anlayışı ile rızıklandır.
    Ey Keremlilerin en Keremlisi
    Ve Ey Merhametlilerin en Merhametlisi olan Allahım !

Bu duayı 40 gün sabah namazından önce, evvelinde 7 Fatiha okuyarak 70 defa okuyan kimsenin Allah (c.c.) 'ın izniyle unutkanlık hastalığı gider ve hafızası kuvvetli olur.

Allah-ü Teala ölümden başka vermiş her derdin devasını.Bunun gibi güçlü,tesirli yöntemler dururken başka şeylerde şifa aramak abes mi olur yoksa ahmaklık mı olur bilemiyorum artık adını siz koyun.Evet o ilaçların da hepsi birer sebebtir onları da kullanmak,denemek gerekir kısacası ne kadar sebeb varsa hepsine yapışmak gerekir ama ilk başta da dediğim gibi asıl şifayı evvela dualarda arayalım.Cenab-ı Hak şifa versin cümlemize (Amin).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi respect_89 -- 28 Ağustos 2010; 22:45:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Şef_X

اَللَّهُمَّ ارْزُقْنَا حِفْظَ الْمُرْسَلِينَ وَاِلْهَامَ اْلاَنْبِيَاءِ وَفَهْمَ اْلاَوْلِيَاءِ بِكَرَمِكَ يَا اَكْرَمَ اْلاَكْرَمِينَ وَبِرَحْمَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ

" Allaahümmerzuknaa hıfzal-mürseliiyn . Ve ilhee mel-enbiyaa-i ve fehmel evliyaa-i bi keramike yaa ekramel ekramiiyn ve bi rahmetike yaa erhamer-raahımiiyn . "

Manası: Ey Allahım ! Bizi Rasullerin hafızası, enbiyanın ilhamı, evliyanın anlayışı ile rızıklandır.
    Ey Keremlilerin en Keremlisi
    Ve Ey Merhametlilerin en Merhametlisi olan Allahım !

Bu duayı 40 gün sabah namazından önce, evvelinde 7 Fatiha okuyarak 70 defa okuyan kimsenin Allah (c.c.) 'ın izniyle unutkanlık hastalığı gider ve hafızası kuvvetli olur.

Allah-ü Teala ölümden başka vermiş her derdin devasını.Bunun gibi güçlü,tesirli yöntemler dururken başka şeylerde şifa aramak abes mi olur yoksa ahmaklık mı olur bilemiyorum artık adını siz koyun.Evet o ilaçların da hepsi birer sebebtir onları da kullanmak,denemek gerekir kısacası ne kadar sebeb varsa hepsine yapışmak gerekir ama ilk başta da dediğim gibi asıl şifayı evvela dualarda arayalım.Cenab-ı Hak şifa versin cümlemize (Amin).

Tartışmayı bilmeyen seviye yoksunu bu kişiye pirim vermemek için yazımı editliyorum. Belki yazdıklarından kendisi utanır. Atalarımız ne demiş :" Öfkeyle oturan zararla kalkar ."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayancıklı -- 31 Ağustos 2010; 10:58:08 >

• tıp falan boşuna değil de senin gibiler boşuna.. anlamayana davul zurna az diye boşuna dememiş atalarımız yorma sen engiin zihniyetini böyle işlere istese de akıl sır erdiremez senin gibiler.duvarın arkasında neler olduğunu kavrayamayan zihniyetle uğraşmak ta zaten bize yakışmaz hadi iyi forumlar sana ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi respect_89 -- 29 Ağustos 2010; 20:14:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şef_X

tıp falan boşuna değil de senin gibiler boşuna.. anlamayana davul zurna az diye boşuna dememiş atalarımız yorma sen engiin zihniyetini böyle işlere istese de akıl sır erdiremez senin gibiler.duvarın arkasında neler olduğunu kavrayamayan zihniyetle uğraşmak ta zaten bize yakışmaz hadi iyi forumlar sana ;)

Kendi düşüncelerini karşı tarafa saldırarak kabul ettirmeye çalışan zata cevap verme gereği duymadığım için tüm yazılarımı editliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayancıklı -- 31 Ağustos 2010; 11:01:27 >
  • Müslümanlıktan bahsedene bak sen yerim senin o sinirlerini sendeki bu sorun genetik mi yoksa sizin sülalede sadece sana mı mahsus merak ettim?? canım türkiyem senin gibi defolu insanlardan,pardon insancıklardan kurtulduğu gün çıkacaktır elbet bir gün düzlüğe sıkma sen canını zihniyet kelimesini de fazla kullanma derim şu batıl kıyaslarla yazdıklarını okuyunca zihniyetine tüküreyim senin derdim ama demicem ban veriyolar sonra sıkıntısını yine biz çekiyoruz! daha fazla uzatmaya da gerek yok zaten karşımızda adam olsa da tartışsak günlerce ama değmez senin gibiler için.DUA önerime de takma o küflü beyinciğini duman attırırsın sonra üzülürüz.Müslüman kardeşlerim için yaptım ben o öneriyi.senin gibi müslüman mı yoksa misyoner mi olduğu belirsiz, nerden geldiği, ne olduğu bilinmeyen varlıklar için yapmadım ok? en son olarak, dediğin gibi olsun evet bizler örümcek kafalıyız, senin gibi tuğla beyinli olmaktan daha evladır herhalde di mi en azından kıpırdıyo! hadi defol şimdi fazla sesin soluğun çıkmasın buralarda senin gibi tabiatı bozuk varlıklara vakit ayırıp laf yetiştirmekten çok daha önemli işlerimiz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi respect_89 -- 30 Ağustos 2010; 23:27:13 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.