Şimdi Ara

Hangi ebat zinciri almalı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
15.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • malum hava koşullarından dolayı arabada zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmak şart oldu..
    ancak hangi ebat zinciri alacağımı bilemedim...fikir verirseniz sevinirim arkadaşlar..
    aracım Honda City Elite 2008 model...bi de Honda Civic Elegance 2008 model.(babama da alıcaz :) yoksa ikisi de benim diil :)))

• Takmatik zincirler tek bir jant ölçüsüne göre değil. Yani, 15-16-17 inç jantlara uyan bir model bulabilirsin. Ben dün bir takım emanet aldım uzun yol için. Benim araba 15 jant. Aldığım zincir 16 ve 17ye de takılabiliyor. Benimkine takılırsa biraz fazla germek gerekiyor, o kadar.
  • http://www.hepsiburada.com/search.aspx?sText=takmatik

yukarıdaki linkte 12 tane ürün var..birbirlerinden bi farkları var mı acaba? herhangi birisini alsam da olur mu ?yardım için teşekkürler bu arada
  • Demin aldığım zincirin kutusuna baktım da; 13 den 19 inçe kadar takılabiliyormuş! Markası CARUB. Alacağın zaman zaten sana lastik-jant ölçüsünü sorup ona göre verecekler. FAzla dert etme...
  • internetten alacağım için bana soru soracak bi şahsiyet olamayacak karşımda :))
  • City için ;http://www.hepsiburada.com/svs-kar-zinciri-takmatik-x-60/productDetails.aspx?categoryid=264013&productid=otso85650111004

Civic için;http://www.hepsiburada.com/svs-kar-zinciri-takmatik-x-90/productDetails.aspx?categoryid=264013&productid=otso85650111007

City'nin lastik ebatı: 185/55XR15 (Grup 6 yazan zincirler oluyor)

Civic'in lastik ebatı: 205/55XR16 (Grup 9 yazan zincirler oluyor)

takmatik de olsa her araç için lastik ebatına göre farklı gruplar varmış..şimdi detaylı araştırınca bunu öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluerdem -- 23 Ocak 2010; 15:36:39 >

• Tabi, internetten alırken bilerek almak lazım ki sonra değiştirme işleri falan çıkmasın. Ama sanayiye gidip oto aksesuarcıdan alabilsen, belki orada deneme imkanın bile olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayırlısı artık hepsiburada.com'dan sipariş verdim. oto aksesuarlarının hiçbirinde kargo yok bu arada haberiniz olsun.
  • bugün iş yerinin dCI kangoosuna takmatik zencür takmatikledim 14" jant vardı ve zinciri yere serdiğinizde profilden bakıldığında H şeklini alıyor ve bir rampa çıktım,sanki vites kolu fırlayacaktı araç patinaja düştüğünde,yegane tavsiyem X şeklinde zincir kullanmanız..zinciri koparamadım ama araç hiç de hoş yol almıyor ve ABS kablosunu koparıyor eğer varsa,kangooda yoktu,koparmadı dolayısıyla..el yapımı ve profilden bakıldığında X şeklinde olan zincirler kullanılmalı... ama en sağlamı çivi yuvası mevcut olan kar lastiği..
  • normalde kar yağışı varsa hayatta arabayla çıkmam ama istanbulda daha kar yağmadan 2 gün önce zincir vs. kontrolüne başlandığı için tedbir olsun diye alıp koyucam arabaya. 62 tl ceza vermektense alır koyarım diye düşündüm..ne zaman lazım olacağı da belli olmaz sonuçta..uyarılar için teşekkürler yine de.
  • kar lastiği almak daha iyi bence ama istanbul gibi dağ bayır olan yerde de zincir lazım tabi.
  • allahtan buralara kar yağmıyor da zincir - karlastiği derdi yok
  • Oralar nereler ola
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Oralar nereler ola

iLTERiŞ45

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerm -- 25 Ocak 2010; 20:47:34 >
  • manisa
  • Ben de ayakkabı numerosu sandıydım

• quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Ben de ayakkabı numerosu sandıydım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.