Şimdi Ara

Patlayan Lastiğin Yerine Farklı Desende Bir Lastik Takabilir miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lastiğimin biri geçen gün patlak verdi ama problem patlayan lastiğimin yerine alabileceğim aynı lastikten Türkiye de yokmuş.Onun yerine aynı ebat da farklı modeller önerdiler ama bazıları diyor ki ;
    1)Sadece patlayan lastiğinin yerine farklı desende bir lastik taksak bir şey olmaz ama farklı desende ki lastiği arka tarafa takmak koşuluyla ön tarafta olursa arabanın dengesi bozuluyormuş.
    2)Farklı desende lastik alırsan 2 tane alman lazım çünkü desen farklılığından dolayı problem olurmuş.,Bu durumda sağlam lastiğim de boşa gitmiş olacak 400 tl fazladan zarara gireceğim.

Sizcce hangisi görüşe itibar etmeliyim ?

Saygılar

• Şehiriçi düşük hızlarda kullanıyorsanız idareten kullabilirsiniz.
    Yüksek hızlara çıkıoyrsanız tavsiye edilmez.
    4 lastiğin de aynı marka, model, desen olması önemli.
  • Aynı aks üstündeki lastiklerin (ön ya da arka) desenlerinin aynı olması önerilir.
    Teoride 4'ünün de aynı olması istenir ancak zorunlu kalırsanız ön iki ve arka ikinin kendi içlerinde aynı olması da işinizi görür, sorun oluşturmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Şehiriçi düşük hızlarda kullanıyorsanız idareten kullabilirsiniz.
    Yüksek hızlara çıkıoyrsanız tavsiye edilmez.
    4 lastiğin de aynı marka, model, desen olması önemli.

Hocam,
    Şehir dışına çok çıkıyorum ve aracım performans aracı oldugu için yüksek hızlara çıkıyorum bu durumda ne önerirsiniz ? Hepsini birden değiştirmek demek sağlam 3 lastiğimi çöpe atmak demek buda bana 1300 tl fazladan masraf olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Aynı aks üstündeki lastiklerin (ön ya da arka) desenlerinin aynı olması önerilir.
    Teoride 4'ünün de aynı olması istenir ancak zorunlu kalırsanız ön iki ve arka ikinin kendi içlerinde aynı olması da işinizi görür, sorun oluşturmaz.

Sizce sırf patlayan lastik yerine farklı desen de bir lastik alsam ne gibi bir problemle karşılaşırım ?
  • Her lastiğin yol tutuşu, yağmurda suyu boşaltma yönü, virajlarda esnemesi vb değerleri doğal olarak farklı.
    Makul ve sakin kullanımda çok ciddi bir fark hissetmessiniz muhtemelen ama otoyol vb kullanımlarda araba bir yöne çekebilir, sağ ve sol virajlarda farklı tepkiler gösterebilir gibi şeyler geliyor aklıma.
    Diyebilirsiniz ki, örneğin istanbul trafiğinde herkesin 4 lastiği de aynı mı? Çok aracın farklı farklı lastikleri var, özellikle taksilerin.
    Tercih size kalmış.
  • Lastik lastiktir derdim ben, öğrendiğimiz iyi oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • onceki konuya noldu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Realist- kullanıcısına yanıt
    O zaman 2 tane benzer desende arkaya 2 tane yeni alın veya stepne aynı lastik ise stepneyi devreye sokun.

En son ihtimal kendi lastiğinizden 2.el bulun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.