Sistem özelliklerim : İşlemci : GIGABYTE - P35C-DS3R Anakart : INTEL - E6550 C2D Ram : 2 GB Şu anki ekran kartım : 8600 GTS
Burada paylaşılanlar ve nette araştırmalarım sonucu alacağım kart ile ilgili henüz netleşmeyen şeyler var kafamda. Bunları her zaman merak etmiştim belkide öğrenmek şimdiye kısmet olacak. Öncelikle ekran kartı için bi kaç seçeneğim var. 9800GT almaktan tamamen vazgeçtim ancak bu defada kafamda şöyle bir soru işareti var. Şu anda almayı düşündüğüm/düşünebileceğim iki kart sırayla;
İkisi arasında çekirdek hızından tutundan işlemci hızına kadar birçok fark var. Ancak GTS 250'nin HD5750'den tek üstün tarafı olan bit olayı her ekran kartı almak isteyen kullanıcının kafasını karıştırdığı gibi benim kafamıda karıştırdı. Okuduğum bir çok yazıda bit'in çok önemli olduğu söyleniyor. Oyun için değiştirmek istediğim ekran kartımda hangisini neden seçmeliyim. Yada sistemime daha uygun bir kart önerebilirmisiniz. Teşekkürler..
Testlerde ortalama aynı sonuclar alıyorlar, DX11, cok daha az güç harcadığı ve iyi hız aşırtma oldugu için 5750 tercih edin.
5750
nvidia'nın 5750'ye cevabı yok, boşuna aramayın. DX11 destekli kart çıkaramadı adamlar piyasaya hala.
5750
Performans ayni hemen hemen yeni teknoloji 5750 alin
atinin bu kadar çok sorunu var ken forumdada arastırırsanız fark edersiniz gts 250 derim...en azından güncel driverlar basınız agrımaz...
orta-alt seviyeye yakın bir kart dx 11 farkınıda göremezsiniz...sadece oc kapasitesi biraz daha avantajlı
5750 madem aynı güçteler dx11 olsun
Genel kanı 5750 (ama buda iyi değil gibi bir izlenimim oldu yazdıklarınızdan - kötünün iiyisi gibi). Önerebileceğiniz başka bir kart varsa onada bakabilirim. Teşekkürler..
GTX 260 c192, 5770 alabilirsin.
ati bu aralar driver olsun kart olsun baya sorunlu bir dönem yaşıyor uzak durun derim ,forumda sayısız hd 5xxx serisi performans problemleri dolu...
@MERT AYAN inceliyorum verdiğiniz kartları @makedonn dediklerinizi göz önünde bulundurup ona göre bakacam. Sizinde özellikle önerdiğiniz bi kart varsa onada bakayım, hazır bulaşmışken.
Teşekkürler..
GTX260 daha ağır basıyor. Görünen tek dezavantajı DX11 desteğinin eksikliği. Fiyat olarak diğerlerine göre +50-60 TL daha fazla. Dx11 desteğini biraz daha beklemek mantıklı gelsede elimdeki kart hiç bir oyunu doyasıya oynatmaduğından bezdirdi artık.
asla fanatizm yapan biri değilimdir, aldıgım kartların nvidia olması fanatizm yaptıgım anlamına gelmez o yüzden yanlış anlasılmasın,çogu insana ati önerdigim oldu ancak suan bu kartlardan belli bir süre uzak durun derim.gtx 260 daha performanslı alabilirsiniz...dx 11 avantajına 1. kaçtane oyun geçti ki kaç tane daha hangi süre zarfında geçecek uzun zaman asımı isteyen işler dx 10 dahi zar zor oturdu ki kaç sene oldu çıkalı bir ikincisi dx11 tadını çok üst düzey bir kart almadıktan sonra zaten doyasıya full detaylarda bir kaç oyun dısında oynuyamıyacagınızdan okadarda önemli görmüyorum su asamada... dx 10 kart olan gidinde gtx 285veya 295 almak elbette hata ancak orta seviyede bir kart almak hata değildir... oc yapacaksanız risk sizindir,kartınız garanti dısına itilecek atilerdede bu aralar sorun yasandıgını cok gördüm ve duydum bilgilendirmemek olmaz...
quote:
Orijinalden alıntı: erpay
GTX260 daha ağır basıyor. Görünen tek dezavantajı DX11 desteğinin eksikliği. Fiyat olarak diğerlerine göre +50-60 TL daha fazla. Dx11 desteğini biraz daha beklemek mantıklı gelsede elimdeki kart hiç bir oyunu doyasıya oynatmaduğından bezdirdi artık.
dx11 in oturmasına daha en az 1 sene var rahat olun o yüzden hem otursa bile görsel fark ı cok olacak mı o farkı kaldırabilecek dx11 destekli kartlar hangileri bunu bilen yok o yuzden gtx260 alınır
Teşekkürler arkadaşlar, kararım belli artık sadece uygun bi yerden kartı alması kaldı.
Psu güçlüyse ( gerçek 450W civarı) 285 TL ye HD4870 1gb bulunuyor , git al. HD5770 ten %1 daha iyi.
gtx 260 derim...
ilerde elden çıkarma kolaylıgı için dx11 kart alın bence...
satamassınız kolay kolay 1 sene içinde dx10 kart iyi fiyata....