Şimdi Ara

Hangi işlemci daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. PC toplamayı düşünüyorum, oyun odaklı olacak ama işlemci konusunda kararsız kaldım.

İntel core i7 4790, 3.6 GHz
    AMD FX X8 8350, 4 GHz

Sizce bu işlemcilerden hangisi fiyat/performans açısından daha iyi? AMD alırsam çok daha karlı oluyorum çünkü arada bayağı fiyat farkı var.

Şimdiden teşekkürler, bayramınız kutlu olsun.

• Bütçe varsa tabiki 4790 ama bütçe izin vermiyorsa 8320 alabilirsin.
  • trollertravian kullanıcısına yanıt
    4790k 8350den iyi olur ama normal 4790 8350 den kotu 8350 al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepkov

Bütçe varsa tabiki 4790 ama bütçe izin vermiyorsa 8320 alabilirsin.

Bütçe o kadar iyi değil işte, 4790'ı alabilmek için diğer parçalardan biraz düşmem gerekiyor.

Dipnot: Kararsız kalmamın bir nedeni de İntel'in AMD'den daha tanınmış bir firma olması. Hani AMD kötü gibi geliyor adını söyleyince :D Sizce bu düşünce doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trollertravian -- 28 Temmuz 2014; 14:03:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trollertravian

quote:

Orijinalden alıntı: sepkov

Bütçe varsa tabiki 4790 ama bütçe izin vermiyorsa 8320 alabilirsin.

Bütçe o kadar iyi değil işte, 4790'ı alabilmek için diğer parçalardan biraz düşmem gerekiyor.

Dipnot: Kararsız kalmamın bir nedeni de İntel'in AMD'den daha tanınmış bir firma olması. Hani AMD kötü gibi geliyor adını söyleyince :D Sizce bu düşünce doğru mudur?

Amd de intelde tanınan bilinen markalardır.

Aradaki fark şudur, amd mimari tarafında ve çekirdek modüllerinde biraz daha uygun fiyatlı bir anlayışta haraket etmektedir haliyle ne kadar emek o kadar köfte durumu oluyor, normal bir kullanıcı için aradaki farklar hissedilmesede bilgisayar konusunda biraz bilgi-tecrübesi olan, özel uygulamalar çalıştıran, single core gücü isteyen programlar kullanan ve tabiki oyun oynayanlar için aradaki farklar hissedilir olacaktır. Ayrıca amd tarafındaki anakart sayısı az, sata kontrolcüleri nedense bazı ssdler ile tam randımanlı çalışamıyor.

Bunun dışında amd nin fx 8350 ye kadar hiçbir modelinde oc işlerine çok detaylı girmediğiniz sürece ısınma problemi yoktur, adam akıllı orta karar bir hava soğutma ile gül gibi geçinirsiniz.

Bütçeniz müsaitse intel, bütçeniz kısıtlıysa ekstrem beklentileriniz takıntılarınız yoksa amd. Orta karar için fx 6300 biraz daha üstü için 8320 idealdir, 9xxx serisine bulaşmayın.

• Up....
  • Kardeşim bende senin gibi yeni sistem topluyordum hatta konu açtım buraya 1500 tlye intel+nvidia GTX760 istediğimi yazmıştım.Ama imkansıza yakın bişey bu.Çünkü adam akıllı intel işlemci 600tl civarında üstünede 760ı ekliyorsun oluyor sana 1000tl kalıyor 500 tl 500tlye ne diziceksin.Arkadaşlar söyledi amd al dediler 1500e intel+nvidia zor pişman olursun.Bende iyi bari siz bilirsiniz dedim.Arkadaşlar sistemi yazdı içimde şüphe var sürekli fps düşecek nette donacak durduk yere sıkıntı yapcak.Gittim vatana listeyi verdim getirdiler bütün parçaları.İşlemciyi elime aldım kutusu gayet hoş geldi sonra kuzenle geldik eve anakartı taktık falan hadi bismillah dedim işlemciyi taktım soğutucuyu taktım.Pcye formatı attım.Sonra dedim Allah'ım bu ne hız.Bilgisayarıma sağ tıklayıp işlemcinin modeline bakmasam pcde amd olduğunu unutucam.Gerçekten aklında hiç bişey kalmasın.8320+M5A97 R2.0 al keyfine bak hiç birşey hissetmiyeceğine garanti veririm

• Peki sanırım kararımı verdim, cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim Tekrardan iyi bayramlar!
  • En iyi işlemci yoktur.

İhtiyacı en iyi ve en ucuz karşılayan optimum işlemci vardır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

En iyi işlemci yoktur.

İhtiyacı en iyi ve en ucuz karşılayan optimum işlemci vardır...

arkadaş çok iyi demiş
    para varsa 4790 iyidir fark olur aralarında ama yoksa 8350 hatta 8320 de yeterlidir
  • trollertravian kullanıcısına yanıt
    Aradaki 300 tlyi vercek bi fark göremiyorum cf sistem yada tamamen sorunsuz olsun diye takıntın yoksa.Sanırım snn bakman gerek i5 4690k bunu alırsan daha fp olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun odaklı düşünüyorsanız core i5 lere de göz atabilirsiniz illa core i7 almak zorunda değilisiniz.
  • oyun odaklıysa İntel core i7 4790 yerine AMD al aradaki fiyat farkını ekran kartına verebilirisin oyunlarda ekran kartı daha önemlidir fx 8350 yeterince iyi bir işlemci
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.