Şimdi Ara

Hangi mühendislik daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Hangi mühendislik daha iyi?

(En Son Oy Tarihi: 28.5.2020)
Giriş
  • Herkese merhaba kardeşim için hem hedef hemde heves açısından bir mesleğe yönlendirmek istiyorum fakat mevcut şartlar hakkında bilgim az bu iki mühendislik arasından şuanda Türkiye'de ve dünyada hangisi daha önde? Hangisinin geleceği daha parlak? Genel olarak düşüncelerinizi özetler misiniz? Ve bu iki mesleğe sahip insanların görüşlerini öğrenmek isteriz.
    (Kendisi ile bir çok mesleği eleyip bu iki sonuca vardık o yüzden zorlama gibi bir durum söz konusu değil)

• Hiçbiri kimya mühendisliği oku Afrikada boka haarama katıl 5 bin dolar moruq.
  • bilmiyorum da ben uçak mühendisi dedim daha cool
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuklacini

Hiçbiri kimya mühendisliği oku Afrikada boka haarama katıl 5 bin dolar moruq.
    Kimya mühendisliği ve boko haram arasında ki farkı çözemedim
  • Yetişmiş kafiye bomba yapcak elaman arıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuklacini

Yetişmiş kafiye bomba yapcak elaman arıyorlar.
    şimdi anladım o bakımdan yani bizim ki kapı gıcırtısından korkar bomba falan ters ona
  • yürüyen uçak yapcaksan uçak müh.hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Donanım forumundayız buradanın çoğunluğu bilgisayar mühendisi isteyen/okuyan/bitirmiş kişi. Liselilerin çoğu ben bilgisayar oynamayı seviyorum moruk bilgisayar mühendisi olucam diyor zaten.
    Uçak mühendisinin yeri ayrıdır. Büyük bir alan ve önü açık. Çünkü ülkecek bu konuda 0 ız neredeyse.
  • Uçak müh yerine makine müh okusun daha geniş bir alan sunuyor.Uçakta dahil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen oraya yazılım ekle.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşaat mühendisliği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik - elektronik mühendisiyim, ODTÜ mezunuyum. Ve ülkemizdeki herkes gibi işimden memnun değilim :)) Sordukları zaman "O puanla kazanamadığım tıp fakültesi yoktu. Şimdi çocuk doktoru veya kadın doğum uzmanı olsaydım gelirimin en az 3 katı fazlasını kazanıyordum" derim. Peki sınava tekrar girsem tıp yazar mıydım, hayır :) Yine mühendislik, ama makine ile elektrik arasında gider gelirdim.

Aslında 4 temel mühendislik branşı vardır, tarihsel gelişim olarak: 1. İnşaat, 2. Makine, 3. Kimya 4. Elektrik. Diğer mühendislik dalları bu branşlardan uzmanlaşmıştır. Örnek, çevre mühendisliği inşaattan, endüstri mühendisliği, uçak mühendisliği makineden, bilgisayar mühendisliği elektrikten gibi. Üniversite yıllarında arkadaş muhabbetinde bu konu acaip geyik malzemesidir, makine mühendisleri metalürji mühendisleri ile dalga geçer, "Olm sizin bölüm bizim bölümün alt dalı lan, bizim sizin işinizi de yapıyoz". Kazın ayağı öyle değil tabii, metalürji bambaşka bir iş dalı. Amma 40 yılın başı da olsa bu branşlar kökenine geri döner. Çevre mühendisi illa ki meslek hayatının bir kısmında şantiye ortamında bulunur. Yazılım mühendisi ömrünü klavye başında geçirir ama bir kere de olsa devre hesabı yapmak zorunda kalabilir. Branş seçerken aklında olsun.

Ben konuya bambaşka yerden gireceğim. Nerelisiniz? ve Kardeşiniz mezun olduktan sonra nerede yaşamak ister? Ne alaka diyeceksiniz. İş potansiyeli, kariyer açısından çok alaka. Bursalıyız, şu anda Bursa'da yaşıyorum. Bursa otomotiv sanayii kenti. Mezun olduğumda Bursa'ya dönmek istedim. Bursa'da elektronik mühendisi olarak iş bulmakta inanmazsınız zorlandım. Çünkü herkes makine mühendisi veya endüstri mühendisi arıyor. Şu anda da durum öyle. Çalışmak isteyen illaki her yerde iş bulur ama makine mühendisi olsaydım çok daha kolay veya daha işler bulabilirdim. Bursa'daki tüm fabrikaların yöneticileri çoğunluk makine mühendisi, bir kısım da endüstri mühendisi. Kariyerde yükselmek için de fırsat etkeni. Ankara'da da elektronik sektöründe fırsatlar çok. Ankara'da ama yaşamak istemezdim.

Kardeşim de kimya mühendisi. Sene 2000 sınava girdi, ben de daha öğrenciydim, dedim hangi bölüm olursa olsun ODTÜ olsun. Yıldız Teknik makineye de girebiliyordu. Mezun olunca Bursa'da iş bulmakta bayağı zorlandı. Makineci arkadaşları çok kısa sürede iş buldular. Tekirdağ-Çerkezköy tarafında da ilaç firmaları çok fazla, orada çok kolay iş bulabilirdi.

• gelecek bilgisayarda moruQ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.