Şimdi Ara

hangi japonu alayım? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
2.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

quote:

Orijinalden alıntı: dumanmehmet

quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

Civic al.Çocuğuna yatirim yapmis olursun

corolla da onun olcak zaten ne alırsam onun.

İroni yapmıştım aslinda ama..

anlamadım açar mısın
    honda daha ....
    boşluğu doldur yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dumanmehmet kullanıcısına yanıt
    hocam galeriye bulasmayın zaten cok cakallar daha cok apartlara verebilirsiniz tek kullanımlık kira şeklinde japonların özel sevenleri var bilginise tşk
  • Az önce bir arakadaşa şu cevabı yazdım.

quote:

Uzun süredir aynı düşüncelerdeyim, aracımı da sattım sayılır, şimdi seçim zamanı.

Açıkcası atmosferik motorlu bir araç yerine, ki biliyorsunuz turbolara oranla çok yakıyorlar, turbo motorlu bir araç seçerdim.

Hatta bugün arkadaşla bir kıyas bile yaptık. Aracımı 3 yıldır kullanıyorum, toplamda 40000 km oldu. Ve aracım dizel. 1.3 astra. Arkadaşımda 1.2 Jetta var.

Benim ortalama 1 km maliyetim, 0.18 TL , arkadaşımın ise 0.27 TL çıktı. kendi ölçümlerimiz bunlar, fabrika verisi değil. Bu veriler ile 40000 km testi yaptık, 3600 TL fark çıktı. Şimdi siz LPG taktırmaya kalksanız cebinizden 4000 TL'den az para çıkmaz. Ayrıca 55K + para verip LPG derdi çekmek ayrı bir olay. Yok koktumu, yok kaçırdı mı, yok arabanın subap ayarımı gitti vs. Haaaa, siz bir de fabrika montajlı LPG alırsanız bu fark 4000 TL değil en az 6500 TL eder, varın gerisinin hesabını siz yapın.

Bunları düşünerek ve yılda 12000 km araç süren biri olarak ben tercihimi turbo benzinli bir araçtan kullanmaktan yanayım. Kalite anlayışını hesaba katarak SKODA OCTAVIA 1.2, OPEL ASTRA 1.4t (Yenisi, 150hp olan, devşirme değil, orjinal turbo olan) arasındayım. Octavia 59k liste fiyatı var, siz sorsanız size mutlaka 56k gibi fiyat yaparlar. Ben nasipse çocuğum olacağı için Octavia seçecek gibiyim.

Size kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Teodosic17

hocam galeriye bulasmayın zaten cok cakallar daha cok apartlara verebilirsiniz tek kullanımlık kira şeklinde japonların özel sevenleri var bilginise tşk

Teşekkürler
    nerden yeni araba alacaksam oraya veririm heralde. milletle uğraşmak zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

quote:

Orijinalden alıntı: Hsnyksr

Toyota veya civic ne kadar iyi olursa olsun 1.6 atmosferik motor alınmaz bu saatten sonra.1.4 veya 1.6 turbo motorlu araç alabilirsin bu fiyat aralığında.

Neden atmosferik alınmaz ben bu mantığı anlamadım gitti, tsi çok da az yakmıyor. Performans tamam da kimse yarışa katılmak için aile arabası almaz. 1.6 atmosferik de 1.4 tsi nin çıktığı her yere çıkar. Dayanıklılık desen atmısferik daha sorunsuz.. nedir bu alınmaz mantığı?

Evet, tsi çok az yakıyor. 1.4 golf ile ist trafiğinde şu ana kadar ort 28km hızla gitmişim ve yakışım 6,8lt. Hem daha az yakıyor hem de performansı süper. Ben hiçbir atmosferikte bu değerleri görmedim. 200 tork da cabası. Öngörüm 2-3 seneye atmosferikler biter

beygir artmadan torkun artması motoru çok yorup erken pes ettiriyo diye duymuştum.

• Tok kapı sesi isteyenler corolla yı incelesin. Arka kapısı yeni kasa passat ın arka kapısından daha tok.

• Sakarya'daki bomba alarmı yüzünden gidemedim. yalnız genel kanı hondanın çok yaktığı yönünde. coralla gibi duruyor şu an.

• İçimden bir ses corolla alacaksın diyor :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m3Rt26

Neden Japon?

yarisim takla attı yüzde 90 hasarlı kaydı var fakat içinde olsaydım (tabi Allah bilir) kemer takarak hayatta kalabilirdim. sapasağlam duruyor. yani japon arabaları çok sağlam bence. toyota bunun en üstü. vw skandalı merso bmw ve opele de sıçrayacak bence.

Düzce üniversitesi mı hocam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

quote:

Orijinalden alıntı: Hsnyksr

Toyota veya civic ne kadar iyi olursa olsun 1.6 atmosferik motor alınmaz bu saatten sonra.1.4 veya 1.6 turbo motorlu araç alabilirsin bu fiyat aralığında.

Neden atmosferik alınmaz ben bu mantığı anlamadım gitti, tsi çok da az yakmıyor. Performans tamam da kimse yarışa katılmak için aile arabası almaz. 1.6 atmosferik de 1.4 tsi nin çıktığı her yere çıkar. Dayanıklılık desen atmısferik daha sorunsuz.. nedir bu alınmaz mantığı?

Evet, tsi çok az yakıyor. 1.4 golf ile ist trafiğinde şu ana kadar ort 28km hızla gitmişim ve yakışım 6,8lt. Hem daha az yakıyor hem de performansı süper. Ben hiçbir atmosferikte bu değerleri görmedim. 200 tork da cabası. Öngörüm 2-3 seneye atmosferikler biter

beygir artmadan torkun artması motoru çok yorup erken pes ettiriyo diye duymuştum.

Az yakmanın ve seri olmanın sırrı bu. 2000 torku düz bir çizgide 1400-3500 devir arası koruyor. Çok iyi gerçekten. Bir kez denemelisin. Son hızı da sonuçta 204

• quote:

Orijinalden alıntı: daimler1905

İçimden bir ses corolla alacaksın diyor :)
    bendeki ses de öyle diyor ama opel astra sedan 1.4 otomatik turboyu da incelemeye karar verdim. 75950 fiyat biçti konfiguratör. Pazarlıkla ne kadar olur bilmem. yine de corolla toucha daha yakınım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FTHBRK28

quote:

quote:

Neden Japon?

yarisim takla attı yüzde 90 hasarlı kaydı var fakat içinde olsaydım (tabi Allah bilir) kemer takarak hayatta kalabilirdim. sapasağlam duruyor. yani japon arabaları çok sağlam bence. toyota bunun en üstü. vw skandalı merso bmw ve opele de sıçrayacak bence.

Bende her üniversite var
    Düzce Üni. en çok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neden Japon?

Bende her üniversite var
    Düzce Üni. en çok.

O nasıl hocam gerçekten hoca mısınız yoksa

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neden Japon?

Bende her üniversite var
    Düzce Üni. en çok.

O nasıl hocam gerçekten hoca mısınız yoksa

evet kardeşim rahat ol burda konuşulan burda kalır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: scorpman

quote:

Arkadaşlar araba konusunda pek bilgim yok ama donanımhabercilere güvenim tam.
    Benim için aşağıdaki 2 arabayı kıyaslar mısınız?

Honda civic 1.6 premium 2016 model sıfır otomatik.

Toyota Corolla 1.6 Touch 2016 model sıfır otomatik.

Dostum.
    Japonlar Mitsubishi ve Subaru olarak bilinir.
    Sonra diğerleri gelir, onlardan da hangisi olduğu farketmez.

onlar satarken çok etmiyor abi
    dediğim gibi subaru jip gayet güzel
    Allah jip tavsiyesi almayı da nasip eder inşallah

İnşallah en güzelini nasip eder.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Teodosic17

hocam japonlar yaşlanınca pek itici duruyorlar bilginise. gençliğine aldanmayın 2016 modeli bir japonun piyasası 20 yıl sonra düşüveriyor birden alanı yok çünkü birde direksiyon simidi kısmı zamanla aşırı kıllanma yapıyor rahatsız edici oluyor bilginis olsun ikinci elinde katı pazarlıklara hazırlıklı olun kimse yüzüne bakmıyor

Dostum sen başka ülkede mi yaşıyosun? Türkiyenin yollarında 90 lı yılların ortalarından ve sonundan kalma tonla corolla ve civic var ve satan kişilerde göbeğini kaşıya kaşıya satıyor bu arabaları ve bence hala daha giderleri var hiçte itici de durmuyorlar yaşlarına göre yazarken biraz destekli yaz bari

• quote:

Orijinalden alıntı: NafirKeyh

Az önce bir arakadaşa şu cevabı yazdım.

quote:

Uzun süredir aynı düşüncelerdeyim, aracımı da sattım sayılır, şimdi seçim zamanı.

Açıkcası atmosferik motorlu bir araç yerine, ki biliyorsunuz turbolara oranla çok yakıyorlar, turbo motorlu bir araç seçerdim.

Hatta bugün arkadaşla bir kıyas bile yaptık. Aracımı 3 yıldır kullanıyorum, toplamda 40000 km oldu. Ve aracım dizel. 1.3 astra. Arkadaşımda 1.2 Jetta var.

Benim ortalama 1 km maliyetim, 0.18 TL , arkadaşımın ise 0.27 TL çıktı. kendi ölçümlerimiz bunlar, fabrika verisi değil. Bu veriler ile 40000 km testi yaptık, 3600 TL fark çıktı. Şimdi siz LPG taktırmaya kalksanız cebinizden 4000 TL'den az para çıkmaz. Ayrıca 55K + para verip LPG derdi çekmek ayrı bir olay. Yok koktumu, yok kaçırdı mı, yok arabanın subap ayarımı gitti vs. Haaaa, siz bir de fabrika montajlı LPG alırsanız bu fark 4000 TL değil en az 6500 TL eder, varın gerisinin hesabını siz yapın.

Bunları düşünerek ve yılda 12000 km araç süren biri olarak ben tercihimi turbo benzinli bir araçtan kullanmaktan yanayım. Kalite anlayışını hesaba katarak SKODA OCTAVIA 1.2, OPEL ASTRA 1.4t (Yenisi, 150hp olan, devşirme değil, orjinal turbo olan) arasındayım. Octavia 59k liste fiyatı var, siz sorsanız size mutlaka 56k gibi fiyat yaparlar. Ben nasipse çocuğum olacağı için Octavia seçecek gibiyim.

Size kolay gelsin...

fiyatları aşırı abartı yazmışsın yok lpg 10k ya takılıyor.

• Aşırı yazmışım diyorsunuz?

Honda Civiv Dream Düz Benzinli 61.490 TL

Honda Civiv Dream Düz Lpg/Benzinli 74.630 TL

Aradaki fark 13.140 TL

Lütfen honda.comtr sitesinden teyit ediniz.

hadi siz taktırdınız, üşenmedim fiyat aldım, BRC kiti tek başına 2000TL, bu kadar da işçilik var siz de biliyorsunuz, sonuçta 61k tl'lik bir araca takılacak, eee bunun ruhsata işletmesi var...

Doğru söylediğimi siz de biliyorsunuz, inanın ben de Japon fanatiğiyim ama bu böyle. Japonlar benzinli motorlarını geliştirmediler. Neyseki yeni civic 1.5 turbo ile geliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

Orijinalden alıntı: uykr

quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

Adamın parasını nereye harcayacağı sana mı battı?Corolla senelerdir dünyanın en çok satan aracı.Civic aynı şekilde en üstlerde Kanada ve Amerika'da.

Belli ki arkadaş sorunsuz araba istiyor.Siz ne alırdınız acaba o paraya bakalım bilginiz ne kadarmış?

Batti matti ayip oluyo, gaza gelmissin. Once mesajini duzenle sonra degerli tavsiyelerimi sana da veririm belki.

Düşünelim bakalım turbo motor demişsin,ne olabilir ne olabilir?Golf ya da astra demeyeceksen başka birşey bilmiyorum

Aferin evlat, silmissin mesajini aferin.

• civic in 11 lt yaktıgı yerde corolla 10 yakar en az.
    cvt sanzuman arızası boldur toyotada durum ne gosterır bılınmez ama nissan da mılletin canını yakıyor.
    ayrıca touch paket corolla alınmaz alınırsa da 70+ fıyata alınmaz satarken üzer.
    gecen gun sahıbınden de fılo ındırımınden alınmıs 70900tl e 2015 elegance otomatık civicler vardı sıteyı karıştırın.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.