Şimdi Ara

Hangi Köpek Maması? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
5
Favori
228.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benimki ne versen yiyor ev yemeği veriyorum arada bayılıyor
  • goody midir nedir o nasıl?
  • Goody fena sayılmaz aslında bir sene önce kullanmıştık bir sıkıntı olmamıştı şimdi reflex kullanıyorum ama bonucibo kesinlikle tavsiye etmem bende kötü tecrübe oldu malesef artık ürünün tarihinden mi yoksa başka bir şeydenmi tam bilmiyorum hatta forumlarıda gezdim bu konuyla ilgili ancak sadece ben değil memnun olmayan bir sürü insan gördüm biz de istiyoruz yerli malı kullanmak ancak dediğim gibi reflex şu an için fiyat ve performans ürünü diyelibilirim.
  • İki aydır royal canin kullanıyorum. hayvanın durumu çok değişti. tüyler daha yumuşak. Düyümlenme olmuyor (köpeğim poodle). Hareketlendi ve kilo aldı. ama pek güvenemiyorum r.c markasına. İçeriğine baksanız yarısı tahıl zaten.
    brit carelove(yanlış yazmış olabilirim:) aldım Onun içeriği çok iyi fakat taneleri biraz iri ve sert. yerken zorlanıyor. bitirene kadar devam edip tekrar değiştirmeyi düşünüyorum. Acana hakkında biraz araştırma yaptım.
    Ve piyasadaki en iyi mamalardan olduğunu düşünmeye başladım. Acana da tahılı azaltılmış ve tahılsız olmak üzere iki grup var.O çok metedilen proplanda bile içeriğini okursanız bol tahıl (özellikle mısır vb.) olduğunu görürsünüz.
    Yabancı bir sitede 1500 mamanın kıyaslaması yapılmış ve kalite durumuna göre yıldız verilmiş( 1 den 6 ya kadar).İyi olarak lanse edilen pek çok mama bu listede yok.Proplan bile (bile diyorum çünkü hangi petshop a sorsanız hangi
    veterinere sorsanız proplan diyor.Herhalde bu narkanın kar marjı çok yüksek) ancak 1 yıldız alabilmiş . Acana nın az tahıllı ürünleri 4 tahılsız ürünleri 5 yıldız almış.
    reflex kuzu etli mamanın içeriği şöyle .Mamanın içeriği:İşlenmiş hayvansal proteinler,buğday,mısır,hayvansal yağlar,buğay kepeği,mısır gluteni,havuç,mısır,şeker pancarı,ciğer aroması, kurutulmuş kuzu eti,keten tohumu, bira mayası.mineral ve vitaminler
    15 kg mama fiyatı kampanyalı 102 tl
    akananın ise Mamanın içeriği :

Kuzu eti,kemikleri alınmış kuzu,yulaf,bezelye,bütün elma, bütün patates,ayçiçeği yağı,yulaf gevreği,kuzu karaciğeri,güneşte kurutulmuş kaba yonca,bütün armut,deniz yosunu DHA ve EPA kaynağı,bezelye lifi, tatlı patates,bal kabağı,kabak,yaban
    havucu,havuç,ıspanak,kızılcık,yaban mersini,yosun,hindiba kökü,ardıç meyvesi,melekotu kökü,kadife çiçeği,tatlı rezene,nane yaprağı,lavanta,biberiye,yüksek kaliteli vitamin ve mineraller
    fiyatı 223 tl 13 kg

Mamanın içeriği ;Tavuk eti,kemikleri alınmış tavuk,bütün patates,yulaf,bezelye,taze bütün yumurta,kılçıksız dil balığı,tavuk yağı,güneşte kurutulmuş kaba yonca,tavuk karaciğeri,ringa balığı yağı,bezelye lifi,bütün elma,bütün armut,tatlı patates,bal kabağı,kabak,yaban
    havucu,havuç,ıspanak,kızılcık,yaban mersini,yosun,hindiba kökü,ardıç meyvesi,melekotu kökü,kadife çiçeği,tatlı rezene,nane yaprağı,lavanta,yüksek kaliteli vitamin ve mineraller
    tavuk etlisi 169 tl
    bunlarda sadece glisemik endeksi en düşük olan yulaf kullanılmış

şimdi sizden yardım istiyorum kilosu 6,80 tl ye reflex mi alınır. 13- tl ye tavuklu veya 17.15 e kuzulu açana mı alınır.
    belki siz biliyorsunuzdur ama ben yeni öğrendim . Deride alerji meselesi tavuktan kaynaklanmazmış .Bunun sebebi mamada kullanılan tahılmış ?
    yorumlarınızı acil bekliyorum

• Happy dog
  • Bonacibo kuru maması aldım köpeğime. 6 aylık gündelik 350-500 arası verilmeli diyor. 2 öğün veriyorum ama ölçeğim yok her öğün iki su bardağı kadar veriyorum ve 200 gram oluyor sanırım toplamda 400 gram. Bir forumda bir arkadaş Bonacibo maması için bir bardak 100 gram demişti. Sizce doğru veriyor muyum? Önüne koyduğumda biraz bıraktı tamamını yiyemedi.
  • ugurcankorkmaz kullanıcısına yanıt
    Temizmama'ya mail göndererek ölçü kabı göndermelerini isteyebilirsiniz.Ayrıca 1-12 ay arası yavru köpekler için genelde Acana,Orijen ve n&d kullanılması önerilir fakat bütçenizi zorluyorsa Bonacibo kullanabilirsiniz.Köpeğinizin ırkı neydi ve sanırım Bonacibo kuzu etli & pirinçli yavru köpek aldınız?
  • TheLiqht kullanıcısına yanıt
    Öğrenciyim param buna yetti hocam. Köpeğim Rottweiler kırması sanırım Çoban Köpeği gibi büyük ırk bir köpekle kırmışlar hayvanı. Çok iri çabuk büyüyor. Evet dediğiniz mamadan aldım. Bahçemde bakıyorum zaten.
    Bonacibo zaten kötü bir mama değil,Proplan,Hill's gibi mamalardan kat kat daha iyidir.Çünkü o tür mamalar ithaldir ve besin değerleri düşüktür.Yani 78 liraya aldığınız mama 200 liralık mamayı ezer geçer.Köpeğin fotoğrafını atabilir misiniz?Ayrıca ara öğün olarak yoğurt,kemik suyu,elma vs vermeyi unutmayın.Eğitimi de yemekten önce yapın.
    Şuan elimde çekili bir fotoğrafı yok ama yakında atarım çekip. Ara öğün her gün olmasa da veriyorum arada. Evde yapılan yemeklerden olsun, yoğurt olsun ama meyve yemiyor nedense.
    Ayrıca köpekler için en uygun yemek barf diyetidir yani çiğ et.Eğer bütçeniz yetiyorsa barf diyetini uygulayabilirsiniz.
    Normalde normal yemekler falan veriyordum 4 ay öyle baktım ama okul falan derken zamanım olmuyor pratik olsun diye en sağlıklı yol kuru mama diye düşündüm. Barf diyeti iyi güzel de uzun iş her gün ona ayarlamak benim için zor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcankorkmaz -- 14 Ekim 2014; 15:58:45 >
  • 2 köpeğim var birinin cinsi collie birininde labrador.ilk kullandığım mama hills di bitince N&D önerdiler.labrador da bi sorun yoktu ama collie nedense hiç sevmedi N&D yi zorla yiyormuş gibi geldi.hills i afiyetle yiyordu.şimdi internetten yine hills siparişi verdim. kesinlikle yavrulara hills öneriyorum.
  • Benim araştırmalarıma göre Bir köpeğin mamasında Eğer Et ve et yan ürünleri ,Bugday,mısır ,mısır glutenı varsa direk mamayı elerim.Çünkü et ve et yan ürünleri dediği zaman Afedersiniz koydugu hayvanın musaıt bır yerınıde et olarak koyabılır veya dudagını bıle et olarak koyabılır.Kesin olarak Koydugu hayvanı belirtmelidir.Ve bugday,mısır,mısır glutenı köpekler için gereksiz bir besin maddesidir.

Mama tavsiyesi olarak Kullandığım Brit Care öneririm.Mama kabına Kemik suyunu boşaltırım ustune mamayı onun üstüne evde o gün ne varsa onuda koyarım Küçüklüğünden alıştırdıgım için sebze yemeklerınıde yer.Ev yemeklerine olan güvenim her zaman daha fazladır.Ticari mamaların nasıl yapıldıgını bılmıyoruz.En son Oğlicinam :) bunları yedikten sonra Yerine koyuyorken kasaplardan alıp haşladıgım kemiği alır ortadan 2 ye ayırır içindekı iliği ve kemıklerıde kabına koyarak önune bırakırım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

Bonacibo kuru maması aldım köpeğime. 6 aylık gündelik 350-500 arası verilmeli diyor. 2 öğün veriyorum ama ölçeğim yok her öğün iki su bardağı kadar veriyorum ve 200 gram oluyor sanırım toplamda 400 gram. Bir forumda bir arkadaş Bonacibo maması için bir bardak 100 gram demişti. Sizce doğru veriyor muyum? Önüne koyduğumda biraz bıraktı tamamını yiyemedi.

Verdiğin miktarı ince bir poşete koy.Mahalle bakkalında hassas terazide tarttır. Bence en doğrusu bu. Köpeğim çok seçici olduğu için sık sık mama değiştiriyorum. Her yeni mamanın miktar ayarını böle yapmakta buldum çareyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheLiqht

Bonacibo zaten kötü bir mama değil,Proplan,Hill's gibi mamalardan kat kat daha iyidir.Çünkü o tür mamalar ithaldir ve besin değerleri düşüktür.Yani 78 liraya aldığınız mama 200 liralık mamayı ezer geçer.Köpeğin fotoğrafını atabilir misiniz?Ayrıca ara öğün olarak yoğurt,kemik suyu,elma vs vermeyi unutmayın.Eğitimi de yemekten önce yapın.

Aynı fikirdeyim. Ben de çok araştırdım.Bonacibo gayet iyi bir marka. Ama şuda var tabii. Bonacibo yerken köpeğimin tüyleri biraz uzayınca yapağı gibi tiftikleniyordu. Royal canin vermeye başladım.Tüylerinde olsun canlılığında olsun muazzam bir değişiklik var. Fakat yinede bonacibo marlasına daha çok güveniyorum. Şu anda brit carnilove veriyorum. O da çok iyi. Fakat pahallı tabi. Eğer köpeğin lezzet açısından sıkıntısı yoksa bence de bonacibo en uygun mama.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

Şuan elimde çekili bir fotoğrafı yok ama yakında atarım çekip. Ara öğün her gün olmasa da veriyorum arada. Evde yapılan yemeklerden olsun, yoğurt olsun ama meyve yemiyor nedense.

Ev yemeği verme kesimlikle. Alışırsa mama yememeye başlar. Günde bir kez 1-2 kaşık yoğurt verebilirsin. Haftada bir mamasına bir çiğ yumurta karıştırabilirsin.Yumurta tüulere de çok faydalıdır. Arada ufalanmış beyaz peynir ekleyebilirsin mamaya. Ufak bir dilim elma verebilirsin arada.
    Şimdi üzüm mevsimi. Fakat üzüm verme.Köpek için öldürücü olabileceğini okudum geçengün. Bunun dışında çok tatlı olmayan her çeşit meyve verilebilir. Şu anda aklıma gelenler bunlar :)
  • yaklaşık 2,5 aylık yavru bir köpeğe şunu alıyorum sorun olmaz sanırım.
    temizmama.com
    BonaCibo - Kuzu Etli Yavru Köpek Maması | temizmama.com
    http://www.temizmama.com/bonacibo_taze_kuzu_etli_yavru_kopek_mamasi

köpeğin cinsini bilmiyorum ingiliz av köpeklerine benziyor. kaybolmuş sanırım arabalar ezecekti acıdık aldık şimdi evde yemeğe 2. ortak oldu, mama alalım dedik hem sağlıklı beslensin hemde biz köpeğe ne yedireceğiz derdinden kurtulalım diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

yaklaşık 2,5 aylık yavru bir köpeğe şunu alıyorum sorun olmaz sanırım.
    temizmama.com
    BonaCibo - Kuzu Etli Yavru Köpek Maması | temizmama.com
    http://www.temizmama.com/bonacibo_taze_kuzu_etli_yavru_kopek_mamasi

köpeğin cinsini bilmiyorum ingiliz av köpeklerine benziyor. kaybolmuş sanırım arabalar ezecekti acıdık aldık şimdi evde yemeğe 2. ortak oldu, mama alalım dedik hem sağlıklı beslensin hemde biz köpeğe ne yedireceğiz derdinden kurtulalım diye.

köpeğim 4-5 aylıkken( o zaman yavru için kuzu etlisi yoktu, yeni çıktı) bonacibo yavru tavuk etli 15 kg paket aldım . Gayet iyi bir mama bence. Proplan alıp da kazıklanmaktan iyidir. hem ucuz hemde içerik olarak iyi. Bir çuval mamayı sorunsuz bitirdi. Dışkı veya mide -barsak problemi hiç olmadı. Sonra kuzu etli yetişkin inden aldın İlk 5-6 kilodan sonra yememeye başladı. Sanırım bıktı. Yemeye devam etseydi ben de bonaciboya devam edecektim

• Bende mama konusunda bayağı bi araştırma yaptım. Hatta yavrum gelmeden önce hangi mamayı kullanacağımın kararını dahi vermiştim. 110 günlük rott yavrum var ve oğlum dışarıda kulübesinde kaldığı için Bonacibo yüksek enerjili mamayı kullanıyorum. İlk çuvalı bitirdik, ikincisinin ortalarındayız. Oğlumun tüyleri gayet parlak, iştahı alabildiğine açık ve dışkısı gayet yerinde ve kıvamlı. Bununla birlikte emsal mamalarla fiyatlarını kıyasladığınızda yarı yarıya fiyatı uygun. O yüzden kesinlikle tavsiye edeceğim bir mamadır. Fakat her köpek için aynı durumlar geçerli olacak diye bir durum yok. Ücretsiz numune siparişi verin, eğer ki problem yoksa çuval siparişi verebilirsiniz.

Bir de sadece kuru mamaya kilitlemeyin hayvanları, arada yoğurttur, peynirdir veya haşlanmış ettir veya sebzedir kesinlikle verin.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.