Şimdi Ara

Hangi Köpek Maması? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
5
Favori
228.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiyede şuan alınabilecek en iyi mama Taste Of The Wild (TOW) dur.. 0 Tahıl ve yüksek et oranı dogfoodanalysis.com danda bakabilirsiniz 6 yıldızlı mamadır. Suan sadece clubsafari.com.tr getiriyo internet üzerinden sipariş verebiliyosunuz . Türkiyeye geldikten sonra ben köpegime tow dan baska mama vermedim vermemde .
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydogansirin

şu mamayıda incelemenizi öneririm. 2 kiloluğu 25 - 30 tl arası.. First Class ın H-Allergen adı maamnın somon balıklı.gayet iyi bir mama olduğunu düşünüyorum. boniciba yı benim daisy 6.ayına girdi çok seviyor fakat 1 yaş sonrası için boniciba vermek daha uygunmuş.2-3 veteriner bunu söyledi.

Veterinerler bonacibo satamıyor da ondan. Proplandan 10 kat iyidir
  • Merhaba arkadaşlar ben de bir dost kazanmaya niyetlendim. Öncesinde araştırma yapıyorum. Sorularım:
    1)Temizmama.com'da kennel ve kucho markasıyla satılan daha ucuz mamalar hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    2)Bazı arkadaşlar 12 aya kadar bonacibo önermemiş ama onun puppies için olanı bu amaçla üretilmemiş mi ?
    3)Köpeğime günde iki öğün verirsem, birinde kuzu etli, diğerinde balıklı olanı verebilir miyim ?
    4)Yetişkin köpeğe, yavru maması verilir mi (Yüksek proteinli olduğu için soruyorum.)?
    Teşekkürler...
    Not: Almak istediğim cins: "Alman Kurdu".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captainssg -- 3 Ocak 2015; 17:40:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knock Out

Türkiyede şuan alınabilecek en iyi mama Taste Of The Wild (TOW) dur.. 0 Tahıl ve yüksek et oranı dogfoodanalysis.com danda bakabilirsiniz 6 yıldızlı mamadır. Suan sadece clubsafari.com.tr getiriyo internet üzerinden sipariş verebiliyosunuz . Türkiyeye geldikten sonra ben köpegime tow dan baska mama vermedim vermemde .

Fiyatı nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: captainssg

Merhaba arkadaşlar ben de bir dost kazanmaya niyetlendim. Öncesinde araştırma yapıyorum; bu konuda yaşayarak öğrenmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Her neyse sorularım:
    1)Temizmama.com'da kennel ve kucho markasıyla satılan daha ucuz mamalar hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    2)Bazı arkadaşlar 12 aya kadar bonacibo önermemiş ama onun puppies için olanı bu amaçla üretilmemiş mi ?
    3)Köpeğime günde iki öğün verirsem, birinde kuzu etli, diğerinde balıklı olanı verebilir miyim ?
    4)Yetişkin köpeğe, yavru maması verilir mi (Yüksek proteinli olduğu için soruyorum.)?
    Teşekkürler...
    Not: Almak istediğim cins: "Alman Kurdu".

1. Temizmamnın ürünleri bence kaliteli ve zaten piyasadaki muadillerine göre çok ucuz. Bu yüzden Yerinizde olsam en pahalısını alırdım :) ben 1 yıl kadar kullandım önce tavuklu yavru maması( ozaman kuzulu yoktu), sonra kuzulu yetişkin. Köpeğim lezzetten bıltığı için değiştirmek zorunda kaldım.
    Yinede sitesine girip hepsinin içeriklerini inceleyebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam protein oranlarında fark vardı.
    2. İlk 5-6 ay veterinerin önerdiği (aynı zamanda kendi sattığı) açık mamalardan verdim.Açık mama derken pekçok kez 15 kg markalı mmayı tartıp 1 er kg paket yaparken denk gelmiştim. Yani ne olduğu belirsiz mamalar değildi. Ama bonacibo bence hepsinden iyidir. Veterinerler bu markayı satamadıkları için genelde PROPLAN öneriyorlar .( ne varsa bu mamada ...)Sizin yerinizde olsam gönül rahatlığı ile köpeğim yediği sürece vermeye devam ederim.
    3. Hayır. Bir mamaya başlayınca paket bitene kadar devam edin. Mama dağişikliği , hassas hayvanlarda barsak problemleri çıkarabiliyor. Normalde mama değiştirirken bile ilk birkaç gün 1/4 yeni+3/4 eski mama, sonraki birkaçgün 2/4 yeni+2/4 eski mama, daha sonra 3/4 yeni + 1/4 eski mama ve sonra tamamen yeni mamaya geçmek gerekebiliyor.. Sıcak havalarda somonlu veya kuzulu soğuk havalarda tavuklu tercih edilebilir.
    4. Tabiiki. Ama hayvanın biraz hareket imkanı olmalı bence .Çünkü aldığı fazladan yağı yakmazsa zamanla kilo problemi doğar.

Maalesef satışlardan bana pay vermiyorlan ama:) Uygun fiyatlı mamaların en iyisi bonacibo. Paraya kıyarım derseniz açana tercih edilebilir. Ben acanaya geçtim 1,5 aydır ama Alman kurdu 3 subardağı tüketir bir günde, benim Paspas 2 çay bardağı tüketiyor. 13 kg akana 6 ay idere ederken sizde 1 ayda tükenir :D

• Anlıyorum, vakit ayırıp ayrıntılı cevapladığınız için çok teşekkürler. Sanırım yetişkin bir Alman Kurdu için 3 su bardağı değil mi, bu yaklaşık kaç grama tekabül ediyor?

• Hayır bilerek söylemedim 3 bardağı.Mama paketinin üzerinde yazar.Ya da almak istediğiniz mamaya bakın temizmama.com dan .Kilosuna göre günlük vermeniz greken miktar ı öğrenebilirsiniz(gr olarak). Ben her mama değiştirdiğimde. ince bir torbaya birmiktar mamakoyup , mahalle bakkalının hassas terazisinde tartarım. Mama paketinde yazan gramajla ayarlarım günlük dozu. En doğru hesaplama yönteminin bu olduğu kanaatindeyim
  • Tamamdır. Tekrar teşekkür ederim; değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için. Bu arada Paspas, çok şanslı bir köpek :)

• Arkadaslar bana da yardim ederseniz cok sevinirim

• Arkadaslar bana da yardim ederseniz cok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: captainssg

Tamamdır. Tekrar teşekkür ederim; değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için. Bu arada Paspas, çok şanslı bir köpek :)

Rica ederim ne demek. Yardım edebileceğim sorununuz olursa, seve seve.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İdiltuzcu01

Arkadaslar bana da yardim ederseniz cok sevinirim

Hangi konuda :) Yolda kaldınız da aracınız mı itilecek, Kapınız kilitli kaldı çilingir mi lazım. Yapabileceğimiz bir şey varsa seve seve...
  • Royal canin köpek maması şu anda patimarket.com da indirimde tavsiye ederim.

https://www.patimarket.com/royal-canin-maxi-adult-15-kg-4-kg-hediye
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecmfdn

royal canin köpek maması sizce nasıl ?

http://kopeklerdebeslenme.blogspot.com.tr/2013/05/kuru-mamalar-4-royal-canin.html
    Yukarıdaki linki bir inceleyin isterseniz. Siz karar veri. Bu sitede diğer mamalarında incelemelerini bulabilirsiniz
    http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/ bu like de göz atın isterseniz. Royal canini en iyi maması ancak 3 yuıldız alabilmiş . Kararınızı bildirirseniz sevinirim.
    ben RC de kullandım . şu anda açana veriyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: ecmfdn

royal canin köpek maması sizce nasıl ?

Parasını haketmeyen bir marka.
    Bende ilk köpek besmeye başladığımda hep şişirilen marka mamalara yöneldim.Hills,pro plan,royal canin sonra sonra deneyim kazanınca beş para etmez ürünler olduklarını anladım.Premium mama diye geçer ama içerik olarak hiçte premium değildir.
    Türkiye'de alabileceğiniz kaliteli ürünler acana,tow vs dir.
    Eğer ucuz ürün istiyorsanız bonacibo alabilirsiniz.Hem yerli sermayeye katkı yapmış olursunuz.Hemde içerik olan royal caninden aşağı kalır yanı yok.
    Benim köpeğim malesef bonacibo yemiyor.First class kullanıyorum.İçerik olarak öyle aman aman değil ama öğrencilik haliyle anca bu kadar oluyor.

First class mesela şuna bakabilirsiniz.Ama dediğim gibi maddi durumunuz el veriyorsa tow alın geçin.

• Söylediklerinize % 100 katılıyorum. Veterinerlerimizin verdiği gazla üne kavuşmuş mamaları terk etmek lazım artık. Bonacibo nun proplandan eksiği yok, fazlası var bence. Şuanda paraya kıyabilen arkadaşların Orijen, Acana, Tow, Brit (sadece carnilove serisi), N&D marka mamaları tercih etmelerini öneririrm (benim araştırmalarımdan edindiğim gözlem bu) Geri kalan markaların hepsi aynı sepette. Tabi bir de sepete bile giremeyenler var ekodog king vs gibi. Onları hiş söylemiyorum. Köpeğinizin kilosu fazla değilse 1. sınıf mamaları tercih edin bence. Yeğenimin köpeği 25 kg, bir diğerininki 30 küsur kilo. İkisi de golden .Günde biri 450, diğeri 600 gr mama veriyorlarmış. Onlar için bişey diyemem tabi. 220 tl açana pasifika birine 32 gün birine 21 gün yeter.Yani günde 7,5 - 10,5 tl masraf az değil. Benimki 0,75 gr yiyor :D yani 1,30 lira. Ucuz mama almaya değmez. Canları bize emanet petlerimize olabildiğince iyi bakmak lazım

• Köpeklerin ırkı ve boyutuna göre de bir seçim yapılıyor mu acaba? Ben bir süre sonra yavru bir Maltese Terrier sahiplenmek istiyorum, bunun için önereceğiniz marka ve o markanın hangi çeşidi olabilir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bonacibo ... Gerisi yalan taze mama

• quote:

Orijinalden alıntı: munans

Köpeklerin ırkı ve boyutuna göre de bir seçim yapılıyor mu acaba? Ben bir süre sonra yavru bir Maltese Terrier sahiplenmek istiyorum, bunun için önereceğiniz marka ve o markanın hangi çeşidi olabilir?

İlk önce şunu belirtmek isterim.Evde köpek bakmak gerçekten zor ve mesuliyetli bir iş.Yavruyu sahiplendikten sonra bakımı zor diye bırakmak en yanlış hareket. Kariılaşacağınız şeyleri önceden araştırıp tesbit edip, tahammül edip edemeyeceğinize karar verin öncelikle. Sorunuza gelince, genelde köpeüin yaşına göre çeşitleniyor mamalar. Bir yaşa kadar puppy, 1-7 yaş arası adult, 7 yaş üstü sanior mamaları kullanılıyor. Köpeğin yaşa göre enerji ihtiyacı değiştiği için farklı yağ oranları içeren mamalar kullanılıyor.Bir de ırka göre küçük-orta-büyük ırk mamaları var. Bunlar arasındaki en önemli fark mamanın tane ebadı. terrierler küçük ırk olduğundan danua için üretilmiş mamaları çiğneyemiyorlar. Birkeresinde aldığım mama taneleri büyük çıktığından tek tek penseyle kırarak yedirmiştim ben :). Bazı işgüzar mama markaları (royal canin gibi) her cins için ayrı mama ürettiklerini söylüyorlar ama ne kadar doğru bilemem. Tercih edeceğiniz marka ise birazda harcamaya hazır olduğunuz paraya bağlı :) 12-13 kg 300 tl den pahalı mamalarda var.15 kg 40 tl mamalarda var. Bunlar daha önce bu sayfalarda anlatıldığı için buradaki arkadaşlar aynı şeyleri okumaktan sıkılmasınlar diye detaylı yazmak istemiyorumhttp://kopeklerdebeslenme.blogspot.com.tr/ Yukarıdaki linkte detaylı anlatım da var, mama markaları hakkında yorumlarda. Bu linki iyice bir araştırırsanız aklınızdaki baika sorularada cevap bulabilirsiniz. Kafanıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.