Şimdi Ara

Hangi Köpek Maması? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
5
Favori
228.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok teşekkürler cevabınız için. Zaten onun bizimle 10 seneden daha uzun bir süre yaşayacak bir birey olduğunun bilincinde olarak 3 aydır ciddi ciddi ders çalışıyorum, geçici bir heves değil yani benimkisi.
    Verdiğiniz linki inceleyeceğim, tekrar teşekkürler, saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • munans kullanıcısına yanıt
    Ben de 2,5 yıldır junior poddle besliyorum. Sokaklarda, barınaklarda çeşit çeşit ,cins cins köpekleri gördükçe için sızlıyor. Sokakta doğmuş büyümüş hayvan kendini besleyebilir belki az-çok. Fakat evde bakılan hayvan ölüme mahkum demektir.
    Paylaşabileceğim herhangi bir şey olursa yardımcı olmaktan sevinç duyarımhttp://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/ Bu linkten de kullanmak istediğiniz mamanın kalitesi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • Benim bull terrier im var 2 tane ve bonacibo kuzu ve pirinçli veriyorum

• Proplan orta kalite bayat dandik bi mama iyi mama zaten belli orijen 350 gayme :)
     Hangi Köpek Maması? tabi en iyi mamayı alırken son kullanma tarihine 3 ay kala bayat mama almayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amdfx41 -- 27 Ocak 2015; 17:42:32 >
  • Şu an 1.5 ay oldu ve bonacibodan çok memnunum. önceden propal kullanıyordum .Köpeklerimin tüyleri canlandı , yavru köpeğim daha az ve kokusuz dışkı yapmaya başladı. Maddi durumunuz çok iyiyse acana,orijen veya taste of wild alın derim ama royal canin , pro plan gibi markalara para verecekseniz bonacibo daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sigma2005

Şu an 1.5 ay oldu ve bonacibodan çok memnunum. önceden propal kullanıyordum .Köpeklerimin tüyleri canlandı , yavru köpeğim daha az ve kokusuz dışkı yapmaya başladı. Maddi durumunuz çok iyiyse acana,orijen veya taste of wild alın derim ama royal canin , pro plan gibi markalara para verecekseniz bonacibo daha iyi.

Her kelimesine katılıyorum. Bonacibo'yu 1 yıl boyunca kullandım. Keşke köpeğim lezzetinden sıkılmasaydı :)
  • proplan köpek maması nasıl sizce ? proplan köpek maması
  • 5 aylık goldenım var köpek maması olarak ne önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecmfdn

5 aylık goldenım var köpek maması olarak ne önerirsiniz ?

Propplan asla önermem. Yeğenimin de sizin gibi 3 aylık goldeni cardı. Veteriner tavsiyesiyle kullandığı proplandan birtürlü vazgeçmiyordu. Birgün nihayet aklına gelmiş de içindekileri okumuş. Artık yanına bile yaklaşmıyor. Proplana vereceğiniz paranın yarısına aynı mamayı heryerde bulursunuz. Kar marjı nedeniyle maalesef veterinerlerimiz proplan, hills, royal canin gibi mamaları tavsiye ediyor. Öncelikle mama içeriğini inceleyin. İlk sırada yazılanlar içerikde en buyuk oranda kullanılanlardır. Yukarıdaki mesajlarımdan birinde, bir arkadaş için iki adet link vermişdim. onları incelerseniz, kendiniz karar verebilirsiniz kullanacağınız mamaya.

• Merhaba, üzerinden bir ay geçmiş aldınız mı yavruyu ?

Sana ve diğer arkadaşlara yardımcı olması adına bir kaç şey de ben paylaşacağım.
    Samoyed'im var dişi. 1 yıldır benimle birlikte. Uzun tüylü bir cins.
    6 aylıkken sahiplendim. İlk sahibi royal canin ile besliyormuş.
    Eve geldiğinde evde hafif bir koku vardı. Yani köpeğim bildiğin kokuyordu.
    Araştırmalarım sonucu mama olarak 2 3 markada karar kılmıştım.
    İlk tow (puppy) aldım ve 1 ay içerisinde köpeğimde ve evde gram koku kalmadı. Artı olarak tüyleri daha bir parlak oldu. Çok iştahlı yemiyordu ama sabırla yemesi için çaba gösterdim ve sonucunu aldım.

Öncelikle yavrunun ileride sağlıklı olması için 1 yaşına kadar beslenmesi çok önemli. O nedenle ilk önce ayıracağın bütçeyi önüne koymalısın.
    Bütçene göre mama seçimi yapmalısın. Aklı başında köpek sahipleri zaten bunu göz önüne alarak mama alıyor.
    Bütçen 200 TL civarı mamalara yetiyorsa tahılsız olan (özellikle belirttim tahılın köpeklere hiç bir faydası yok) Acana ve Taste Of The Wild (Tow) seçebilirsin. Daha yüksekse orijen.
    Daha düşükse Bonacibo.

@murrix in dediklerine katılıyorum.

Ben hem tow hem de acana kullandım. Şu an acana pasifica kullanıyorum. Biraz internet fırsatlarını takip ederseniz 225 tl lik ürünü 180-200 arasına rahatlıkla alabilirsiniz.

Bir kaç mama analiz sitesi var karşılaştırma yapabilirsin.http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-reviews/dry/http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/
    Yukarıda paylaşılan blog sayfasında da çok yararlı bilgiler var.

• Arkadaşlar Büyükçekmece Mimarobada otoruyorum Sokakta bir sürü can var bilenler bilir burayı. Mama veren insanlar var bende elimden geldiğince mama veriyorum ancak 15 kglık ucuz ama köpeklerin yiyebileceği mama önerebilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

Arkadaşlar Büyükçekmece Mimarobada otoruyorum Sokakta bir sürü can var bilenler bilir burayı. Mama veren insanlar var bende elimden geldiğince mama veriyorum ancak 15 kglık ucuz ama köpeklerin yiyebileceği mama önerebilirmisiniz.

Tabiki önerebilirim ama köpek yermi bilemem.benim köpeğim yemez eco dog 15 kg 39 tl daha ucuza rastlamadımhttp://www.hepsiburada.com/liste/pet-shop/department.aspx?categoryId=2147483616

• Bonacibo mama aşırı kaka yaptırıyor arkadaşlar? Sorun kesin mama da mı? 2 aylık husky

• tusunami88 T kullanıcısına yanıt
    Büuük ihtimal. Ben de kullandım o mamayı. Şu anda acana kullanıyorum. Dışkı miktarı daha az
  • Arkadaşlar hamile bir golden köpeğim var bugün yarın doğuracak. Acana da karar kıldım hangisini seçeyim bilemedim. Fazla tavuk etli vermek istemiyorum. 18kg lık tavuk etli olanı var kg oranlanınca biraz uyguna geliyor 200 lira . Fakat pacifica ve kuzu etli olan Ranchlands içeriği daha iyi. Fiyatlarıda 220-250 civari :) fiyatlarıda iyi. Karar veremedim. 18 kg lık tavuklu olandan alsam mı acaba ? Kullanan arkadaşlar memnun mu? Bu arada acana dan tester istedim. Veteriner cansu hanım çok ilgilendi sağolsun. Hem pacifica dan hemde Ranchlands dan 345 grm lık testerlar gönderdi. Balıklıyı daha iyi yedi köpeiğim nedense diğerini ilkte yemedi, sonra biraz yedi tabakta kaldı falan filan. Bilemedim açıkcası
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_deViLs

Arkadaşlar hamile bir golden köpeğim var bugün yarın doğuracak. Acana da karar kıldım hangisini seçeyim bilemedim. Fazla tavuk etli vermek istemiyorum. 18kg lık tavuk etli olanı var kg oranlanınca biraz uyguna geliyor 200 lira . Fakat pacifica ve kuzu etli olan Ranchlands içeriği daha iyi. Fiyatlarıda 220-250 civari :) fiyatlarıda iyi. Karar veremedim. 18 kg lık tavuklu olandan alsam mı acaba ? Kullanan arkadaşlar memnun mu? Bu arada acana dan tester istedim. Veteriner cansu hanım çok ilgilendi sağolsun. Hem pacifica dan hemde Ranchlands dan 345 grm lık testerlar gönderdi. Balıklıyı daha iyi yedi köpeiğim nedense diğerini ilkte yemedi, sonra biraz yedi tabakta kaldı falan filan. Bilemedim açıkcası

Önümüz yaz. Balıklıyı tercih ederdim ben. Havalar soğuyunca tavukluya geçebilirsiniz. Hem de lezzet değişikliği olur

• 3 aylık dişi japonspitzim var proplan kullanıyorum koku ve ne kadar da tarafa tüy parlaklığı azaldı, önerileri dikkate alarak bügün itibariyle Bonacibo almayı planlıyorum nerden tedarik edebilirim fikri olan varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tim_erdim -- 28 Şubat 2015; 10:13:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tim_erdim

3 aylık dişi japonspitzim var proplan kullanıyorum koku ve ne kadar da tarafa tüy parlaklığı azaldı, önerileri dikkate alarak bügün itibariyle Bonacibo almayı planlıyorum nerden tedarik edebilirim fikri olan varmı

temizmama.com dan başka hiç bir yerde bulamazsınız. Sadece İzmir'deki fabrika dağıtım yapıyor.
  • tim_erdim T kullanıcısına yanıt
    Eğer Acana,orijen,tow gibi birinci kalite mamalara ekonomik gücünüz yetmezse Bonacibo öneririm. Proplan, Royal Canin gibi pahalı markalardan eksiği yok fazlası vardır. Bu markalardan daha ucuz olmasının sebebi ise yerli üretim olması ve aracı kullanmadan(veteriner,pet shop) ve onların kar oranını yansıtmadan direkt internet üzerinden satış yapmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 28 Şubat 2015; 17:53:40 >
  • Teşekkürler arkadaşlar dün itibariyle içime çok sinerek aldığım bonacibo mamam temizmama.comdan elime ulaştı, ilerkeyen günlerde izlenimlerimi paylaşıcam

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.