Şimdi Ara

Hangi Köpek Maması? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
5
Favori
228.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu paraya alınabilecek en iyi mama bence.
  • murrix M kullanıcısına yanıt
    acana origen n&d kaliteli mamalardir ama turkiye sartlarinda pahali mamalar satimi cok olamayacagi icin petshoplar musterilerini yanlis yonlendirebiliyorlar britt uygun fiyatli ortalama bir mamadir tahil orani dusuk bir mamadir ama yeterli midir tartisilir proplan vs ise mama diye verilmemesi gerekir inanilmaz tahil basilmis bir mamadir o fiyatlari vermeyede degmeyecegini dusunuyorum ki zaten yurt disinda yapilan arastirmalarda proplan vs gibi mamalarin iyi olmadigini kanitliyor

britt kullanilabilir bir mamadir foyat performansi iyidir kopegede iyj gelevek bir mamadir ama brittin soyle bir sorunu var tahil orani vs dusuk oldugu icin kopekler kolay kolay sevmiyorlar ama sevenide birakmiyor .d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dennis Jr -- 6 Kasım 2014; 20:35:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dennis Jr

acana origen n&d kaliteli mamalardir ama turkiye sartlarinda pahali mamalar satimi cok olamayacagi icin petshoplar musterilerini yanlis yonlendirebiliyorlar britt uygun fiyatli ortalama bir mamadir tahil orani dusuk bir mamadir ama yeterli midir tartisilir proplan vs ise mama diye verilmemesi gerekir inanilmaz tahil basilmis bir mamadir o fiyatlari vermeyede degmeyecegini dusunuyorum ki zaten yurt disinda yapilan arastirmalarda proplan vs gibi mamalarin iyi olmadigini kanitliyor

britt kullanilabilir bir mamadir foyat performansi iyidir kopegede iyj gelevek bir mamadir ama brittin soyle bir sorunu var tahil orani vs dusuk oldugu icin kopekler kolay kolay sevmiyorlar ama sevenide birakmiyor .d

Brit markasının tahılsız serisi de var. Üstelik köpeğim lezzet olarak çok sevdi fakat küçük ırklar için uygun değil. İri ve sert taneli . hele tavuklusu. Küre şeklinde ve çapı 1cn den büyük.Somonlu nun yanında tavuklu hediye vermişlerdi 1,5 kg mamyı tek tek pense ile kırarak yedirdim :D Sonra Acana sipariş ettim mecburen .şuanda kargoda .Akşama bizim Paspas'a ziyafet var :)

• daha önce başka konularda söyledim burda dedim mi hatırlamıyorum konuyu üstte görünce yazıyım dedim bonocibo öneririm
    https://www.temizmama.com/kopek-mamalari
  • ben sokak köpekleri için ecodog 15 kilo 39,90 olan mamadan alıyorum gayette iştahla yiyorlar.pahalı mamaların çok daha iyi olduğuna inanmıyorum ,içerikler ucuzdur marka satıyorlar.
  • sibirya kurdum var köpek maması olarak ne önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wapco

ben sokak köpekleri için ecodog 15 kilo 39,90 olan mamadan alıyorum gayette iştahla yiyorlar.pahalı mamaların çok daha iyi olduğuna inanmıyorum ,içerikler ucuzdur marka satıyorlar.

ecodog paketinin üzerinde mamanın içeriğini okudunmu? eğer ucuz mama istiyorsan bonacibo kullan. kuzu etlisi 75 tl civarı ama piyasadaki 100 tl lik mamadan iyidir. ben 1 yıl kullandım köpeğime. sonra bıktı hayvan . şu anda açana kullanıyorum . ama bariz şekilde fark ediyor hayvanın görüntüsü.
    ecodog mama değil atık. tavuk yan ürünü ne demek araştırmadın heralde. tavuk lafı geçince insanın aklına hemen but geliyor tabii:D oysa tavuk yan ürünü demek tavuğun gagası, kemikleri, ibiği, kanı, tırnakları gibi ekonomik değeri( tabi besleyiciliği) olmayan bilumum atık demek. Yazık. hayvana yedirme bu çöpleri. tamam 350 tl ye orijen al demiyorum ama en kötüsü bonacibo ver :)

• Ekonomik durumun iyiyse sana 1 yıldır kullandığım 1st choice marka mamayı tek geçerim. Almadan önce tüy dökülmesi sorunumuz vardı. Mamayı uzun zamandır tüketiyoruz ama etkisini ilk haftadan gösterdi ayna gibi oldu tüyleri köpeğimizin zaten. Fiyat olarak 2.5 kilogramı 63 tl olan kutulardan alıyorum. Hem taze oluyor aslında besin değeri yüksek olduğundan çok az bir miktarı da yetiyor doyurmaya.
    Yani fiyat olarak bence bir şey değişmiyor . Hayvanın kakası fazla olacağına az ama öz yesin hem de çok istekli yiyor daha önce hiç bir mamaya bu kadar uzun süre bağlanamamıştık

• Bir inceleyelim bakalım mamayı önümüzdeki günlerde.Daha akanayı yeni aldım ama birdahaki sefere onu alırız. Büyük peketleri de vardır heralde?
  • hayırlı akşamlar.benim biraz yardıma ihtiyacım var.yeni kayıt oldum. yardımcı olursanız çok sevinirim.golden retriever kızım var.tam 5 aylık.birkaç mama denedim kimini anında yedi kimini gidip geldi öyle yedi. bana en çok puppy mama olarak first class ın h-allergen somon balıklı mamasını tavsiye ettiler.yemesi fena değil.boniciba verdim bi ara anında yedi bitirdi.fakat 1 yaş altı olduğu için pek önermiyorlar.mutlaka 1 yaşına kadar daha iyi mama vermek gerekiyormuş.maddi durumum çok çok iyi değil ama bazı şeylerden kısıp önerebileceğiniz mamaları denemeyi istiyorum. bilirsiniz golden lar biraz fazla tüy döküyorlar aynı zamanda.. kokusu olmasın , tuvaleti kokmasın tabi bu aradada :) şimdiden teşekkür ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydoğan35 -- 19 Aralık 2014; 1:21:03 >
  • Poodle yavruma 6-7 aylıktan sonra 1 yıl boyunca bonacibo tavuklu yavru verdim .Çok memnundumHayvan tadından bıktığı için değiştirdim. Şimdi puppy kuzulu da çıktı. maddiyat önemliyse bonacibodan şaşmayın bence. kuzulusu 75 tl civarı ama bence 100 tl lik mamadan çok daha iyidir
  • öncelikle cevabınız için teşekkürler..boniciba bende verdim ama bir iki veteriner 1 yaşından sonra vermen gerekir 1 yaşına kadar daha kaliteli ve proteinli mama verirsen ilerde sorun olmaz dediler.napacağımı şaşırdım valla..
  • Ben beş yaşındaki ve 7 aylık köpeklerim için proplan kullanıyordum. İnternette bonacibo hakkında olumlu yazıları okuyunca ve yerli üretim olduğunu duyunca bugün 15kg sipariş verdim. İzlenimleri buraya yazarım.
  • Bence proplan, fiyatı ile kıyaslanırsa hiç de iyi b,r mama sayılmaz. İçeriği tahıl dolu. Üstelik çoğu pirinç. Glisemik ind. en yüksek olan tahıllardan biri yani. Bonaciboda fark varmı. Bence yok ama en azından yerli malı ve veterinerler bu marka üzerinden para kazanamıyor. Hiçbir petshopta bonacibo mulamazsınızz. Çünkü fabrika doğrudan tüketiciye sunuyor. Yani Üretim maliyetine gümrük masrafları ithalatla ilgili vergi harç vs. masraflar, ana bayi karı, toptancı karı, perakendeci karı , arada üç beş kez nakliye masrafı binmiyor. Zaten fiyattan belli Proplan sanırım 12-13 kilosu 200 tlye yakın bonacibonun en pahalı ürünü olan kuzulu maması 80 tlnin altında (galiba 76-77 tl) Maalesef artık kullanamıyorum. Benim Paspas çabuk bıkıyor mamalardan. Pahalı mama da alacaksanız bence Brit carelove serisi (tahılsız), Acana clasik seri (sadece glsmk.ind. düşük olan yulaf kullanılıyor) Acana tahılsız seri, ND yulaflı (açana classic gibi), ND tahılsız gibi mamaları tercih edin. Evet çok pahalı ama ben köpeğimdeki bariz farkı gördüm. Hills proplan gibi mamalar bence tamamen kar amaçlı pazarlanıyor ve methediliyor veterinerler tarafından. Alacağınız mamaya karar verirken kimseyi dinlemeyin.Mamanın içerik kısmını okuyun. Et ve et yan ürünleri, tavuk ve tavuk yan ürünleri gibi mamalardan kesinlikle uzak durun. Yan ürün dediği (daha önce de yazmıştım) kemik, gaga, tırnak, ibik, kan gibi atıklar. Hele bazı mamaların içeriği Doğrudan tahıllarla başlıyor.İlk sırada muhakkak et olmalı . En çok ne varsa içinde ilk sırada o yazılıyor.(Neyse çok kafa şişirdik, kusura bakmayın.Petlerinize iyi bakın)

• bonacibo tavuklu aldım bende denemek için pek iştahla yemiyo tarçınım.. :(( bu mama bitince proplan somon balıklı alacağım yine hem severek yiyor hem de tüyleri için daha iyi bence
  • Acana Türkiye nin veterinerine mail atıp tahılsız somonlu "pasifica" tester iste gönderiyorlar. Resmen çiğ balık kokuyor. Bi araştr açana sitesini. Şu proplana verilen paraya acıyorum benim olmasa bile. Benim köpeğim de çok seçici ama bayılı pasifikaya Yeğenimde 6 ay proplan yedirdi köpeğine. 6 ayda vazgeçirebildim
    http://www.dogfoodanalysis.com/ bu linki incele Aynı paraya 1 yıldızlı mamamı 5 yıldızlı mamamı istersin sen karar ver
  • şu mamayıda incelemenizi öneririm. 2 kiloluğu 25 - 30 tl arası.. First Class ın H-Allergen adı maamnın somon balıklı.gayet iyi bir mama olduğunu düşünüyorum. boniciba yı benim daisy 6.ayına girdi çok seviyor fakat 1 yaş sonrası için boniciba vermek daha uygunmuş.2-3 veteriner bunu söyledi.
  • ACANA dan iyi mama yok piyasada.
  • Bonacibo hakkında ilk birkaç günlük izlenimlerim (kuzulu olanını aldım , yavru köpeğimin tavuğa alerjisi var ve derisi kızarıyor) :

- Direkt bu mamayı verdim. Eski mama ile karıştırmadım ve buna rağmen iki köpeğimde de ishal sorunu yaşamadım.

- Yavru french bulldog zaten ne versen yiyor ama yaşlı terrier köpeğim seçici. İlk gün burun kıvırsa da ikinci gün o da afiyetle yemeye başladı :)

- Köpeklerim dışkısını dışarıda yapıyor ama bir artı olarak diyebilirim ki aşırı bir koku yaymıyor etrafa.

Benim beklentilerim özellikle french bulldog ile yaşadığım tüy dökme sorunun düzelmesi ve mat tüy görünümünün canlanması. Bu beklentiler ve genel sağlık durumu için en az 1 ay deneyeceğim. Eğer beklentilerimi karşılamazsa Acana gibi daha pahalı mamalara geçeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 28 Aralık 2014; 16:28:32 >
  • Kesinlikle Bonacibo diyorum.
    Proplan, acana, royal canin ve champion kullandim.
    Hepsinin ilk seferi istahli ikinci seferi burun kivirma ile geçti fakat bonacibo 5. 15 kglikteyiz hala ayni istah.
    Tüylerinin kokusu ve parıltısı bile çok güzel(alaska).

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.