Şimdi Ara

Hangi Lensi Almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Canon EOS350D makinam ve 18-55 lensim var fakat istediğim fotoğrafları çekemiyorum. Çünkü Lens ne uzakları yakın ediyor nede yakındaki börtü böceği net çekiyor.

Şimdi yeni bir lens almanın zamanı diyorum. Ama hangisi? İşte önemli soru bu. Hem zoom hem macro çekebileceğim bütçeyi sarsmayacak bir lens teklifi verecek varmıdır aceba?

Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum.

• Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG Macro'yu incelemeni tavsiye ederim. 95cm'den 1:2 magnification oranında makro çekebiliyor.
  • benim eos 5d makinam var ve 24-70 kullanıyorum makrosu makro lensi bile aratmıyor ve zomuda iyi lensin ama çok pahalı 17-40 lensi var canonun oda güzeldir fazla pahalı değildir ama o geniş açılı lens olduğu için etrafı falan güzel çekersin makrosuda güzeldir ama sen param var diyorsan sana 24-70 lensi tavsiye ederim
  • Tabii benim de 5D'm olsa öyle konuşurum.

Ancak şöyle bir durum var ki 5D lensi kendi değerinde kullanırken 350D 1.6 çarpanıyla kullanıyor. Zaten lens problemlerinin çoğu bundan kaynaklanıyor. Yani senin 24-70 arkadaşın makinada 38-112 gibi çalışacak. Bunu gözardı etmemek lazım.
    quote:

Orjinalden alıntı: demirciler

benim eos 5d makinam var ve 24-70 kullanıyorum makrosu makro lensi bile aratmıyor ve zomuda iyi lensin ama çok pahalı 17-40 lensi var canonun oda güzeldir fazla pahalı değildir ama o geniş açılı lens olduğu için etrafı falan güzel çekersin makrosuda güzeldir ama sen param var diyorsan sana 24-70 lensi tavsiye ederim

• bence 1.6 çarpana 17-85 güzel sonuş verir
  • tabii ki. Ama yine de atlanılmaması gereken bir ayrıntı arkadaş bilsin de hayal kırıklığına uğrmasın
    quote:

Orjinalden alıntı: demirciler

bence 1.6 çarpana 17-85 güzel sonuş verir
  • bence makro özellikli sigma apo'lar alınabilir. fiyatına gore uygun.pek makro işlevleri iyi olmasa da bence makro olayı gelip-geçici bir heves.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.