Şimdi Ara

Hangi Linux Sürümü bana uygun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarıma linux sürümü kurmak istiyorum. Windowstan sıkıldığım için ikinci bir işletim sistemi kurmak istiyorum. windows 8.1 de biraz kasıyor. Bilgisayarı genellikle internet gezmek ve film izlemek için kullanıyorum. Bir de arayüzü de güzel ve kullanışlı bir işletim sistemi olsa çok iyi olur. Hangi sürüm bana uygundur?

Bilgisayarımın Özellikleri
    İntel Celeron 2.16GHz
    2 gb ram var

• düşük donanımda (bende atom laptop vardı) en güzel verimi arch tabanlı manjora da aldım. Kaynak tüketimi azdı ve hızlı çalışıyordu.
  • Ubuntu tabanlı bir kaç güzel işletim sistemi var. Elementary Luna yahut Freya'yı kurabilirsiniz. Özellikle Luna'nın tasarımını yapımcılar daha çok Mac OS'a benzetmeye çalışmış. Benim kullandığım sistem Elementary Freya. Gerçekten tasarım ve kullanım açısından gâyet severek kullandığım bir işletim sistemi. Bir de Conky eklentisini kurunca tadından yenmiyor.
     Hangi Linux Sürümü bana uygun?

• kartal42296 K kullanıcısına yanıt
    linux mint 17.3 xfce
  • arch verimli arkadaşın dediği gibi ama yeni başlayan kişiler için mint daha iyi.
  • Tesekkur ederim yardiminiz icin linux mint kurdum bilgisayara. Sindilik memnunum mint den :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal42296 -- 14 Şubat 2016; 19:04:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mint çok iyidir onu kurmanız iyi olmuş konuyu erken görseydim size önerirdim de zaten kurmuşsunuz ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kartal42296 K kullanıcısına yanıt
    ubuntu mate kurmanı tavsiye ederim ara yüzü sade, kullanıcı dostu program, kurması oldukça kolay ve en önemlisi raspberry pi ye bile kurulabiliyor.
  • Lubuntu ile başlayabilirsin, driver sorunu yaşarsan Zorin OS kur, o da Lubuntu gibi Ubuntu tabanlı ve Xfce yüzüne sahip.
  • Bende Ubuntu mate öneririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıpçak Beği K kullanıcısına yanıt
    Hocam elementary luna 32 bit bir türlü bulamadım. Stabil luna 32 bit varmı? Sourceforge da files klasörü boş...
  • Arkadaslar tesekkur ederim yardimlariniz icin linux mint cinnamon kurdum. Simdilik memnunum. Arada bir takilmalar oluyor ama pek sorun etmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal42296

Arkadaslar tesekkur ederim yardimlariniz icin linux mint cinnamon kurdum. Simdilik memnunum. Arada bir takilmalar oluyor ama pek sorun etmiyorum

Cinammon'a değilde Xfce'ye geç istersen, daha hafiftir, kasma olayını ortadan kaldırabilirsin.
  • Arkadaşlar bende aynı soruyu soracağım. Dizüstü bilgisayarıma Linux kurmak istiyorum ve daha önce hiç Linux kullanmadım, Windows 10 ile beraber dual boot yapmayı planlıyorum. Sistem çok takılmaya başladı ve farklı bir şeyler denemek istiyorum denilebilir. Stabilite benim için önemli. Arada oyunda oynayabilirim. Sizce hangi dağıtımı kullanmalıyım?
    Özellikler : AMD Radeon HD 7450M ekran kartı
    Intel i5 2450M işlemci

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VulonViing

Arkadaşlar bende aynı soruyu soracağım. Dizüstü bilgisayarıma Linux kurmak istiyorum ve daha önce hiç Linux kullanmadım, Windows 10 ile beraber dual boot yapmayı planlıyorum. Sistem çok takılmaya başladı ve farklı bir şeyler denemek istiyorum denilebilir. Stabilite benim için önemli. Arada oyunda oynayabilirim. Sizce hangi dağıtımı kullanmalıyım?
    Özellikler : AMD Radeon HD 7450M ekran kartı
    Intel i5 2450M işlemci

Linux Mint veya Ubuntu hangisi gözüne güzel görünüyorsa onu kur ikiside gayet stabil çalışır
  • Linux Mint xfce kesinlikle.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.