Şimdi Ara

Hangi lpg kit ANKET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Hangi lpg kit ANKET

(En Son Oy Tarihi: 23.12.2024)
Giriş
  • Şirkete iki adet Fiat Egea 1.4 alındı. Gün içerisinde fazla km yapılacağı için lpg taktırılacak ama sizce hangi lpg kit iyidir?

Kullananlar tecrübe edenler yardım ederse sevinirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• egea için atiker bence yeterli olur  

• Bir önceki egea’mda 4 yıl landirenzo kullandım hiç sıkıntı yaşamadım. BRC platinumda olur Lovato obd2 de olur.

• Brc ile prins kafa kafaya

• Bence Brc

Bence bmc gibi oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

evet, atiker . antin kuntine gerek yok.

• Lovato

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 LPG Tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizim araçta Prins Tenchnomax var. Artık kullanmıyorum araçta var ama motoru yediği için yaptırıp full benzine geçtim.

Eksileri şamandıra kafasına göre çalışıyordu. Hiç bir güvenilirliği yok km hesabı ve tahminlere göre benzinliğe giriyorum dolduruyorum. Enjektörleri çöp iddia ettikleri kadar uzun ömürlü değil 40k km oldu olmadı ötmeye başladı değiştirmek istesen pahalı garanti de yalandan ibaret ürünü takanlar zaten hiç bir ücretsiz uygulamayı kabul etmiyor. Bunun bir filtresi var iki kat fiyatla satılıyor eserinin çok üstünde değiştirmeyince lpg de ötüp duruyor. Karışımla ilgili de sorunlar oldu fakir karışım oluyor. Anlattıkları gibi ecu var ayara gerek yok benzinde gibi perfect çalışıyor olayı da hikaye yani...

Artıları; Yok lpg takıp totalde zarar etmiş olabilirim.

Beklentiyi ve kaliteyi düşük tutarak tercih edersen mutlu edebilir. Ürünün de kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Hizmetinde kaliteli olduğunu düşünmüyorum.

• Kit'ten ziyade daha öncelikli olarak LPG'ye uygun motor ve montajı yapan usta önemli.

Toyota Auris 1.6 aracımı 20.000 km de ikinci el olarak aldım. Alır almaz Candan Mühendislik'te BRC Seq32 kiti uygulattım.

Bu kit güncel Platinium ile eş değerdir.

Şu an aracım 98.000 km.de. Neredeyse 80.000 km hiç sorunsuz kullandım.

40.000 km.de filtre değişimi yaptırdım. Daha sonra pandemi olunca 80.000 km.ye kadar her hangi bir değişim yaptırmadım.

80.000 km.de tekrar bir LPG bakımına girdim.

Kullanım karakteri olarak ise, LPG'de iken 120 Km/S hızını, anlık sollama vb durumları hariç hiç geçmedim.

LPG ekonomi için araca takılır. Sakin ve 120 km/S hızlarına kadar yüksek devire çıkmadan kullanılırsa, uzun süre ve kilometreler sorunsuz olarak hizmet eder.

Performans gerektiğinde veya istendiğinde düğmesine basılıp benzine alınır.

Aracım CVT otomatik vites. Yani devirli kullanıma izin vermiyor. LPG'de iken 3500 deviri geçtiğimi hatırlamıyorum.

Kullanıcı aracı yüksek hızlarda ve devirli kullanırsa, arabayı sıkıştırırsa belli bir dönemden sonra sorun yaşanacağı kaçınılmazdır.

Bildiğim kadarı ile Egea'nın 1.4 motoru LPG ile uyumlu.

Yalnız şirket aracı olarak alınacakmış. Yani kullanıcılar için "el"in arabası olacak.

Bu nedenle yukarıda belirttiği sürüş karakterlerine uyacaklarını zannetmiyorum.

LPG ile yapacağınız ekonomiyi, motor arızası için verme ihtimaliniz yüksek. Bu nedenle BRC ve Prins gibi pahalı üst düzey kitler yerine Atiker gibi montajı ve yedek parçası daha hesaplı kitler işinizi daha iyi görecektir diye düşünüyorum.

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Detaylı açıklamalar için teşekkürler

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Evet okuduğum kadarı ile bir de işin o boyutu var

• Gördüğüm hemen tüm gaz tipi LPG kiti köle gibi Benzin Ecusunu takip ediyor. Buda motor zarar veriyor.

Uzun vadeli kullanılacaksa Sıvı kit, yoksa dizel.

• 34.000 km dir 1.0 Sandero aracımda Brc Platinium kullanıyorum. Ben memnunum. Bu zamana kadar bi sorun yaratmadı ne geçişini anladım nede bi tekleme tükleme vs bişey yaşamadım. 1.4 Egeaya her model uyumlu bence orta segment bişey takıp devam edin.

• Selam.

LPG kit kalitesinden ziyade düzgün montaj ve AFR ayarı önemlidir. Zaten kısıtlı motor gücü olan bir araç, LPG de performans kaybı olmaması için en önemli faktör AFR ayarıdır.

Bunun haricinde pahalı kit malzeme kalitesi olarak daha uzun süre kendini gösterir. Ama sonuç olarak hepsi 2 yıl garantili.

Atiker giriş seviyesi kit yeterli olur, BRC comfort da F/P ürünlerinden biridir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.