Şimdi Ara

Grafik işleme için hangi Mac Mini?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Render ve grafik işleme performansı açısından 2. el Mac Mini araştırmaya başladım

İnternette tam bir karşılaştırmaya ulaşamadım.

M1/16/256

M2/8/256

arasında kaldım?

Sıfır ve yeni çıkacak M4/16/256 ise 3. seçenek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umityasar -- 12 Ekim 2024; 18:43:17 >

• Miniyi bilmem de 2019 Mac Pro var, iki GPU'lu (Duo) kart ile iki kart takılabilen, sanki 4 GPU'lu oluyor.

https://support.apple.com/tr-tr/118461

https://support.apple.com/tr-tr/111907

• Hocam grafik işlerinde ikisininde performansı genel olarak birbirlerine yakın olur. Render için 16 GB ram ihtiyacın olacak. Fakat M2 için desteklenen ram hızı daha yüksek çünkü ddr5 destekli, eğer M2 modelinde ram çalışma frekansı 6.4ghz veya yakın bir değer ise M2 modelini 8 ram olmasına rağmen tercih edebilirsin. Daha iyi performans alırsın.
  • cafyon C kullanıcısına yanıt

Mac Proları almam için işten para kazanmak lazım muhtemelen hocam.

2. ellerine bakınca yüzüm düştü. :)

• Fakirin (kendim için dedim) ekmeği hayal, umut!

• Şu an Mac mini M4 24 GB a meyil etmiş durumdayım.

Ne dersiniz?

• umityasar kullanıcısına yanıt

Ben de hobi olarak müzik üretmek, düzenlemek ve aynı zamanda video düzenlemeleri yapmak için hem bir DAW hem de video edit programı çalıştırabileceğim bir masaüstü arayışı içindeyken birkaç gündür Mac Mini'leri takip etmeye başladım. Henüz Apple ekosistemine ve bu minik canavarların gücüne aşina değilim. Umarım buradaki bilgi ve görüşler arttıkça ben de kararımı biraz daha netleştirebilirim. Ben yukarıda saydığım çalışmalar için 24/512'lik bir Mac Mini M4 ve yanına 27" 4K monitör düşünüyorum. Oyun, şu bu ilgi alanımın dışında olduğundan renk doğruluğu değerleri iyi ve bu konuda sertifikalı olan serilere bakıyorum (örneğin; sRGB, DCI-P3, Rec. 709 oranlarında iyi durumda olan ProArt modelleri). NOT: 24/512'yi biraz daha zorlayarak 32/512 yapsam uzun yıllar keyif veren bir makinem olur mu diye düşünüyorum ancak maalesef eğitim indirimi gibi bir olanaktan yararlanamayacak olmam beni düşündürüyor. Bundan dolayı belki de bu projemi tamamen rafa bile kaldırabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAykutAA -- 5 Kasım 2024; 21:27:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AAykutAA

Ben de hobi olarak müzik üretmek, düzenlemek ve aynı zamanda video düzenlemeleri yapmak için hem bir DAW hem de video edit programı çalıştırabileceğim bir masaüstü arayışı içindeyken birkaç gündür Mac Mini'leri takip etmeye başladım. Henüz Apple ekosistemine ve bu minik canavarların gücüne aşina değilim. Umarım buradaki bilgi ve görüşler arttıkça ben de kararımı biraz daha netleştirebilirim. Ben yukarıda saydığım çalışmalar için 24/512'lik bir Mac Mini M4 ve yanına 27" 4K monitör düşünüyorum. Oyun, şu bu ilgi alanımın dışında olduğundan renk doğruluğu değerleri iyi ve bu konuda sertifikalı olan serilere bakıyorum (örneğin; sRGB, DCI-P3, Rec. 709 oranlarında iyi durumda olan ProArt modelleri). NOT: 24/512'yi biraz daha zorlayarak 32/512 yapsam uzun yıllar keyif veren bir makinem olur mu diye düşünüyorum ancak maalesef eğitim indirimi gibi bir olanaktan yararlanamayacak olmam beni düşündürüyor. Bundan dolayı belki de bu projemi tamamen rafa bile kaldırabilirim.

Objektif, Kronik eski üyesi Hakan Şavklı, bildiğim kadarıyla pandemi sırasında Intelli Mac Mini kullanıyordu.

Sosyal mecralardan kendisine ulaşıp sorabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.