Şimdi Ara

Hangi Marka Balata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracım(SKODA OCTAVIA 2015 1.6 DSG) için bakımı için götürüdğüm yetkili servisi ön,arka balataların ce ön diskin değişmesi gerektiğini söyledi.Bu işlem için benden 1450 TL gibi bir rakam istendi.

Yetkili servis dışında yaptıracağım ama balatalar konusunda yardımınızı rica ediyorum.

Balata'lar konusunda forumda okuduğum kadarıyla 4 Marka öneriliyor.Herkes farklı sorunlar yaşayabilir.ama öncelikle hangisini tercih edersiniz.

TRW
    FERODO
    ATE
    HELLA PAGIO

teşekkürler.

• ferodo f/p olarak en güzel marka...

ben kendi aracımda trw kullanıyorum. çok iyi ancak biraz pahalı ve ses yapıyor ısınınca...
  • TRW-Ferodo-ATE markaları frende iyidir. Hella aydınlatma ve soğutma sisteminde meşhurdur daha çok o yüzden fren kalitesini bilemem. Ben önceden ATE kullanıyordum. Şimdi ferodo kullanıyorum. İkisi de gayet iyi. Bu arada vw yetkili satıcısından alınan fren balataları ATE markaydı. Ferodoyu dışarıdan temin etmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 4 Şubat 2019; 13:3:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am I Evil ?

TRW-Ferodo-ATE markaları frende iyidir. Hella aydınlatma ve soğutma sisteminde meşhurdur daha çok o yüzden fren kalitesini bilemem. Ben önceden ATE kullanıyordum. Şimdi ferodo kullanıyorum. İkisi de gayet iyi. Bu arada vw yetkili satıcısından alınan fren balataları ATE markaydı. Ferodoyu dışarıdan temin etmiştim.
    okuğum yazılarda; vw yetkili servisleri satılan balata'lar ferodo marka fabrikasında üretim yapılıyormuş. yanlış olabilir; ferodo 45000 km orjinal servisi takdırdığı 70000 km gidebiliyormuş.

ATE markasına sonradan kullanmış olabilirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krevitz -- 4 Şubat 2019; 13:34:57 >
  • krevitz kullanıcısına yanıt
    Değiştirmiş olabilirler. Ate ile anlaşmaları bitmiş ferodoya geçmiş olabilirler. Veya tam tersi. İki marka da kaliteli neticede.
  • Zaten tüm yetkili servisler disk te değişecek der her zaman, özel servise gidersin ne gerek var abi der...

Bana da en son Skoda servisi diskler de değişmesi lazım dedi, ben değiştirmedim, şu an üstüne bir 50 bin km daha yaptım toplamda...

Fren balatası olarak "Kale" markasından memnun kaldım, başka yerli markalarda kullandım, ama Kale aklımda kaldı çünkü sessiz ve gayet de güzel tutuyor.
  • son olarak sizce ATE mi yoksa FERODO mu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    debriyaj seti hangi marka iyidir.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • son olarak sizce ATE mi yoksa FERODO mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: krevitz

son olarak sizce ATE mi yoksa FERODO mu
    Aracın orjinal balatasını üreten marka TRW ,
    Hiçbir zaman , hiçbir VAG yetkili servisinde Ferodo kullanılmadı.
    Ferodo'nun AUDİ - VW - SKDODA - SEAT damgalı balata üretemez !Böyle bir yetkisi yok.

Fren balatanızın Yedek parça no'su 8V0698151
    Hangi Marka Balata
    Ferodo ile ATE kıya götürmez, ATE her türlü üstündür.

bu da ön Fren disk'inizi yedek parça no'su 5Q0615301
    Hangi Marka Balata

• ben de yeni değiştirdim araç megane önler trw arkalar bosch. önler için 100, arkalar için 65 TL verdim. yağ ve filtre değişimi ile birlikte ustaya da işçilik için 60 TL verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Aracın orjinal balatasını üreten marka TRW ,
    Hiçbir zaman , hiçbir VAG yetkili servisinde Ferodo kullanılmadı.
    Ferodo'nun AUDİ - VW - SKDODA - SEAT damgalı balata üretemez !Böyle bir yetkisi yok.

Fren balatanızın Yedek parça no'su 8V0698151
    Hangi Marka Balata
    Ferodo ile ATE kıya götürmez, ATE her türlü üstündür.

bu da ön Fren disk'inizi yedek parça no'su 5Q0615301
    Hangi Marka Balata

Alıntıları Göster
    trw veya ate marka balata'ları almak için önerebileceğiniz bir internet veya servis var mıdır? (ATE marka tercihim)

internet'ten aradığımda çok değişik fiyatlar çıkıyor. mesala @mekatronikçi 100 TL yaptırmış. Ben bu fiyat'ı göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krevitz -- 7 Şubat 2019; 9:28:29 >

• krevitz kullanıcısına yanıt
    İki markanın da sahtesi var piyasada , şuradan buradan alın diyemiyorum.
    Biz, sürekli alışveriş yaptığımız güvendiğimiz sanayide ki yedek parçacımızdan tedarik ediyoruz, internet'e pek güvenemiyorum.
  • Otosan Ford Taunus'da fabrika çıkışı ATE kullanılmıştı, 25 sene boyunca 2 kere disk değişti, balata ve fren hidroliği olarak devamlı ATE kullanıldı. Harbiye'de Hilton'un karşısında Adlı Müessesesi diye bir kuruluş vardı Türkiye Distribütörü olarak sahibi Türkan Şoray'ın dostu olan Rüçhan Adlı nın firmasıydı, gayet kaliteli ama pahalı bir üründür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.