Şimdi Ara

Hangi marka fren diski seçmeliyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
55.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İ30'un balata ve diski ate marka. Bunu çok az kişi bilir. Öğrenince de alman hayranı ise inkar,inanmama gibi tepki verilir:) Güncel kasa i20 de ate kullanıyor olabilir. Ate çok kaliteli bir markadır. Ate bulmak zordur. Sizin yerinizde olsam TRW ve ferodo alırdım. Yalnız bu markaların sahtesi çok. Bu yüzden son zamanlarda çok şikayet yazılıyor:) diski ve balatayı aynı marka alırsanız daha iyi fren performansı alırsınız. Ayrıca Uzakdoğu markaları için tavsiye alınabilecek son yer bu forumdur...
  • Orjinali HMC diye geçiyor. Ama konu i20 olunca % 60' yerli olan bir araç. Türkiye de bir çok parçası uyum sağlar. Ama illa ithal isterseniz. HMC, Valeo, TRW gibi markalar her türlü işinizi görecektir. 2015 1.2 MPI Style paket bir önceki aracımdı.
  • Oto yedek parca sektorunde calısıyorum yanlıs bilgiler vermeyelim

Kore araclarının hepsine hyundai i30 i20 i10 tucson vs kia sportage soul ceed vs hepsine Disk'i MANDO, Balatayı SANSGSIN HİQ Üretir.

Hmc diye bi üretici yoktur, HMC Hyundai motor company yani Hyundai ve kia'nın tedarikci firmasıdır tıpki renaultun mais, fiatın opar, Opelin GM, Fordun Fomocco gibi. Bunlar belli baslı firmalara ürettirir kendi kutularına koyar fiyatınıda ona gore belirler.

Yani mesela dısarda sanayide Hyundai bi aracınızın 200 Tl Olan Mando Marka Disk'leri, HMC Kutusuna girince Fiyatı 350 400 Olur. Fakat üründe kaliteside aynıdır.

Ate vw grubuna orjinal üretim yapar. Kore gurubuna yapmaz.

Japon grubu aracların %90'ına Blueprint orjinal üretir, Geri kalan kesime Valeo üretim yapar.

vw Grubu audi seat skoda aracların Disk ve balataları Ate, trw ve Textar üretir. Her sene biriyle anlasırlar. Mesela bu sene Golflere Trw, Sciroccolara ate, Audi a3 lere ve leonlara textar takıyorlar.

BMW ve Mercedes Normalde Textar ve ferododan baska kimseye ürettirmezdi. Ama suan Mercedes CLA'lara trw takıyorlar serviste. Ama agırlık Textar'a ürettirirler.

Fransız Gurubu Valeoya ürettirir agırlıkla, Daha sonra bosch ve trw üretir. Aynı sekilde fiat gurubuda.

Amerikan grubu FORD trw'den baska kimseye ürettirmez

Land rover range rover ise ferodo'ya ürettirir disk ve balatalarını.

Son olarak sunu soylemek istiyorum yok trw nin sahtesi cok yok valeonun sahtesi cok yok ferodonun sahtesi cok yok motul yagın sahtesi cok gibi piyasada dolasan safsatalara inanmayın. Bu urunler hologramlı gelir sahtesi mahtesi olamaz balatanın üzerinde mühürü vs vardır.

bu markaların hiç birinin sahtesi mahtesi yoktur. Olamaz. Kapalı Kutu ve Hologramlı gelir cünkü.

Ha Bazi sanayi cakalları Ferodo kutusuna MGA bsg gibi yan sanayi balata koyup ferodo diye satarsa ve sizde bunu yerseniz oda Kusura bakmasın alıcının essekligidir. Balatanın üzerinde kabak gibi yazmakta cünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedRocco34 -- 19 Nisan 2020; 20:3:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RedRocco34

Olabilir kore malı bi ürün cunku yetkili hyundai kia servisinin taktıgı balata markası ve disklerde mando takarlar

trw ferodo delphi kadar kaliteil degillerdir bence degiştirin bu markalardan birini takın
    Hocam birşey soracağım. Bir üstteki güzel açıklamanızda servis yani orjinal parça olarak MANDO takar demişsiniz.

Aşağıdaki mesajınızda ise imla'danmı yanlış anladım bilmiyorum ama MANDO , trw delphi ferodo kadar kaliteli değil yazmışsınız.

Doğrumu anladım.
  • Hayırdır araba mı satıyorlar. 2012 c180 aracıma orjinal disk balata daha geçen ay 1170 TL ye taktırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chn_akl

Hayırdır araba mı satıyorlar. 2012 c180 aracıma orjinal disk balata daha geçen ay 1170 TL ye taktırdım.
    İyimiş. Disklerin markası nedir?
  • ARCadaS A kullanıcısına yanıt
    Herhangi bi anlatım bozuklugu yapmadım evet hyundain yetkili servisinin taktıgı mando marka disk ve sangsın hiq marka balata trw ferodo kadar kaliteli degil maalesef. :)

Her takılan orjinal parca muadil orjinal parcalardan daha kalitelidir diye bi kaide yok.

Mesela Söyle örnek vereyim ,

Renault un servisine gittiginizde Aracın yag ve hava filtresini purflux marka, yakıt filtresini delphi marka, polen filtresini valeo marka takarlar 1.5 dci Clio megane II Megane III Fluence lerde. Bunlar Orjinal mais kutusundan cıkan parcalardır fakat Muadil orjinal üretici olan MANN filtre Bunlardan 10 gömlek daha kalitelidir :) Bu Sekil düsünün :)

Fren sisteminde Brembo ve EBC Yüksek performanslı araclara Yani 500 ve üstü beygir araclara orjinal üretim yapar günlük kullanılan c segmenti d segmenti araclara yapmaz o yüzden onları katmadım.

Textar, trw, ferodo, hella pagid, jurid, ate bunlar Dünyanın en iyi Orjinal üretim yapan fren disk ve balata üreticileridir.

Bunlardan sonra Muadil 2. kalite orjinal üreticiler Delphi, valeo ve bosch gelir.

Daha Sonra 3. Kalite Orjinal Üreticiler Mando, Blueprint, Sangsin HİQ Gelir.

Bunlar orjinal üretici firmalardır ha benim icin fren sistemi önemli degil bastımmı dursun ötsün ama ucuz olsun dersenizde;

MGA, BSG, Kale, Beşer, Braxis, Apetech, Grap gibi balatalar vardır bunlarıda kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: chn_akl

Hayırdır araba mı satıyorlar. 2012 c180 aracıma orjinal disk balata daha geçen ay 1170 TL ye taktırdım.
    Cok vermisin reyis

Ön Balata : 200 TL
    Arka Balata : 175 TL
    Ön Disk : 450 TL
    Arka Disk : 300 TL
    El Fren Balata : 150 TL
    Balata Fiş : 25 TL

Sizin aracın komple ön ve arka disk ön arka balata el fren balatası ve fişinin fiyatı bizde bu :)

Hepsi Orjinal suan yetkili servisin taktıgı yani sizin suan aracta takılı olan Yıldız kutusundaki ürün TRW :)

1300' TL 'Ye komple verirdim size keske benle irtibata gecseydiniz.
  • quote:

Oto yedek parca sektorunde calısıyorum yanlıs bilgiler vermeyelim

Kore araclarının hepsine hyundai i30 i20 i10 tucson vs kia sportage soul ceed vs hepsine Disk'i MANDO, Balatayı SANSGSIN HİQ Üretir.

Hmc diye bi üretici yoktur, HMC Hyundai motor company yani Hyundai ve kia'nın tedarikci firmasıdır tıpki renaultun mais, fiatın opar, Opelin GM, Fordun Fomocco gibi. Bunlar belli baslı firmalara ürettirir kendi kutularına koyar fiyatınıda ona gore belirler.

Yani mesela dısarda sanayide Hyundai bi aracınızın 200 Tl Olan Mando Marka Disk'leri, HMC Kutusuna girince Fiyatı 350 400 Olur. Fakat üründe kaliteside aynıdır.

Ate vw grubuna orjinal üretim yapar. Kore gurubuna yapmaz.

Japon grubu aracların %90'ına Blueprint orjinal üretir, Geri kalan kesime Valeo üretim yapar.

vw Grubu audi seat skoda aracların Disk ve balataları Ate, trw ve Textar üretir. Her sene biriyle anlasırlar. Mesela bu sene Golflere Trw, Sciroccolara ate, Audi a3 lere ve leonlara textar takıyorlar.

BMW ve Mercedes Normalde Textar ve ferododan baska kimseye ürettirmezdi. Ama suan Mercedes CLA'lara trw takıyorlar serviste. Ama agırlık Textar'a ürettirirler.

Fransız Gurubu Valeoya ürettirir agırlıkla, Daha sonra bosch ve trw üretir. Aynı sekilde fiat gurubuda.

Amerikan grubu FORD trw'den baska kimseye ürettirmez

Land rover range rover ise ferodo'ya ürettirir disk ve balatalarını.

Son olarak sunu soylemek istiyorum yok trw nin sahtesi cok yok valeonun sahtesi cok yok ferodonun sahtesi cok yok motul yagın sahtesi cok gibi piyasada dolasan safsatalara inanmayın. Bu urunler hologramlı gelir sahtesi mahtesi olamaz balatanın üzerinde mühürü vs vardır.

bu markaların hiç birinin sahtesi mahtesi yoktur. Olamaz. Kapalı Kutu ve Hologramlı gelir cünkü.

Ha Bazi sanayi cakalları Ferodo kutusuna MGA bsg gibi yan sanayi balata koyup ferodo diye satarsa ve sizde bunu yerseniz oda Kusura bakmasın alıcının essekligidir. Balatanın üzerinde kabak gibi yazmakta cünkü.
    Eski arabam 2013 i30 idi. Balata ve diskleri ate markaydı. Gözümle gördüğüme mi inanacağım size mi? Yakın akrabam Aksaray'da yedek parça işi yapıyor. Onunla da bir sohbetimiz de teyit etmiştik. Hyundai şimdi ne kullanıyor bilmiyorum ama yedek parçacilar Hyundai ve kiacilara mando, hiq ve blue print satmaya bayılıyor...

• Ben bu sefer takıntı yaptım . Üzerinde yıldız logosu olmayan hiçbir şeyi kullanmadım.
  • boraycan kullanıcısına yanıt
    Benimde eski aracım 2015 makyajlı i30'du sıfır km 2015'te almıstım aracı balataları 15.000 km'de degiştirdim trw taktım. üzerinden cıkanlar fabrikanın taktıgı Önler 58101-A6A20 parca no'lu, Hİ-Q SP1403 Kodlu HMC Logolu Sangsin Hİ-Q Marka, Arkalarda 58302-A6A20 parca nolu Hİ-Q SP1239 Kodlu HMC Logolo Sangsin hi-q marka balataydı napacaz simdi :)

ve bir cok hyundai kullanıcı musterimiz var hmc olarakda getirttigimizde icinden sürekli ya mando cıktı ya hiq sangsin bunlar haricinde baska marka cıkmadı.

Siz aracınızın balatasını degiştirdiginizde üstündeki balata fabrikanın taktıgı balatamıydı sonradan degiştirilmiş balatamıydı ?

Eger sıfırdan beri sahibiyseniz soyle olabilir aracın üretildigi tarihte ilk montajda sadece ate'yle anlasmıs olabilir ve ilk montaja vermiş olabilir daha sonra serviste takılanlar hiq olabilir.

Arac firmaları bazen bu sekilde yapabiliyor mesela bmw ve mercedes yıllardır textarla anlasmalıydı simdi 2 side trw yle anlasmıs servisten getirttigimiz balata ve diskler trw cıkıyor.

Bu arada Mando Sangsin tabiki veriyoruz kore gurubuna cünkü orjinale üretim yapıyor adamlar ha trw ferodo kadar kalitelimidir tabiki degildir.

Blueprint yıllardır nissana ve toyotaya orjinal üretiyor bilstein grubuna gectiginden beri kaliteleri düstü en iyi performansı japon grubunda kesinlikle ferodo veriyor.

• chn_akl kullanıcısına yanıt
    ozaman yapacak bişey yok güle güle kullanın :)
  • quote:

Benimde eski aracım 2015 makyajlı i30'du sıfır km 2015'te almıstım aracı balataları 15.000 km'de degiştirdim trw taktım. üzerinden cıkanlar fabrikanın taktıgı Önler 58101-A6A20 parca no'lu, Hİ-Q SP1403 Kodlu HMC Logolu Sangsin Hİ-Q Marka, Arkalarda 58302-A6A20 parca nolu Hİ-Q SP1239 Kodlu HMC Logolo Sangsin hi-q marka balataydı napacaz simdi :)

ve bir cok hyundai kullanıcı musterimiz var hmc olarakda getirttigimizde icinden sürekli ya mando cıktı ya hiq sangsin bunlar haricinde baska marka cıkmadı.

Siz aracınızın balatasını degiştirdiginizde üstündeki balata fabrikanın taktıgı balatamıydı sonradan degiştirilmiş balatamıydı ?

Eger sıfırdan beri sahibiyseniz soyle olabilir aracın üretildigi tarihte ilk montajda sadece ate'yle anlasmıs olabilir ve ilk montaja vermiş olabilir daha sonra serviste takılanlar hiq olabilir.

Arac firmaları bazen bu sekilde yapabiliyor mesela bmw ve mercedes yıllardır textarla anlasmalıydı simdi 2 side trw yle anlasmıs servisten getirttigimiz balata ve diskler trw cıkıyor.

Bu arada Mando Sangsin tabiki veriyoruz kore gurubuna cünkü orjinale üretim yapıyor adamlar ha trw ferodo kadar kalitelimidir tabiki degildir.

Blueprint yıllardır nissana ve toyotaya orjinal üretiyor bilstein grubuna gectiginden beri kaliteleri düstü en iyi performansı japon grubunda kesinlikle ferodo veriyor.
    Evet aracı sıfır almıştım. Balatalar ate idi ve bundan eminim çünkü üzerinde ate yazısını gördüm. Ben daha sonra TRW kullandım. Şuan golf ve Fluence var. Onlarda da TRW kullanıyorum. Hyundai grubu babamın oğlu değil. Marka aidiyeti olmayan birisiyim.

• bosch kullanıyorum gayet başarılı

tavsiye ederim balata ve disk olarak.
  • Bir Hyundai kullanıcısı olarak
    İmkan varsa FERODO disk ve balata derim.
    Bütçe elvermez ise balata mando da alınabilir.
  • Fiyatlar uçmuş durumda.. Ne 5 ay ne, 6 ay öncesinin fiyatları aynı yarın dolar 7 tl olsa şu gün sorduğunuz ürüne bile farklı rakam alıcaksınız.. Balata nın iyisi bile pahalı artık.. Kaliteli diskler her zaman pahalıydı..
  • Hepinize teşekkür ediyorum.

@BlackRocco34 size ayrıxa teşekkür ediyorum. Açıklamalarınız kafamda birşeyler oluşmasını sağladı. Ferrodo en iyisi anladığım kadarıyla. Balata da isebelki yine HİQ derim ama TRW'de yogun gibi.

Yalnız şu diskleri birisine göstermem lazım. Servis değiştirelim dedi diye hemen yük altına girmeyeyim. Anladığım birşey de değil. Yüksek hızda frende hafif sürtünme ve ses gibi birşey oluşmaya başlamıştı.

Ayrıca birde yapmışken kaliperleri boyatmak istiyorum.
  • Genelde sanayide 1 disk 3 balata derler.. Yani 3 balata bir diski yer anlamında.. Tabii organik balata kullanan vardır falan onlar başka mesele..
  • Normal Disk eğer dümdüz ise benimkinde yana tırnak takılıyor. 1 mm kadar disk erimiş.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.