saçma sapan bir marka .şehir içi kullanımda yeterli olur belki ama güvenmemek lazım. ben mecburiyetten apetech balata taktırmıştım . performansı ciddi oranda düşük. |
Hangi marka fren diski seçmeliyim? (4. sayfa)
-
-
Merhabalar, 2013 VW Beetle 1.4 TSI 160HP 17" jant aracım var ama yatmaktan diskler falan komple paslanmış. Arka balatalar da bitmiş ve diskte yol yapmış. Torna opsiyonunu düşündüm ama çok güven vermedi. Dolayısıyla diskleri ve balataları yenilemek lazım. Forumdan anladığım kadarıyla fiyat/performans açısından Ferodo uygun olacak gibi duruyor. Disk ölçülerimi kontrol ettiğimde, önler 312mm arkalar bir rivayete göre 255, diğer bir rivayete göre 253mm. O kısmı çözerim ama Ferodo'nun uyumlu diskleri önler için DDF1305C ve arkalar için DDF1224C gibi duruyor. Arka diskleri bulmakta zorlanıyorum. Piyasada DDF1224 diye bir versiyon buldum. Sonundaki C ibaresi yok. O da karbon kaplamayı ifade ediyormuş. Sorularım şunlar:
Normal bir kullanıcı olarak kaplamalı diske ihtiyacım var mı?
Önleri kaplamalı, arkaları düz alsam sorun yaratır mı?
Önleri Ferodo, arkaları yine eş düzeyde farklı bir marka alsam sorun yaratır mı?
Şimdiden teşekkürler...
-
İyi günler Ford connet 2004 aracım var ön disk ve balataları değiştircem balatalar ford otosan ama diskleride değiştireceğim otosan çok pahalı. Ferodo Trw Bosh Mga var hangisini almalıyım?
-
Orjinali almak en iyisi. Alamıyorsanız bosch alın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: RedRocco34
Oto yedek parca sektorunde calısıyorum yanlıs bilgiler vermeyelim
Kore araclarının hepsine hyundai i30 i20 i10 tucson vs kia sportage soul ceed vs hepsine Disk'i MANDO, Balatayı SANSGSIN HİQ Üretir.
Hmc diye bi üretici yoktur, HMC Hyundai motor company yani Hyundai ve kia'nın tedarikci firmasıdır tıpki renaultun mais, fiatın opar, Opelin GM, Fordun Fomocco gibi. Bunlar belli baslı firmalara ürettirir kendi kutularına koyar fiyatınıda ona gore belirler.
Yani mesela dısarda sanayide Hyundai bi aracınızın 200 Tl Olan Mando Marka Disk'leri, HMC Kutusuna girince Fiyatı 350 400 Olur. Fakat üründe kaliteside aynıdır.
Ate vw grubuna orjinal üretim yapar. Kore gurubuna yapmaz.
Japon grubu aracların %90'ına Blueprint orjinal üretir, Geri kalan kesime Valeo üretim yapar.
vw Grubu audi seat skoda aracların Disk ve balataları Ate, trw ve Textar üretir. Her sene biriyle anlasırlar. Mesela bu sene Golflere Trw, Sciroccolara ate, Audi a3 lere ve leonlara textar takıyorlar.
BMW ve Mercedes Normalde Textar ve ferododan baska kimseye ürettirmezdi. Ama suan Mercedes CLA'lara trw takıyorlar serviste. Ama agırlık Textar'a ürettirirler.
Fransız Gurubu Valeoya ürettirir agırlıkla, Daha sonra bosch ve trw üretir. Aynı sekilde fiat gurubuda.
Amerikan grubu FORD trw'den baska kimseye ürettirmez
Land rover range rover ise ferodo'ya ürettirir disk ve balatalarını.
Son olarak sunu soylemek istiyorum yok trw nin sahtesi cok yok valeonun sahtesi cok yok ferodonun sahtesi cok yok motul yagın sahtesi cok gibi piyasada dolasan safsatalara inanmayın. Bu urunler hologramlı gelir sahtesi mahtesi olamaz balatanın üzerinde mühürü vs vardır.
bu markaların hiç birinin sahtesi mahtesi yoktur. Olamaz. Kapalı Kutu ve Hologramlı gelir cünkü.
Ha Bazi sanayi cakalları Ferodo kutusuna MGA bsg gibi yan sanayi balata koyup ferodo diye satarsa ve sizde bunu yerseniz oda Kusura bakmasın alıcının essekligidir. Balatanın üzerinde kabak gibi yazmakta cünkü.İ20 İçin mando ön fren disk buldum .sıkıntı geldimi size hiç ?
birde balatayı da mando veya hiq almayı düşünüyorum
-
Disk değiştirmek isteyene Zimmermann öneririm bulabilirseniz. -
Merhabalar arkadaşlar ate trw feredo gibi kaliteli disk balata orjinal nereden temin edebilirim bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
-
Yan sanayi disk alma hepsi çöp
-
Orjinal nereden bulabiliriz öneriniz var mı
-
Sadece yetkili servis veya çıkmacılardan çıkma orjinal
-
ben burdan alıyorum... buraya bakabilirsin.
www.otosupermarket.comOto Yedek Parça Modelleri ve Fiyatları | Oto Süper Markethttps://www.otosupermarket.com
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X