35.000 km oldu sayılır özellikle ıslak zeminde başarılı baya..
tavsiye ederim
ucuz işimi görsün dersen silverstone önerebilirim. continental- dunlop en iyileri.
arabayı satacam diye hala kışlastikelriyle geziyorum gerçi sürekli yağmur yağdı şimdiye kadar.erindim yaz lastiği almaya uzun yolada çıkmadığımdan .hep tüketim artışından bahsederler ama bende öle bişi yok. sanırım kış lastiği özelliğini kaybettiler.
Michelin energy saver kullanıyordum, aracın üzerinde gelen lastiklerdi. Daha sonra energy saverın bir üst modeli primacy hp aldım. Çok çok memnunum. Neredeyse binlerce km sürekli taşlı topraklı tarla yollarında kullandım. Herhangi bir deformasyon yok. Yeni focusların üzerinde gelen lastiklerde michelin primacy hp, çok iyi bi lastiktir. Tavsiye ederim
sakın continental premium contact 2 alma takılalı 3bin km oldu. araba yere yapıştı resmen. en ufak bir kayma yok. ani kalkışlarda sarma yapmıyo tabi 110hp için bunları söylüyorum 200hp bi araçta muhtemelen saracaktır. viraj kabiliyeti çok iyi, frenlemede ıslak zeminde test edemedim. kuruda hep lastik sıcakken aklıma geldi, zaten lastik sıcakken bütün lastikler iyi fren mesafelerine sahip daha önceki lastikler aracın üstünde gelen 30bin kmdeki malezyanın yerli lastikleriydi hem bitmişti hemde bayatlamıştı. iyiki araba kullanmayı bitik ve bayat lastiklerle öğrenmişim şimdi çok faydasını görüyorum çünkü kayma savrulma payını virajlarda hep bırakıyorum. bu continanteller le öğrenmiş olsaydım lastikler bittiğinde benimde sonum yakın olurdu sanırım
öncekiler aracın fabrikasyon orjinal lastkleriydi. bridgestone sf315 çok memnundum 55000 km kullandık. fakat onların üzerine lassa impetus 2 aldık. ilk aldığımızda gayet yumuşak ve sessizdi hatta bridgestone dan bile daha iyi yol tutuşu var gibiydi. ama bu sadece 1 yıl sürdü yaklaşık 10 bin km. sonrasında 2 kez savruldum araçla olur olmaz hızlarda yani yavaşken bile.30bin km oldu lastikler takılalı hala lassa lar duruyor ama bridgestone b330 almayı planlıyorum tekrardan.
Ben kafamda bırcok soru ısaretı olmasına ragmen gıttım Kumhonun yenı serısını (KH) aldım.Mıchelın ve Brıdgestone nın tam yarı parasına aldım ve cok memnunum.Tavsıye ederım
quote:
Orijinalden alıntı: rebelyell
Evet konu gayet açık ve net... Hangi marka lastik kullandınız ve şu an kullanıyorsunuz? Hangisinden memnun kaldınız? Aman uzak durun dediğiniz bir lastik firması varmı? Şu aralar yeni lastik alıcam ve hiç adını sanını duymadığım markalar var internette örnek olarak: "kumbo- sumitomo- nexen- nankang" gibi... yorumlarınızı bekliyorum. edit:imla
Hıc adını duymadım dedıgınız Kumho ,formula 3 un resmı lastık uretıcısıdır.Formula 1ın brıdgestone oldugu gıbı.
sakın continental premium contact 2 alma takılalı 3bin km oldu. araba yere yapıştı resmen. en ufak bir kayma yok. ani kalkışlarda sarma yapmıyo tabi 110hp için bunları söylüyorum 200hp bi araçta muhtemelen saracaktır. viraj kabiliyeti çok iyi, frenlemede ıslak zeminde test edemedim. kuruda hep lastik sıcakken aklıma geldi, zaten lastik sıcakken bütün lastikler iyi fren mesafelerine sahip daha önceki lastikler aracın üstünde gelen 30bin kmdeki malezyanın yerli lastikleriydi hem bitmişti hemde bayatlamıştı. iyiki araba kullanmayı bitik ve bayat lastiklerle öğrenmişim şimdi çok faydasını görüyorum çünkü kayma savrulma payını virajlarda hep bırakıyorum. bu continanteller le öğrenmiş olsaydım lastikler bittiğinde benimde sonum yakın olurdu sanırım
Arabam olmadığı için continental'i pek bilmiyordum. F1 de olmamasının da etkisi olabilir. Neyse, şimdi bunların ar-ge merkezi var Hannover'da. İş için görüşüyorum ben de ar-ge için. Yeni araştırmaya başladım da, adamlar çok kaliteli lastikler üretiyor. Alman kalitesi resmen. (Bu arada merak edenler için, kimyagerim, polimer üzerine de yüksek lisans yaptım. Lisans ve yüksek lisans İTÜ)
Bridgestone ER370 185/55/16
3000km oldu. Bir sıkıntı yaşamadım.
Değiştirirsem Nokian düşünüyorum. 195/55/16 yada 205/50/16
quote:
Orijinalden alıntı: pirasa
Uzun araştırmalardan sonra 2 ay önce bende premium contact 2 almıştım. Harfiyen katılıyorum. Çok memnunum.
Ben bugune kadar hep Goodyear kullandim ve cok memnundum. NCT 5, UG7+, Triple tread(Turkiyede yok). Ucunden de cok memnun kaldim. Fakat bildiginiz gibi Goodyear pek ucuz degil. Son lastik alisim da hem esimin arabasina hem de kendi arabama Hankook marka lastik aldim. Guzel kampanya vardi. Benim araca Hankook V12 Evo K110 lastik taktirdim. Spor yazlik lastik. O yuzden cok konfor beklemiyordum ama konforu cok guzel. Islak zemin performansi da gayet iyi. Esimin aracta Hankook Ventus V4 taktirdik. Taktirdigimiz gun kayaga gidiyorduk. Yolda 4 ceker araclari solladik gectik. Tum yolu zincir takmadan ciktik. Tabi lastigin yeni olmasi cok buyuk etken. 1-2 yil gecince karda bu performansi veremez ama hem konfor olarak hem de performans olarak gayet iyi.
Hankook, Goodyear gibi markalardan ucuz oldugu surece artik onu tercih ederim kesinlikle.
Pirelli ve Dunlop
Continental
quote:
Orijinalden alıntı: berk984
Ben bugune kadar hep Goodyear kullandim ve cok memnundum. NCT 5, UG7+, Triple tread(Turkiyede yok). Ucunden de cok memnun kaldim. Fakat bildiginiz gibi Goodyear pek ucuz degil. Son lastik alisim da hem esimin arabasina hem de kendi arabama Hankook marka lastik aldim. Guzel kampanya vardi. Benim araca Hankook V12 Evo K110 lastik taktirdim. Spor yazlik lastik. O yuzden cok konfor beklemiyordum ama konforu cok guzel. Islak zemin performansi da gayet iyi. Esimin aracta Hankook Ventus V4 taktirdik. Taktirdigimiz gun kayaga gidiyorduk. Yolda 4 ceker araclari solladik gectik. Tum yolu zincir takmadan ciktik. Tabi lastigin yeni olmasi cok buyuk etken. 1-2 yil gecince karda bu performansi veremez ama hem konfor olarak hem de performans olarak gayet iyi.
Hankook, Goodyear gibi markalardan ucuz oldugu surece artik onu tercih ederim kesinlikle.
Desene Koreliler kumholarla hankooklarla lastik piyasasınıda ele geçirecekler
Continental SportContact2 kullanıyorum, 205/55/16 91V , 20000km oldu, gerek görüntü olarak gerekse performans olarak çok memnunum, özellikle virajlarda çok keyifli...
Dunlop 185/60/R15 kullanıyorum; şimdiye kadar bir sorun yaşamadım, memnunum.