Şimdi Ara

Hangi marka lastik kullanıyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
0
Favori
8.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

175/70 dört mevsim lastik kullanıyorum....
  • Michelin kullanıyorum (focus titaniumda üzerindeydi), 23000 km de hala sorunsuz gidiyor. Bir önceki araçta dunlop vardı (honda crv üzerindeydi) 25000 km civarında ön lastikler deforme olmaya başlamıştı. Daha önce prelli de kullandım. 30000 km ye kadar sorun çıkarmamıştı.

Arkadaşımın arabasında maxxis diye bir marka var, 5000 km oldu şu ana kadar sorunsuz gidiyor.

Lassa önermiyorum. Daha önce kullanırken bi problem olmuştu. Bayileri müşteri memnuniyeti konusunda çok kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcelik316 -- 25 Haziran 2011; 19:34:54 >
  • 6 yıl/50000km dir Michelin Energy(Saver değil) vardı aracımın üzeriden gelen.Dişleri hala iyiydi fakat zamandan dolayı hamuru sertlerşmişti.
    Bu sene Continental premium contact 2 aldım.
  • ''SEVDİKLERİNİZ SİZE GÖZÜ KAPALI GÜVENİRKEN SİZ CONTİNENTAL'E GÜVENİN,,

CONTINENTAL
  • quote:

Orijinalden alıntı: TAVCI

quote:

Orijinalden alıntı: rebelyell

Evet konu gayet açık ve net...
    Hangi marka lastik kullandınız ve şu an kullanıyorsunuz?
    Hangisinden memnun kaldınız?
    Aman uzak durun dediğiniz bir lastik firması varmı?
    Şu aralar yeni lastik alıcam ve hiç adını sanını duymadığım markalar var internette örnek olarak: "kumbo- sumitomo- nexen- nankang" gibi... yorumlarınızı bekliyorum.
    edit:imla

Hıc adını duymadım dedıgınız Kumho ,formula 3 un resmı lastık uretıcısıdır.Formula 1ın brıdgestone oldugu gıbı.

http://www.kumhotire.com/motor/foreign/formula/formula_euro_info.jsp

olabilir bilmemek ayıp değil sonuçta hiç lastikle işim olmamıştı bugune kadar o yüzden bilmiyor olmam normal diye düşünüyorum

• Reklamlar Başladı
    quote:

Orijinalden alıntı: power003

''SEVDİKLERİNİZ SİZE GÖZÜ KAPALI GÜVENİRKEN SİZ CONTİNENTAL'E GÜVENİN,,

CONTINENTAL

Reklamlar Bitti
  • michelin energy saver. yol tutuşu mükemmel. fren mesafesini çok olumlu etkiliyor. içeri ses almıyor. tümsek ve çukurları daha az hissettiriyor
  • aracım opel astra.

bundan önceki lastiklerim michelin energy saver'di. lastikler 3 sene içerisinde inanılmaz yıprandı.

bende araştırdım bridgestone turanza ER 300 aldım. okuduklarım kadarıyla ER300 pek çok disiplinde Energy Saver'den daha iyi puanlar almştı. üstelik er300 energsaver arasında ahım şahım bir sessizlik farkı da yok.

her iki markanın lastiklerini kullanmış biri olarak bridgestone turanza er 300'ü tercih ettim. lastiklerim eskise yine er 300 alırım.
  • 185/65/14 contiecocontact 3 kullanıyorum. Yaklaşık 1000 km oldu. Önceki lastiklerim önde 2006 üretimi lassa grandslam arkada ise yanılmıyorsam 2008 federal marka lastikler vardı.Öncelikle araç içerisindeki titreşimler %30 kadar azaldı. Asfaltta pek fark yok ancak dişli asfalt ve stabilize yolda hem yol sesinde hem de titreşimler de bariz bir azalma var. Tabi her yönüyle iyi diyemem. Sonuçta aracım eski ve limitlerini zorlama ve tam anlamıyla test etme imkanım olmadı. F/p olarak ilk 3e rahat girer. Alacak arkadaşların aklında bulunsun continental 10 yaş altı araçlara yol yardımı hediyesi vermiyor.
  • lastikte kimseyi dinlemem, açarım kendi ebatlarımda adac testlerine bakarım. almanca ama google translate saolsun çeviriyor. test sonuçlarına göre listedeki en iyi puanı alıp fiyatı en ucuz olan lastiği alırım. 2009'da kışlıkları goodyear ultra grip7 aldım, geçen haftada dunlop yazlık lastik aldım 4 adet.
  • Pirelli Cinturato P6
  • Jantlara biraz fazla para verince, ucuz lastik arayışına girdim. Lassa impetus revo aldım, halimden memnunum şimdilik. Kullanıcı yorumları da gayet iyiydi, impetus 2'nin rezilliği yok bu lastikte. Daha önceden kullandım turanzalara hem karakter, hem desen yönünden de çok benziyor
  • Michelin energy 205 5516 91 v.Fabrika çıkışlı lastikler.Yaklaşık 40bin kmdir kullanıyorum.Dişlerinde fazla bir problem yok.Yol tutuşu kuru zeminde güzel ancak ıslak zemninde çok iyi diyemem.Yol sesi fazla biraz.Özellikle kaplama yollarda kafamı şişiriyor.Bitmesini bekliyorum.Bitince yerine michelin pilot primacy yada cont. premium contact 2 alacağım gibi görünüyor.
  • 185/65/14 yazın michelin energy saver ve kışın nokian w+ kullanıyorum. açıkçası yaz hiç gelmesin istiyorum herkes beğeniyor ama ben nefret ettim michelinden. nokian bana göre parasını tamamen hakediyor, aklıma yatan bir petlas bulamazsam ihtiyacım olduğunda yine nokian alacağım.
  • Önceden orjinal Bridgestone 195/65/15 vardı şuan ise Altenzo 225/45/17 var
  • lastik olayı ebat ile ilgili belli bir desen ve model belli bir ebatta çok iyi iken başka bir ebatta aynı özelikleri gösteremeye biliyor çünkü sonuçta esnek bir madde ve boyut işlevi bayağı etkiliyor. Bunu lastik testlerindede açıkca görebilirsiniz.
    kendi arabalarımızda kulandığımız lastikleri sıralayayım.
    195/55/15 te 3 takım michelin kullandık son derece memnunduk. sonra aynı arabaya 195/60/15 takdırdık (lastikçi kanımıza girdi yoksa ebat değiştimeye kesinlikle karşıyımdır)bridgestone potenza g3 takdırdık (ebat değiştidiğimize bin pişman olduk) bu lastiğin michelinden bariz üstün olduğu yer ıslak zemindi ve ıslakta bana bu kadar güven veren başka lastik kullanmadım. sonra bu lastikleri nokian ile değiştirdim (en uygun fiyatlı olanıyla) onlarda güzel lastiklerdi. Ancak bugun yine 195/55/15 ebatta lastik alacak olsam michelin derim.
    155/80/13 pirelli p3000 kullandım beğenmedim çok serttiler. bu lastikleri michelin 175/70/13 ile değiştirdim memnunum seneye lastikleri yineleyeceğimde michelinden şaşmam.
    bunlar benim uzun süreli kullandığım lastikler olduğundan bunları detaylı geçtim.
    bunun dışında hankook, continental, michelinin bir çok farklı modeli, bridgestone un bir çok modeli, goodyearın bir kaç modeli gibi lastikleri deneme imkanım oldu bir benim beğeni ve beklentilerimi tatmin eden marka michelindir.
    ama lastik olayı birazda beklenti,aracın amortösrleri ve kullanım amacı ile ilgilidir mesela ben taksici olsam micelin kesinlikle almam çünkü diş ömrü bence azdır. veya aracı çok az kullanıyorsamda michelin almam (daha ucuz bir lastik alırım) veya sizin için sert bir lastik lazımdır veya aracı seneye satmayı düşünüyorsunuzdur yine çok para vermeye gerek yoktur.Bunun yanında bizim kendi araçlarımız hep opel markadır ve hepsinin amartisörleri çok serttir bu nedenle lastikte yumuşak lastik tercih ederiz.
    ama mesela ben bana danışan bütün yumuşak amortisörlü aracı arkadaşımlarıma sert lastikleri öneririm ve hepside çok memnunlar.
    sert amortisöre yumuşak yumuşak amortisöre sert lastik benim tercihimdir
    falan filan yani işin özü her duruma, her ebata, her beklentiye uygun lastik yoktur.
    size uygun lastik vardır

• önceki lastiklerim 205/55/16 Michelin Primacy HP modeliydi. şimdikiler 225/40/18 Nexen n6000.

şunu diyebilirimki ince yanak olmasına rağmen Nexen lastikler daha konforlu ve daha sessizler Micheline göre, ve onun yarı parasından daha ucuza satılıyorlar
  • Önceki aracım içim Lassa İmpetus Revo almıştım 4 adet gayet iyiydi.Şu anki aracımda Bridgestone Turanza Er300 var.Biraz yol sesi dışında çok memnunum..
  • 185/60/15 ebatlarım.. araç clio .. üstünde turanza er 300 var.. ıslak yolda yol tutuşu güzel ama konfor sıfır.. yoldaki hertürlü girinti çıkıntı araç içinde..

continentalpremiumcontact 2 düşünüyorum.. yol tutuşu turanza kadar iyi,yumuşaklığı michelin kadar olmasada konforlu olduğu söyleniyor. testlerdede ilk 3 de hep.
  • 4.000 km de aldığımız aracın üzerinde goodyear vardı sonra yine goodyear aldım sonra yine good year aldım good year nct5 in üretimden kalktığını öğrenince goodyearın yan ürünü olan sava aldım gayet memnunum bunlardan sonra continental düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.