Şimdi Ara

Hangi mühendislik dalında kendi işimi kurabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben ileride kendi işimde çalışmayı tercih eden biriyim, okul dersler konusuna gelince sayısalı severim, ama tıptan nefret ederim, kısacası mühendisliğe uygun bir insanım, hangi mühendislik dalını seçersem, hangi şekilde kendi işimi kurabilirim?
    Aklımdaki örneği aktarıyım; mesela bilgisayar mühendisliği okursam, bilgim sayesinde aklıma gelen websitesini kurup, kendi işimii kurabilirim.

• makina mühendisliği
    inşaat mühendisliği
    bilgisayar mühendisliği

genellikle bu bölümdekiler kendi şirketlerini kurabiliyolar
  • Elektrik mühendisliği okuyup kendinin plc'de geliştirirsin böylece kendi dükkanını açıp atölye ve fabrikalara plc sistemler kurarsın. Hem kendinin patronu olursun hem de iyi para kazanırsın eğer mühendisliği seviyorsan tahminimce zevkte alırsın.
  • Kardeş bilgisayar mühendisliği web site kurmak değil ki ? Web sitesini kurmak için 2 yıllık bile okuyabilirsin , web tasarım adında bölüm var.

Üstteki arkadaşa ek olarak mimarlıkta yapabilirsin.
  • Aynı zamanda istediğimde boş vaktim olsun istiyorum, çok mu şey istiyorum yoksa? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathulazam

makina mühendisliği
    inşaat mühendisliği
    bilgisayar mühendisliği

genellikle bu bölümdekiler kendi şirketlerini kurabiliyolar

Hmm, teşekekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: teknik657

Elektrik mühendisliği okuyup kendinin plc'de geliştirirsin böylece kendi dükkanını açıp atölye ve fabrikalara plc sistemler kurarsın. Hem kendinin patronu olursun hem de iyi para kazanırsın eğer mühendisliği seviyorsan tahminimce zevkte alırsın.

Anladım, yorumunda yaratıcılığı sevdiğimi farkettim nedense :D yani dediğini yaparsam yaratcılığımı pek kullanmış olmam sanırım...

quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

Kardeş bilgisayar mühendisliği web site kurmak değil ki ? Web sitesini kurmak için 2 yıllık bile okuyabilirsin , web tasarım adında bölüm var.

Üstteki arkadaşa ek olarak mimarlıkta yapabilirsin.

Bahsettiğim konu, ben bir programlama yaparken bir websitesi projesi aklıma gelirse, bilgim sayesinde onuda kendi başıma kurabilirim, ama haklısında. :)

• inşaatta boş vaktin olmaz. (öyle diyolağğğğ)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım... teşekkürler. :D
  • Harita mühendisi olabilirsin. Kendi büronu açarsın ihalelere girebilir yada büronda oturup gelen işleri yaparsın. İki ayağı vardır 1. büro 2.arazi de ölçüm. Hangisi hoşuna giderse diğerine yanında çalıştıracağın elemanı koşarsın.
  • Bunu bu sektörün içindeki insanlara sorsan daha iyi yanıtlar alırsın, forumki mühendis odalarına danış. Bence bilgisayar mühendisliğidir bol bol boş vaktin olur ve sermayeye diğer sektörler kadar gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Bunu bu sektörün içindeki insanlara sorsan daha iyi yanıtlar alırsın, forumki mühendis odalarına danış. Bence bilgisayar mühendisliğidir bol bol boş vaktin olur ve sermayeye diğer sektörler kadar gerek yok

Gerekli cevabı aldım, teşekkürler. :)
  • Maden mühendisliği. Bi ocak açtın mı direkt köşe olursun
  • arkadaşım bilgisayarda adam akıllı bir iş kuracaksan kendine çoook zaman alır.
    Kendi işini kurmadan kastın büro açmak (ki sanırım o) vs. ise en avantajlılar kesinlikle inşaat ve makine, belki elektrik de olabilir.
    Ama özellikle makina diyorum.
    Çünkü doğalgaz işi yapabilirsin , projecilik yapabilirsin yani önün daha açık olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.