Şimdi Ara

Hangi parçayı değiştirsem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben uzun süreden beri fps sorunu çekiyorum oyunlarda falan zaten 6 yıllık pc fakat babam pc yenilemeden yana değil o sadece okey falan oynar her neyse :)
    Daha dün CS:GO aldım fakat bütün efektleri düşüğe alıp çözünürlüğüde en düşüğe alıp üstüne game booster ile açıp anca 30-40 fps yere bakınca 60 fps alabildim. İlk sorum sadece bir parça değiştirerek rahatça oynayabileceğim miktarda bir düzelme olabilir mi? İkincisi hangi parçayı değiştirirsem daha mantıklı olur çünkü dediğim gibi lise öğrencisiyim ancak para biriktirerek parça değiştirebilirim. Bilgisayar özellikleri mi size atacağım. Şimdiden teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum.
     Hangi parçayı değiştirsem? Hangi parçayı değiştirsem? Hangi parçayı değiştirsem?

• quote:

Orijinalden alıntı: BLackbeats

Arkadaşlar ben uzun süreden beri fps sorunu çekiyorum oyunlarda falan zaten 6 yıllık pc fakat babam pc yenilemeden yana değil o sadece okey falan oynar her neyse :)
    Daha dün CS:GO aldım fakat bütün efektleri düşüğe alıp çözünürlüğüde en düşüğe alıp üstüne game booster ile açıp anca 30-40 fps yere bakınca 60 fps alabildim. İlk sorum sadece bir parça değiştirerek rahatça oynayabileceğim miktarda bir düzelme olabilir mi? İkincisi hangi parçayı değiştirirsem daha mantıklı olur çünkü dediğim gibi lise öğrencisiyim ancak para biriktirerek parça değiştirebilirim. Bilgisayar özellikleri mi size atacağım. Şimdiden teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum.
     Hangi parçayı değiştirsem? Hangi parçayı değiştirsem? Hangi parçayı değiştirsem?

hd 2400 çok eski bir ekran kartı
    işlemcinde keza öyle fakat mantıklı karar alman gerekir

Bak sana minimum Fiyatla Bir başlangıç yolu çizeyim ki bu yazacaklarım seni çok uzun zaman götürecek ve upgrade'e açık bir sistem olacak

sadece 3 parça alıcaksın zaten başlangıç olarak, ayrıca yeni nesil işlemciler daha az güç tükettiği için psun hayli hayli yetecektir

Intel Pentium G3258 (215 Tl) - Pentiuma aldırma bu işlemci yeni ve özel üretim bir işlemci bu sayede 4- 4,2 Ghz hızlarına fare ve klavye kullanmayı bilen her kişi çıkarabilir.
    ASUS H81M-PLUS (243 tl)
    GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V (125 Tl) ( 4Gb Başlangıç için çok iyi , ilerde 4 Gb daha alarak çift kanal desteğinden yararlanabilirsin)

583 Tlye şuan dünyanın en güçlü ilk 5 kartına giren gtx 980 e bile darboğaz sorunu yaratmayacak bir sistem kurduk
    ekran kartı nerde diyeceksin oda ileriki zamanlarda alıcaksın
    peki ekran kartsız nasıl oynacağım diyeceksin
    g3258 içinde bulunan hd graphics csgo gibi oyunlarda sana hayli hayli yeter
    biraz para daha biriktirip bir ekran kartıda alırsan tamamlarsın sistemini
    ayrıca bu fiyata bundan daha iyi Amd sistem bile toplayamazsın

fakat yok ben uğraşamam beceremem diyorsan gidip güzel bi anakart işlemci ve ram alıp takıp kullanıcaksın ki buda 1.200 tl civarında bir fiyata patlar sana minimum
    o yüzden biraz bu işlemci ve anakart ikilisini bir incele youtube üzerinden Technopat kanalında ayrıntılı biligler mevcut.

• 4 çekirdek istiyor artık oyunlar
  • Tunahan741 T kullanıcısına yanıt
    ilk olarak işlemci mi alayım yani aralarında en çok performansı kim verir sırasıyla söyler misin :)
  • Sadece cs go ve lol tarzi oyun oynayacaksan cift cekirdek yeterli. Bence islemciyu degistirip ekstra masraf yapma. Al bi r7 260 keyfine bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet zaten kendimi bildim bileli böyle mmo tabanlı oyunlar oynuyorum eğer dediğin gibi çift çekirdek yeterli ise ekran kartını değiştirebilirim fakat r7 260 dediğin ekran kartı ne kadar ve sana göre bu dandik pcyi götürücek uygun fiyatta bir ekran kartı var mı?
  • BLackbeats B kullanıcısına yanıt
    bunu öneririmhttp://www.sinerji.gen.tr/sapphire-hd7730-uefi-2gb-128bit-ddr5-16x-pmu54630
  • Windows 64 bit'e yükselterek işe başlayabilirsin. Çünkü 700 mb civarı ram boşta kalıyor. 40 - 60 lira arası 512 mb 128 bit ekran kartı alabilirsin. Lol için orta ayarlarda akıcı oynarsın. Ama Cs go için bir şey diyemem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanları yanlış yola sevketmeyin

Dostum sen ona gidip 250-300 liralık ekran kartı alırsan

hiçbir işe yaramaz

benim 4 çekirdekli q8400 işlemcim vardı
    720p de lolde fps düşüşü yaşıyordum en yüksek ayarlarda
    after burner ile girip baktım ekran kartı kullanımı %50-55 lerde kalıyor işlemci 4 çekirdek ama sadece çekirdeklerden 1 tanesi %100 e ulaştığında olay bitiyor orda
    4 çekirdek diye 4 çekirdek eşit kullanılmıyor
    çekirdek şuan render işlerinde yüksek verimlilikle çalışıyor
    hyper threading açık kapalı test yapıyorlar öyleki yükselme yerine kayıplar bile olabiliyor
    ekran kartımda hd7770 ti ozamanda
    şuan hız önem kazandı çekirdek sayısı değil

4 ghz çift çekirdekli bir işlemcinin yapamayacağı şey yoktur intel tarafında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunahan741 -- 15 Haziran 2015; 18:50:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLackbeats

ilk olarak işlemci mi alayım yani aralarında en çok performansı kim verir sırasıyla söyler misin :)

sen bir bütçe belirle kendine

ona göre birşeyler çıkarayım sana
    yani sonuç olarak ne yapmam doğru olur :)
  • link açılmıyor kardeşim modelini söylersen bakabilirim.
  • BLackbeats B kullanıcısına yanıt
    Yoo aciliyor. Sapphire hd 7730 sinerji de indirime girmis 251 tl

insanları yanlış yönetmekde bişey mi donanımhaber fanboyluğun dibine vurmuş durumda.

adamlar youtube daki 10 larca işlemci videolarına bile yalan diycek kadar haysiyetsizleşmiş durumda şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

insanları yanlış yönetmekde bişey mi donanımhaber fanboyluğun dibine vurmuş durumda.

adamlar youtube daki 10 larca işlemci videolarına bile yalan diycek kadar haysiyetsizleşmiş durumda şuan.

valla dostum ben 4-5 teknoloji kanalı takip ediyorum ve çok sıkı takipciyim
    ordaki gördüklerim ve söylenenlere dayanarak konuşuyorum, kağıt üzerindeki verilere dayanarak herşey %100 doğru olsaydı keşke
  • Arkadaşlar bütçe en fazla 150 tl ekran kartı için ona göre söyleyin lütfen. 150 tl'ye CS:GO gibi bir oyunu sırtlayamayacak bir ekran kartı yoktur sanırım. Zaten gamer değilim 1 2 oyun oynarım onlarda online olur.
    kardesim su g3258 hayranligini birakin artik 980e nasil darbogaz yapmaz? bu sisteme o islemciyi taktiginda 1 fps bile artis olmaz 2. el ekran karti almak daha mantikli

• durukk96 D kullanıcısına yanıt
    Evet bir arkadaşım da demişti 2. el al diye bilgisayar onarımı yapan yerlerde bulur muyum 2.el?
  • bulursun ama almadan once fiyati iyice arastirsan iyi olur genelde o tarz yerler fiyati yuksek soyluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.