Şimdi Ara

Hangi Programlama Dili ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hemen kendimden bahsedeyim 10.sınıf öğrencisiyim 11 olacaz haliyle yavaştan meslek arama durumları başladı.erken falan demeyin çevrenin de etkisiyle mecbur kalıyorsunuz.çocukluğumdan beri bilgisayar konusunda baya baya ilgiliydim mahalledeki bilgisayar hakkında donanımsal bütün sorunlar için beni çağırırlardı.ancak yazılım mühendisliği okumak istiyorum ve farkettim ki gerçekten yazılım hakkında en ufak bir fikrim yok.yazabileceğim en iyi yerin dh olduğunu tahmin ediyorum umarım yanılmam.

mesleği araştırdım maaşından iş imkanlarına üniversitesinden mantığına kadar her şeyi.buraya mesleği sorgulamak için gelmedim.üniversiteye gidene kadar 2 yılım var.bu iki yıl içerisinde bir programlama dili öğrenmek istiyorum.en azından temelini atayım diyorum ya da en azından bir fikrim olsun ne ile karşılaşacağım konusunda.ancak sorunum gerçekten hiçbir fikrimin olmaması.hangi programa diliyle başlamalıyım ? kodları yazmam için hangi program gerekiyor ? hangi dilin şu anda gideri var ?

yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.teşekkürler.

• Çok temel ve internette&dh'de üzerinde çok kez tartışılan bir soruyu sormuşsun.

2 yıl çok uzun bir vakit. Bu sürede ingilizceni geliştir ve algoritma, prog. temelleri öğren. Ondan sonra gerisi gelir.

Son soruna gelirsek. Saçma bir soru. Şuanda her dilin gideri var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • meslek olarak yapmayı düşünüyorsan kesinlikle C ile uğraş bu 2 sene. Algoritma mantığının en hızlı ve programların çalışma mantığının en iyi şekilde anlaşılıdığı dil olarak düşünüyorum.
  • başarılar genç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: -w K-

Çok temel ve internette&dh'de üzerinde çok kez tartışılan bir soruyu sormuşsun.

2 yıl çok uzun bir vakit. Bu sürede ingilizceni geliştir ve algoritma, prog. temelleri öğren. Ondan sonra gerisi gelir.

Son soruna gelirsek. Saçma bir soru. Şuanda her dilin gideri var.

hocam amacım sadece bi ön hazırlık zaten o yüzden sormuştum son soruyu.herkes ingilizceni geliştir diyor. onun eğitimini zaten ayrı olarak alıyorum.teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: .SoS.

meslek olarak yapmayı düşünüyorsan kesinlikle C ile uğraş bu 2 sene. Algoritma mantığının en hızlı ve programların çalışma mantığının en iyi şekilde anlaşılıdığı dil olarak düşünüyorum.

C kafama yattı çok teşekkür ederim
  • programlama dilleri kendinden öncceki dillerin açıklarını eksikliklerini kapatarak kendinden sonra gelen dillerinde altyapısını oluşturmuştur.bu açıdan c bence.sonrasında c++ c# java öğrenmen daha kolay olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İngilizce , algoritma ve c,c++ . Sen c öğrendikten sonra diğerleride mantıken aynı olduğu için çabuk öğreniceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chandler.

programlama dilleri kendinden öncceki dillerin açıklarını eksikliklerini kapatarak kendinden sonra gelen dillerinde altyapısını oluşturmuştur.bu açıdan c bence.sonrasında c++ c# java öğrenmen daha kolay olur.

peki tamam c ' den başlamaya karar verdiğimi varsayarsak hocam nasıl başlayabilirim ki buna hangi programla olduğunu dahi bilmiyorum nasıl öğrenebilirim
  • 1- kodlar ide(integrated development environment) denilen geliştirme ortamlarına yazılır.mesela java için eclipse kurmalısın.c için devc++ veya codeblock yüklemelisin.
    devc++ >> http://www.bloodshed.net/dev/devcpp.html
    codeblocks >> http://www.codeblocks.org/downloads/source
    ikisinden birini indireceksin.sonrasındada zaten install etmelisin.

2-geldik c yazmaya.benim önerim c dilinin kendi yaratıcısının kitabı var,onu alman .
    c programming language . türkçeside mevcut

artık kitaptan öğrendiklerinle kod yazmaya başlayabilirsin.ilk olacağı için zorlanabilirsin ama çalışmayı bırakma.şunuda unutma kod yazmak için deha olmana gerek yok,kararlı ol yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chandler.

1- kodlar ide(integrated development environment) denilen geliştirme ortamlarına yazılır.mesela java için eclipse kurmalısın.c için devc++ veya codeblock yüklemelisin.
    devc++ >> http://www.bloodshed.net/dev/devcpp.html
    codeblocks >> http://www.codeblocks.org/downloads/source
    ikisinden birini indireceksin.sonrasındada zaten install etmelisin.

2-geldik c yazmaya.benim önerim c dilinin kendi yaratıcısının kitabı var,onu alman .
    c programming language . türkçeside mevcut

artık kitaptan öğrendiklerinle kod yazmaya başlayabilirsin.ilk olacağı için zorlanabilirsin ama çalışmayı bırakma.şunuda unutma kod yazmak için deha olmana gerek yok,kararlı ol yeter.

hocam çok yardımcı oldum teşekkür ederim.codeblock daha canayakın geldi onu indiriyorum şu an

• 1. Sırada kesinlikle dil var. İnternette araştırma yaparken de karşına çıkacak tüm kaynaklar ingilizce olacaktır.İlgilizceye ağırlık ver.
    2. C/C++ gibi diller ilk başta ağır gelir ve gözünü korkutabilir.Bir betik dili ile başlamanı tavsiye ederim.Ruby'yi öneririm.Geleceği çok parlak olduğu konuşuluyor gerek web programlama gerek masaüstü programlamada hatta mobilde.
    Yurt dışında web programlama alanında oldukça yaygın ama ülkemizde şu an için iş imkanı yok gerçi senin şu an öyle bir derdinde yok:).

https://www.ruby-lang.org/tr/

Sitesindeki bilgileri inceleyip başlayabilirsin hemen:).

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.