Şimdi Ara

Hangi projeksiyon cihazını önerirsiniz ? (Havit, BYINTEK, Wanbo, Vankyo)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar projeksiyon cihazı almak istiyorum. Aşağıdaki modeller arasında kaldım hangisini önerirsiniz ?

BYINTEK X30

Vankyo Leisure 495W

Havit PJ209 Pro

Wanbo X2 Max 

Havit PJ202 Pro 

Bu yukarıdakiler hemen hemen aynı fiyattalar. hangisi en iyisidir sizce ? Ayrıra Wanbo x5 veya Wanbo Davinci 1 Pro bunlardan pahalı ama aradaki fiyat farkına değecekse bu 2 modele de bakabilirim. Fikirlerinizi bekliyorum

• Bende tavsiyelerinizi bekliyorum 👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tavsiyeye fan sesini de ekleyebilirsiniz. ben fan sesi az olan bir cihaz bakıyorum.

bu modellerin fan sesi en az olanı hangisi?

• Amazondan pj202 pro aldım geçen hafta, bir kaç gün geçti teslim aldım ürünü üstünde
    SIFIR ÜRÜN (anakart alındı)
    Yazan bi kağıt yapıltırılmış. Cihaz güç almıyordu geri yolladım. Havit satıcıydı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Neyi seçtiniz arkadaşlar. X30 alacak gibiyim bende.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıllık projeksiyon kullanıcısıyım, WANBO X5 i öneriyorum, 10 gündür kullanıyorum, ışık gücü, görüntü kalitesi 300 dolar civarı fiyatına göre çok iyi. Bence bu fiyata göre harika.

Bu cihazı almamda ki en önemli ARTI sebepler;

1) Işık gücünün yüksekliği, gerçek 1100 ansi-lümen olması. İlk defa ampul ışığı altında ki bir oda da bu kadar berrak bir görüntüyle seyrediyorum. parlaklık o derece iyi ki parlaklığı %50 den fazla arttırmaya gerek duymuyorum (zaten standart renk ayarında parlaklık %50)

2) projeksiyonu makul ölçülerde istediğim yere koyabilme özgürlüğü, projeksiyonu perdenin merkezine koyma zorunluluğu olmaması.

(ben perdenin kenar hizasında yan duvara astım, proj.' un perdeye uzaklığı 2.80 metre, perde ölçüm 80 inç (perde genişliği: 177 cm ) yamuk ayarı yaptım netlik bozulmadı.)

3) yamuk ayarı yapılabilmesi (menüdeki adı: merdiven düzeltmesi), otomatik odaklama ve görüntü küçültme-büyültme özelliği olması.  

4) gündüz güneşsiz havalarda veya direk gün ışığının perdeye yansımadığı ortamlarda, geceleri ise loş ışıkta TV ve sinema amacıyla kullanabiliyorum.

5) 300 dolar civarı fiyat yelpazesinde kabul edilebilir 1080p görüntü kalitesi. Youtube da ki 4k hdr demolarını seyrettim, görüntü kalitesine hayran kaldım.  

Neticede:

Benim için olmazsa olmaz 3 özellik; ansi-lümen ışık yüksekliği, proj' u istediğim yere koyabilme özgürlüğü ve uygun fiyat . Bu özellikleri wanbo x5 proj da buldum.

Hem TV hem de sinema amaçlı kullanıyorum.

EKSİLER :

Ben bu fiyata göre bu eksileri önemsemedim, benim için önemli değil, çünkü bu eksilerin çoğunun çözümü var, sizin için önemliyse yazıyorum;

Fan gürültüsü var, fakat aşırı değil (35 desibel olduğu belirtilmiş);

proj. ların sıkıntısı bu zaten, 10 yıllık eskittiğim LG proj. umda da fan gürültüsü vardı, tam parlaklıkta kullanamıyordum. Wanbo ya standart renk ayarındaki %50 parlaklıkta fan sesine tahammül edebiliyorum. Zaten filmin sessiz anında fark ediyorsunuz fan sesini, film seyrederken, haberleri izlerken fan sesi duymuyorum.

Zaten geceleri aksiyon filmi seyrederken komşular sesten rahatsız olmasın diye BT kulaklık ile film seyrediyorum, fan sesini duymak mümkün değil. Yani fan sesi benim için sorun değil.

Bluetooth sistemi iyi değil;

BT kulaklık (kulaklığım QCY H3) kullanmaya çalıştığımda durmadan kopma oluyor, bu yüzden proj un BT sini kullanmıyorum, tv box ın bt' siyle kullanıyorum, çözümü var.

proj. hoparlörü:

ses sisteminiz yoksa idare eder. Ama asla 5.1 ses sisteminin yerini tutamaz, öyle aksiyon filmlerinde bas sesler falan beklemeyin.

Ben logitech z906 5.1 ses sistemini kullanıyorum, geceleri ise komşular rahatsız olmasın diye BT kulaklık kullanıyorum.

açılma süresi:

20 saniyede açılıyor.

İlk açılışta Direk HDMI portundan başlamıyor:

Ben cihazın HDMI portuna hdmi switch bağladım, hdmi swtch' e ise tv box ve türkcell TV+ bağlı. Cihazın ayarlar menüsünde İlk açılışta ana menüden mi yoksa hdmi dan mı açılsın ? diye bir seçenek var, ben "ilk açılışta hdmi dan açıl" seçeneğini seçmeme rağmen ne yazık ki proj. kendi android ana menüsüne geliyor. Ve ben proj. un her açılışında ana menüden HDMI e geç i seçmek zorundayım. Çünkü ben proj ilk açılışta TV+ ile açılsın istiyorum. Bu bir bug herhalde, ileride düzeltirler umarım.

NOT:

henüz 10 günlük kullanımla yorum yapmak için erken olsa da, şimdilik memnunum.

vakit bulursam örnek fotolar koyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Aralık 2024; 14:38:48 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Aralık 2024; 14:5:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konuyu hortlatmak adına sorayım tekrar, bunlardan hangisini önerirsiniz ? formovie page one almayı düşünüyorum. bu arada Vankyo Leisure 495W kullanıyordum memnun kalmadım

Wanbo X5 Pro

Formovie Xming Page One

Wanbo T2 Max New

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.