Şimdi Ara

Hangi router? Keenetic, TP Link, Asus?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zorunlu dayatılan ve o kadar şikayet ve taleplerime rağmen bir türlü değiştirilmeyen HG255S modem yerine Keenetic routerlardan birini almayı düşünüyorum. Mevcut modemle kablolu bağlantıda hiçbir sıkıntım yok, tam hız (50Mbps) alabiliyorum. Ancak kablosuzda bilindiği üzere tam bir rezalet. 7m mesafede 2.4Ghz bağlantı görünmesine rağmen internete bağlanmıyor. Yan odada hız genel olarak can çekişiyor (5-6 Mbit seviyelerinde). Eski modemim 5760 da 5Ghz'de daha stabil hızlar alıyordum.

Yukarıda Keenetic düşündüğümü belirttim ancak router modellerini araştırırken bir kaç marka ve model arasında kaldım. Bunlar; TP Link Archer AX10, Asus AC59U, Keenetic Viva ve Giga ile Mi Router 4a Giga. Zaman içerisinde biraz daha daraltsam da seçenekleri, henüz kararsızım ve bu konuda bilgili ve tecrübeli arkadaşların katkılarına ihtiyaç duyuyorum.

Mi 4a'yı ios bağlantı sorunu şikayetleri, yazılım/dil/destek tutarsızlığı ve MU-MIMO olmamasından dolayı eledim. Aslında fiyatı oldukça iyi diğerlerine göre.

TP Link modelini çok beğendim fiyat olarak da Keenetic Giga modeliyle aynı seviyede. Donanım olarak daha üst seviyede ancak bir türlü modele özgü yerli yorum ve inceleme bulamadım. Herhalde pek kullanılmıyor henüz. Ayrıca TP Link markasıyla ilgili de oldukça olumsuz yorum duydum; hem yerli hem de yabancı kaynaklarda. Markanın ağ cihazlarına yönelik uzun zamandır olan tecrübesi beni daha yakın kılıyor ama yorumlar ve özellikle yazılım konusunda verilen destek geçmişi biraz soğuttu gibi.

Keenetic markası yeni ve cihazları özellikler bakımından oldukça güzel görünüyor. Ancak genel olarak yapılan yorumlar süper olumlu olduğu için şahsımca bana biraz da PR çalışması yapılıyor gibi geliyor. Bu tamamen şahsi düşüncem. Yani oldukça fazla yapılan güzel yorumlar ne kadar gerçekçi açıkçası çok emin da olamıyorum. Fiyatları da yeni bir marka olmasına karşın biraz yüksek gibi. Tabi sunduğu donanım özellikleri ve yazılım desteği tercihlerim arasında biraz ön plana çıkarıyor bu modelleri.

Son olarak da Asus AC59U tercihlerime yakın gibi. Özellikler bakımından fena değil. En büyük handikapı 16 MB rom belleği gibi duruyor. Bu zamanda bu özelliklerde bir routerda daha fazla hafıza olmasını beklerdim.

Velhasıl:

- Öncelikle mevcut modem yerine tek başına bu routerlardan birini kullanmak istiyorum. Ayrıca mesh, extender vs kullanmak istemiyorum. Modem evin neredeyse ortasında gibi. Beklentim; mevcut durumda modemin çekiyor gözüktüğü ama internet bağlantısı sunmadığı, 2-3 duvar, 10-15m mesafeye stabil 2.4Ghz bağlantısı alabilmek. Sizce bu modellerden herhangi biriyle, wifi çekim gücü veya kapsama alanı açısından sıkıntı yaşar mıyım?

- İkincisi; Keenetic Viva ve Giga modelleri arasında benim kullanım tecrübemi artıracak ciddi fark var mı? Viva modeli fiyat bakımından ön plana çıkıyor. Aralarında ram farkı olduğunu görüyorum. Bir de markanın karşılaştırma tablosunda Viva'da 4 anten yazarken, Giga'da 4 anten ve 4 amplifier yazıyor. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Wifi çekim gücünü etkileyebilir mi? Aradaki %50 fiyat farkına değecek birşey mi?

- Benim açıkçası modemi olduğu gibi kullanma niyetim var. Yani ek uygulama, openwrt vs. çok da uğraşmam. Bu durumda dahi bu marka ve modellerle kıyas yapılırsa sizce hangisini tercih etmeli miyim?

Katkı sunacak arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.

Düzenleme:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voxah -- 10 Mayıs 2020; 18:11:57 >

• Şuan listenizdeki routerler içinde en mantıklı tplink ax10.
  • TP link önermem keenetic extra DSL aldım eskiden TP linkle Wi-Fi sinyal sorunu yaşıyordum extra DSL ile çözüldü
  • Bende 3 gün önce Superonline Fiber 100mbit tarifesine geçtim modem olarak ZTE gönderdiler Huawei istemiştim sıfır kalmamış ellerinde, bununda Wifi çekimi çok kötü.
    Eski modemim Tp-Link W-9970 bundan çok daha başarılı ki Telekomun gönderdiği modem bu.

Ben yeni bir AP almak yerine bunu kullanmayı deniyeceğim onun araştırmasını yapıyorum bir bilgisi olan varsa ve buradan paylaşırsa sevinirim, mesela ben eski modemi mutfakta AP olarak kablosuz kullanabilirmiyim?
    Yoksa illaki yeni modem'e ethernet ile bağlanmasımı lazım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tp Link Vr2100 DSL Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.