Şimdi Ara

Hangi silindir hacimli araba daha az yakar? 1.4 motor mu 2.0 motor mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
10.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2.0 çok yakar şehir içi açık ara çok yakar. şehir dışında fark az olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buumin kullanıcısına yanıt
    Ama wag grubu her zaman opelden daha az yakmıştır.

• Benzinli 2.0 kullandım hep(direk enj.), tanıkdık biri Nissan micra 1.4 otomatik ile 0,45 krş yakıyordu 2.0 avensis ile 35-40 krş idi (litre fiyatını hatırlamıyorum, 4.85- 5.10 araları olabilir)

2.0 fsi passat 7-7,5 lt / 100 km tüketim, şehir içi açık yol tercihli, ışıklarda, dur kalklara fazla girmemeye çalışarak ve sabah akşam soğuk motor başlangıç yani tek kontakta değil ki olsa dahada düşer. 65-120

Km hız aralıklarında genelde 70-90 km hızlarla.

Benzinde düşük motor denemedim hiç ancak kullananlar 1.6 larda 8-10 lt altına düşmediklerini yazıyorlar hep forumlarda.Belki benim kullanımla az mı yakar bilemem. Sizin dedikleriniz doğru ve mantıklı. Herkeste biliyor ve anlıyor. Ancak bazen düz mantık işlemiyor, uygulamada bile. Ardık C sınıf araçlarda 1300 kg altında değil artık , yani D lerle aynı ağırlıktılar. Hani önceden bahsettiğim tork ve hp nin konuşulması gerektiği vs.. etkenlerden dolayı 2.0'a kadar olan araçlar genelde daha az yakar diyoruz.

Sizde bu pencereden/uygulamadan bakın birde. Yoksa düz mantık kesinlikle haklısınız.

Örnek: kuvvetli bir kişi 50 kg'ı 100 mt

Az kuvvetli kişi 50 kg' ı 100 mt taşısın

5 kattan indirmiş başka 5. kata çıkarsın arada ki 100 mt ile.

İşkembe büyüklükleri nasıl derseniz öle olabilir,

Sizce sonuç ne olur

Hocam şanzıman diferansiyel motor teknolojisi VS etkenler tabii ki önemli ve en önemlisi sürüş tekniği bunlar küçük motora çok büyük motora az yaktırır.

Mesela ben 2.0 motor araba ile gaza az yüklenirken 1.6 motora çok yüklenirim o zaman haliyle birbirine çok yakın değerler çıkabilir yada 2.0 motor bariz az yakabilir 1.6 yüzde 15 yi göstermekte elinizde 2.0 e yüzde 7 8 i göstermekte elinizde ama aynı şartlarda kullandığınız zaman tabi ki aynı motor şanzıman ağırlık sürüş ile küçük motor az yakıyor yani 16 yıldır bindiğim arabaların yakıtını ölçerek biniyorum. Emanet bindiğim kiralayarak bindiğim arabaları saymazsak kendim alıp bindiğim arabaların sayısı belki 20 yi geçti. Bakın diyorum ki aynı zaman diliminde 2 tane megan3 2012 model 1.5 dci arabam vardı biri 110 hp biri 90 hp şehir dışında aynı yakıtı yakıyor Du şehir içinde 110 luk biraz fazla yakıyordu. İnsanlarda verilen örnekler bu meseleye açıklık getirmez ama şöyle düşünün bir havuzdan suyu 1 lt lik şişe ile mi 2 lt lik şişe mi daha çabuk boşaltır. Silindirin biri atıyorum her döndükçe 1 ml yakıt çekiyor biri 1.5 ml yakıt çekiyor ki fabrika verileri her zaman büyük motorun yakıtını yüksek tutar ve bu değerleri denemeden gireceklerine inanmıyorum. Herşeyi bi tarafa bırakın benim gözümle gördüğüm beyazın siyah olduğuna beni kimse inandıramaz.

Ama bir birine yakın motorla mesela 1.8 2.0 yada 1.4 1.6 birileri farklı istisnalar yaşamışsa bişe diyemem.

• Söyledikleriniz çok doğru, aynen katılıyorum ve kabul de ediyorum. Herkesin sizi anladığını da düşünüyorum ! Tabii ki 1 metre, 2 metreden küçüktür ve bu tartışılamaz değil mi ?

Uygulama yönünden bakmanızı tavsiye ediyorum ki tecrübenizde çok iyi dedirtecek kadar fazla .

Yani sonuç olarak anlatılmak istenen oran ve orantıdır !

1.4 ve 2.0 ( sade, düz motor) ikiside D sınıfı 5'er kişi ile diyelim.

(Dikkat ederseniz D lerde 1.6 dan aşağı yok)

(Düz motorlardan bahsediyoruz, deprem olmasın!)

1.4 örnek 10 lt yakar zor gider

2.0 örnek 8 lt yakar iyi gider

1.6 8 lt gider zorlanarak

2.0 8 lt iyi gider zorlanmadan

2.4 10 lt çok yakar iyi gider

3.0 12 lt Çok yakar uçar

Görüldüğü üzere herşey 1.6 ile 2.0 arasında ters orantı olabiliyor.

Sizin söylediğiniz D kasaya "iyi ozaman 12 sil. 6000 motor takalım az yaksın" mantığına göre, sizinde anlatılmak istenene anlayış göstermeniz için

D kasaya " 3 sil 1000 motor takalım depo yerinde şişe koyalım" denilmesi gerekirken denilmiyor

Bu mantıkla bakınız lütfen, tekrar sölüyorum, siz haklısınız, orantıyla bakmanız gerekiyor ! Verilenle alınanları kıyaslamak fiyat / fayda - performans yönlerinden denilmek isteniyor

• 1.2 16v az yakar

• Dizel deyince işler değişir fakat

Bu deneyiminizde tam olarak söylenilmek isteneni

ıspatlı bir şekilde sunmuşsunuz !

Saygı ve selamlar

İşler tam olarak nasıl farklı noktalara gelir onunda altını çizeyim şoför 2.0 motor ile 250 km yi 1.5 saatte alır ve 1.4 ile 250 km yi 1.5 saatte almaya kalkarsa işte burada şöyle bi olay devreye girer tavuk gaza bakarsa... Yırtılır.

Benim anlattığım olayda zaman birimi yok 2.0 motorda gaza nasıl az yükleniyorlar 1.4 tede öyle yumurtaya basar gibi hassas basacaksın araba kendi kendine gidecek acele etmeyeceksin ve elbette ki finiş e geç varacaksın. İşte bu konuda hiç hassasiyet göstermeden 2.0 le rahat sürüş 1.4 te yırtarak araba kullanırsan elbette 2.0 az yakar.

• Tamam işte yine siz haklısınız çoğu kısımda.

Ve 1.4 te okşayarak basarsanız mayışır araba; bu amca beni seviyor deyip önünüze yatar gitmez.

Küçük motor araçlar yüksek viteslerde çeyrek ve yarım gazla ya gidemez ya da bastığınız oranda gidemez !!! Kaptırma veya uzun vadede hız kazandırma olmazsa ki olsada kaç kere olur?

Yüksek viteslerde 2.0 da çeyrek gazda gittiğinizde 1.4 te en az 3/4 veya 8/10 gibi gidildiğini tecrübe etmişsinizdir !!!

Bunlardan ötürü bastığınız kadar asla gidemeyip çok ya da en fazla eşit yakmış olurlar, süratte farketmez pek.

Sonuçta siz hesaplamalar düz mantık ve büyük küçük kavramları yönünden çok haklısınız

Bu konuda benden bu kadar. Size selam ve saygılar.

• Arkadasimin Opel calibra 2.0 lt 115 hp araci uzun yolda bir depo benzin ile 970 km gitti..benim arac golf 1.6 hitler motor 750 km gitti.. opel arac belcikadan gelmisti iki araba tatile gittik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 20 Mart 2018; 14:0:19 >
  • Motor seçiminde aracın ağırlığı önemli. 1500 kg mondeoda 1.4 atmosferik bir motor çok yakarken, 2.0 atmosferik bir motor daha fazla gücü daha az bir tüketimle sunacaktır.

Bunun yanında 950 kg bir Mitsubishi colt da 1.3 motor çok verimli çalışırken, 2.0 bir motor yakıt tüketimini çok arttıracaktır. Bu yüzden üreticiler hafif araçlarda küçük hacimleri tercih ediyor.

• Bildin testinde sadece 0.2lt/100km fark olmus astra 150hp 1.4turbo ve golf 1.5tsi b.m arasinadaki testte ki bild bile bu kadar teknolojiye ragmen aradaki fark cok az diye yorum yapiyorlardi.Ara hizlanmalar birebir ayni idi yalniz ilk hizlanmada belli bir siuartten sonar golf 0.5 saniye fark atiyordu.

Sozun ozu farkli bir konsept gelmedikce limitlere dayandilar tuketimde.

• ahmeta60 A kullanıcısına yanıt
    Evet bahse konu olay güzel örnek olmuş

Birde litre belirtseydiniz, depolar değişir malum

Anlaşamasakda yaklaştık

• quote:

Orijinalden alıntı: buumin

Peki sizce, ayını model 2 araç olsun,

Opel vectra 1.4 ve 2.0 ya da

Passat 1.4 ve 2.0

Yol, kullanım, sürücü, yük, yakıt aklınıza gelen herşey aynı sadece motor farkları var hangisi çok yakar?

vectra 1.6 ve 2.0 şehir dışı kayda değer fark olmaz, şehiriçi 1.6 az yakar.
    1.4 atmosferik olsa araba yerinden bile rahat kalkamayacağından şehir içi ve dışı 2.0 gibi yakar belki daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 20 Mart 2018; 18:10:58 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt

• Döne döne tembihledim aynı motor teknolojisi olsun halen atmosferik ile düz motor diyorsunuz neyse öyle olsun.

Benim arac 53 lt benzin aldi,opel 57 lt benzin aldi.hizimizda 110-130 km arasiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 21 Mart 2018; 0:42:26 >
  • ahmeta60 A kullanıcısına yanıt
    53 e 750 -- 7,06 lt

57 ye 970 -- 5,87 lt

konu için dört dörtlük , arabalar içinde iyi değerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buumin -- 21 Mart 2018; 1:28:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.