Şimdi Ara

Hangi silindir hacimli araba daha az yakar? 1.4 motor mu 2.0 motor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
10.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cok haklisiniz Kesinlikle boyle bi genelleme yapmak cok yanlis sikistirma oranindan sanziman oranlarina kadar hava surtunme katsayisindan tekerlek capina arac agirligina kadar cok fazla paremetre var ayni teknolojiye sahip 1.6 vectra b 2.0 vectra b den daha fazla yakiyordu ama bu farazi ve istisna bi ornek olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 4 Mart 2018; 12:48:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bir genelleme yapmak çok zor. milyon tane değişken var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 250 cc motorsiklet ile 1.000 cc motorsiklet arasında ne kadar ağırlık farkı olabilir. hangisi çok yakıyor. Daha açıklayıcı bi örnek vermek gerekirse 1.4 motor araba ile 3.0 motor bi araba rölantide çalışsa hangisi çok yakar

İkiside düzde 120 km hızla gitse hangisi çok yakar

Şimdi şöyle bi durum var şehir içinde 1.4 açık ara az yakarken uzun yolda ve hız yükseldikçe arada ki fark azalır

Kimse şanzıman ağırlık vs polemiğine girmesin hepsinin aynı olması hesabı ni yapın. Birinin silindir hacmi diğerinin iki katı örneğini verdim ki birileri yine kafa karıştırmasın.

• AO A kullanıcısına yanıt
    Bsg sanziman da var mi tsi de?

• Bende 200cc ve 1000cc motor var.

200cc sakin ise git kullanimla en son 12litre ile 470km yapti.

1000cc de bu rakam biraz daha yuksek hizla birlikte 15litre Ile 270km.

Ancak ikisiyle de 120-130 gidersem 1000cc daha az yakabilir.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Bence bi denemek lazım 12 litre ile 470 km gitmek var 15litre ile 270 km gitmek varken nasıl 200 cc nin az yakacağını düşünüyorsunuz gerçekten ilginç.

Ben arabada denedim ve gördüğüm silindir hacmi arttıkça yakıt arttı.

• 1.0 daihatsu ile 7.0 yaktigim uzun yolda daha hizli gittigim halde 2.0 avensis 6.6 yakti.

200 cc motor zaten 120 zor yapiyor. O hizda 10bin devir ceviriyor ve zorlaniyor. 1000cc olan 4.000devirde gidiyor o hizda.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam 200 cc motor ile 470 km yı 12 litre ile gittim diyorsunuz km ye 0.145 yakar

1.000 cc ile 270 km yı 15 litre ile gittim diyorsunuz km ye 0.314 yakar

Ben benzin fiyatı ni 5.7 tl hesapladım tam olarak nedir bakmadım.

• Bu konuda sadece şehir içi kesin konuşulabilir şehir dışında işler değişir.

• Motor özelliğine göre değişiklik gösterir. Sıradan bir 1.4 ve Torku beygiri düşük araç haliyle turbosuzdur birde, çok yakar. 2.0 fsi passat/2.0 avensis ile 70-130 km hızlarla

7 lt / 100 km ortalamam, şehir içinde de dışında da.

Yani aslında tork ve beygir konuşmak lazım öncelikle. Bunlar yakıtı düşüren en önemli unsurlar.

2.0 hacme kadar büyük motorlar az yakar genelde.

• Motor küçüldükçe araç az yakar mantığı doğru değilse, motor büyük olunca araç daha performanslı olur önermesi de yanlıştır. Ağırlık, aktarma ve diğer detaylar daha fazla rol oynuyor. Ancak 2.0 litre 1800 kg lık araçla 1.2 litre 1000 kg lık aracı eşit olarak karşılaştırırsak. Şehir içinde 100 km de küçük motorlu ve hafif araç çok daha az yakar, şehir dışında ise küçük bir farkla büyük motorlu araç az yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 18 Mart 2018; 10:16:36 >
  • yaşamadan bilmeden görmeden sadece duyduklarıyla yorum yapan ve yazan ve birde bilmediğini bilmeden ve daha üst düzeye tırmanarak anlamadığını anlamayan gruplar varken işin içine birde önerme, tasım, aksiyom gibi terimleri sokarsak mazaallah nasıl bir kaos olurdu Allah bilir

Daha anlaşılır olması açısından şöle bir örnek versek; hani hemen herkesin kullandığı araçlardan:

Aynı yolları aynı sürücü aynı şartlar vs...

R9 1.4

Astra 1.6

Avensis 1.8

passat 2.0 fsi

Bunlar rastgele aklıma ilk gelenler, eksik veya hatalı olabilir. Daha güzel ve doğru örneklemeler yapılabilir. Bunlar hacim ve tork-beygir sıralaması açısından

kabaca teknolojik gelişimi anlatmak içindir.

Herkes bu ya da benzerlerinden geçmiştir.

Bunların yakıt, çekiş, performans durumları ne olurdu herkes bilir az çok

• Bence saydığınız arabaların içinde en az yakandan başlar sıralarsak

R 9

Astra

Passat

Avensis sıralaması ile gider sizin fikriniz nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 18 Mart 2018; 16:6:27 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Aynen yazdığınız gibi sıralama olurdu herhalde, benim sıralama teknoloji açısından dı. Sizinki

• Midesi küçük olan az yer motoru küçük olan az yakar.

Motor büyüdükçe az yakacak olsa bu kadar adam az yaksın diye 1.0 1.4 araba almaz gider 4.0 5.0 motor hatta 6.0 12 silindir alır ki az yaksın.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu mantıkla ileride 1.3 doblomu daha az yakar belki diye 1.6 ile değiştirmeyi düşündüm.
    Ama araştırınca hiçde öyle değil. 1.6 lar bayağı fazla yakıyormuş.
  • buumin kullanıcısına yanıt

• legendboxer kullanıcısına yanıt
    Hocam 90 lık megan3 ve 110 luk megan3 yıllarca kullandım şehiriçi 110 luk 0.3 0.5 arası fazla yakıyordu şehirdışı 2 si aynı yakıyordu

• Peki sizce, ayını model 2 araç olsun,

Opel vectra 1.4 ve 2.0 ya da

Passat 1.4 ve 2.0

Yol, kullanım, sürücü, yük, yakıt aklınıza gelen herşey aynı sadece motor farkları var hangisi çok yakar?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.