Şimdi Ara

Hangi silindir hacimli araba daha az yakar? 1.4 motor mu 2.0 motor mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
10.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bizim arkadaşta 530d var e60 2004 otomatik. şehir içinde 6 litre ile dolaniyor. motor hacmi büyüdükce araba fazla yakar cümlesi bizim milleti uyutmak için söylenmiş yalan

inanmiyan varsa 330d nin yakit tüketimine baksin. nerdeyse 1.6 passat ile ayni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görecelilik diye bişeyden haberi yok insanların. Bir tek Einstein biliyor bu durumu galiba, bir de birkaç okumuş insan.

Yerine göre değişir. Görecelidir.

• MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle BMW ve wag aynı teknolojide motor şanzıman üretmiyor bence şu an piyasada en kaliteli arabayı BMW üretiyor.

Her zaman şunun altını çiziyorum aynı kullanım koşulları aynı sürüş tekniği ile sürülmesi gerek ki bunu ancak adil bi sürücü yapar.

• Ben aynı araba ve aynı sürüş tarzı ile şehiriçi 8 litrede yakıyorum 5.5 litrede yakıyorum hemde aynı araçta nasıl olur derseniz bazan yoğun trafik ve kısa mesafelerde kullanıyorum bazan seri trafik ve uzun mesafede kullanıyorum şimdi söyleyin bakalım herkesin kendi arabası kendi sürüşü ile nasıl sonuca varılacak.

• 1 cc lik hacime oranlandığında büyük motor her türlü şartta hep daha az yakar. Ama totalde yakılan yakıta bakarsanız işin niteliği araç ağırlıkları yol koşulları hızlar gibi bir sürü etmen vardır. Hesaplamalar yapılırken genelde hacim başına ne yaktığına bakılır bu yüzden yüksek cc li araçlar her zaman daha verimli olmuştur ve hacim başına her zaman daha az yakmıştır ki bu kıyaslamayı aynı yılda üretilen motorlarla ve teknolojiyle yapıldığında oluşur.

Şuan en az yakan bmw i8 var hibrit benzinli 100 km de 1.8 mi 1.9 litre mi neydi. Araç +300 beygir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.