Şimdi Ara

Hangisi ile başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi bir Kompakt makina almayı düsünüyordum TZ10 gibi, ama forumu inceledikce ve makinaları gördükçe giderek başka modeller de alternatif olmaya basladı. Fotoğrafçılık bilgim çok alt seviyede, geliştirmeyi düsünüyorum, o yüzden ilerde aldığım kompakt makinadan sıkılıp manuel özellikleri fazla olan bir makinaya geçmek istersem tekrar bir masraf yapmamak adına Panasonic GF1 ve Canon G11'i de alternatif olarak düsünmeye başladım. İşin içinden çıkamadığım için gerçekten konunun uzmanı olan arkadaşların yardımı ile zar zor olusturdugum bütçeyi sokağa atmadan bir karar vermek istiyorum. Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Bence manual ayarlara izin veren bir makina almanız daha mantıklı olacaktır ilk başlarda otomatik veya p ile çekersiniz ilerde de ihtiyacınız olursa manual ayarları kullanırsınız.
  • Peki Panasonic Lumix GF1 ve Canon G11 icin bir kıyaslama yaparsak hangisini tercih etmeliyim.
  • Fikri olan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsonmez

Peki Panasonic Lumix GF1 ve Canon G11 icin bir kıyaslama yaparsak hangisini tercih etmeliyim.

Hocam ürünler hakkında tam olarak bilgim yok o yüzden yanlış yönlendirmek istemem sizi.
    GF1 Micro Four Thirds grubunun lenslerini destekliyor yani lensi değişebiliyor. Canon'un lensi sabit.
    Aşağıdaki incelemelere bakabilirsiniz ikisinin yanında bir de panasonic lx3'e bakın derim bir de.

http://www.dpreview.com/reviews/PanasonicGF1/
    http://www.dpreview.com/reviews/canong11/
    http://www.dpreview.com/reviews/panasonicdmclx3/

• http://www.dpreview.com/reviews/specs/FujiFilm/fujifilm_s1600.asp
    http://www.hepsiburada.com/fujifilm-finepix-s1700-120mp-3-lcd-dijital-fotograf-makinesihd-videoorjinal-canta4gb-hafiza-karti-hediye-/ProductDetails.aspx?productId=ft00287&categoryId=248

S1600 ve S1700 arasındaki fark sadece 1700'ün işlemcisinin hızlı olması.başlangıç için gerçekten mükemmel.fiyatıda 442 tl gibi birşeye geliyor.ben 1 aydır araştırdım bende bugün yarın sipariş vericem...

• İnceliyecegim kardes ama enteresan geldi özellikleri. Tesekkürler yardımlarınız icin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangisi sizce
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hangi özellikler enterasan arkadaşım? Soracağın olursa cevap vermeye çalışırım.Gerçekten fiyat,özellik,kullanış olarak çok iyi bir makine...
  • Başka fikir verecek arkadaşlar da varsa sevinirim.
  • Ben bugün siparişi verdim arkadaşım.diğer arkadaşlarda tavsiyede bulunursa sende diğer makineler hakkında da bilgi sahibi olursun...
  • arkadasım gf1 bir dslr e makıneden nasıl haz alıyorsan,aynı hissi veriyor,ne yalan soyleyeyım bıraz uygun fiyatlara olsada biz de kullanabilsek,ama üzerinde gelen lens yetersiz kalırsa işte o zaman basın belada bunların sabit lensleri ayrı bir para,vizör istersen ayrı bir para,ama zevki tartışılmaz.g11 like kategoride ama yeni baslayacagın için,dslr e alsan bile yıllarca memnun olursun.bir de öneriler arasında garantili 2100 liralık gf1 ve 1600 liralık g11 e onerilen 400 tl lik fuji modellerini arkadasların art niyeti(fuji çalısanı kaynıyor form artık) ya da cahilliğine veriyorum,ne alaka dedim gece yarısı:))rollei var 99 tl ondada manual ayar var o zaman onu onerelim dimi arkadaslar:uzun lafın kısası gf 1 ileride alcagın tele bir lensle giriş seviyesi bir dslr boyutunda olacagı için,dslr alman daha mantıklı bir secenek olur,sorun video ise nikon d5000 ve canon 500 veya 550 d olabilir.bu arada g11 vga video kayıt yapabiliyor,saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 24 Haziran 2010; 2:05:54 >

• Benim fujiyle hiçbir alakam yok arkadaşım.1 aydır bende araştırdım en sonunda bu üründe karar kıldım.Bugün sipariş verdim...
  • Tesekkürler Populer Demand tavsiyelerin icin. Ben de olabilirse zaten GF1'i yurt disindan getirtmeye calisacagim bu fiyatlara türkiyeden almak imkansız. Zaten makina alternatifini de 2'ye indirdim GF1 ve Olympus E-PL1 olarak (Olympus ta mercek alternatifi sanirim daha fazla). Sonucta hemen alamayacagim icin yine de bu iki makina ile ilgili yorumu ve tavsiyesi olacak arkadasların cevaplarini bekleyecegim.
  • Bir de bu 2 makinadan 2. el temiz satan varsa Pm atarsa sevinirim.
  • G11 oneririm, veya adam gibi bir DSLR (nikon d5000, pentax k-x, canon 450/500/550D). GF1-EPL1'in govdeleri cidden ufak ama adam gibi lens takinca genislikleri cok buyuyor.
  • Tabi ben 2 model (Panasonik GF1 ve Olympus E-PL1) arasında kaldım diyorum ama is makineyi almakla bitmiyorki objektiflerinin de cok pahalı olmaması lazım. Sanırım bu konuda en bol alternatif Canon ve Nikon degil mi? Cünkü panasonic ve Olympus objektifleri oldukca ucuk fiyatlı bildigim kadarı ile...
  • aslinda her DSLR icin gecerli o dedigin. genis olsun, uzun olsun, makro olsun, guzel olsun, bol fistikli olsun vs.. dedikce isin ucu kaciyor
    o yuzden G11 gibi makineler uygun aslinda, dezavantajlari olsa da
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.