Şimdi Ara

HANGİSİ? LG 42'SL9500 LED TV / SAMSUNG 40 ' 40B7000 LED TV ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
0
Favori
27.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hayırlı olsun yeni tv'niz DeepFrozen, tv'miz güzeldir tabiki teknolojide daha iyinin iyisi vardır yoksa bile 2-3 aya kadar olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunsea

LED Nedir?
    Devrimsel bir teknolojiyi anlamanın en kolay yolu...
    Televizyon tarihi boyunca bir çok büyük dönüm noktası yaşandı. İlki siyah-beyaz televizyondu. Ardından hayatımıza renkli, şık ve daha büyük ekranlar geldi. Ve şimdi karşınızda bir sonraki büyük dönüm noktası: Edge Led teknolojisiyle güçlendirilmiş yenilikçi SAMSUNG LED TV.

Normal televizyonlar görüntüyü oluşturmak için arkadan aydınlatmalı floresan lambalar kullanırlar. Samsung LED TV ise görüntüleri beyaz LED (Işık Yayan Diyot) ışığı kullanarak oluşturur. Bu teknoloji, dizüstü bilgisayar ekranlarında kullanılan teknolojinin aynısıdır. LED'ler çok daha az enerji harcayarak, daha yüksek renk, kontrast ve netlik kontrolü sağlar.

Samsung tasarımcıları LED ışıkları televizyonun çerçevesinin yanına alarak dünyanın ilk yandan ışık veren LED televizyonlarını üretti. Bu yeni teknoloji sayesinde ultra ince televizyonlar artık hayal olmaktan çıktı.

açıklamadan da anlaşılacağı üzerine samsung edge led kullanmış bakalım full led den farklı nasılmış.

tşk.

• Teşekkür ederim :)
  • Arkadaşlar,

Led TV lerde hz sayısı cok fark eder mi... 100hz ile 200hz arasında gidip geliyorum nokta atışı yapmam lazım kafam allak bullak..

Mesela 47 inch bi TV ekranı büyük oldugu icin 200hz mi olmalı ?

PS3 te bağlıyacağım 2 tane LG nin LED t.v modeli arasında gidip geliyorum.. Biri 42 inch ama 200hz, öbürü 47 inch ama 100hz tepkime süreleri 2ms ikisininde..

Uzuuuun bi zaman daha t.v almayı düşünmeyeceğim için almışken en iyisi olsun istiyorum.. 2500 2600 TL bütçe civarında. Fakat bu Hz konusunda bilgisi olan, tecrübesi olan arkadaşlar biraz aydınlatabilir mi. Kagıt üzerinde 2 katı fark var hz lerde ama performansta nası? Gözle görülür net farklar var mı? Panel olarak edge led mi yoksa WXGA mı daha iyidir?

Üzerinde durduğum modeller

47SL9000 LG LED TV
    42LH9000 LG LED TV

Veya bu bütçeyle daha iyi modeller alabilirmiyim, tavsiyeleriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beavis. -- 14 Haziran 2010; 22:41:45 >

• 100 hz saniyede 100 kare görüntü demek. İnsan gözü yaklaşık 30 görüyor. 50 - 60 lara kadar hissedebiliyor. Dolayısı ile 50 ile 100 hz arasında fark hissedilir derecede olurken 100 ile 200 hz arasında farkı hissdebilmek için kartal gözlerine sahip olmak lazım. Dahası, mesela ben bil bağlantısı ile oyun oynamak için de aldım. Bil. çıkışı 60 hz. PS3 çıkışını bilemiyorum ama daha fazla olduğunu da zannetmiyorum. Onun için isterse 500 hz olsun ben bil'ı bağladığımda gene o 60 hz olacak. Artı dünyada 200 hz tv yayını da yok bildiğim kadarı ile. Kısaca ben olsam bu konuda hiç düşünmezdim. Ama benim önerim tv nin boyutuna karar verirken ortamın büyüklüğüne bakmak. Çünkü tv büyüdükçe ideal izleme mesafesi de artıyor. Bunun matematiksel bir hesabı var. Aşağıdaki linklerde bu konudan ayrıntılı bir şekilde bahsediliyor.
    http://wap.ntvmsnbc.com/id/25034500/
    http://www.makalemarketi.com/saglik-ve-zinde-yasam/goz-sagligi/964-televizyon-gozlugu.html
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Teşekkürler bilgiler için.

Peki panel olarak edge led mi yoksa WXGA mı daha iyidir?
  • tv almak isteyenlere tavsiyem olsun

mkv oynatması ve dts codec desteğinin bir arada bulunduğundan emin olun aksi halde kaliteli görüntüyü kaliteli sesle izleyemezsiniz.
    b serisi samsunglar mkv oynatıyor ama dts codec desteği vermiyor bu sebeple elimdeki dts codecli mkv filmleri dönüştürmeden
    izleyemiyorum bu da can sıkıcı bir durum oluyor.c serisi ile birlikte 2010 versiyonlarında dts desteği de var ama eski modellere güncelleme de yapmış değil.ses sistemim dts çözebiiliyor fakat o da usb den mkv oynatamıyor.anlayacağınız ya ses var görüntü yok ya görüntü var ses yok durumu mevcut!!!şimdi tv ile ses sistemi arasına mkv okuyabililen dts destekleyen bir medai player almak durumda kalıyorum.şimdi düşününce sanırım acele ettiğim ortaya çıkıyor.o yüzden siz siz olun almadan iyice inceleyin ne istediğinizi istediklerinizi hangi marka modelin karşıladığını görün ona göre tv alın benden söylemesi
    hadi iyi seyirler

• mkv ve dts destekli bir media player peşine düştüm şimdi de

smart media diye bir player var işimi görür gibi.fiyatı 250-300TL civarında..farklı önerileri olan varmı!!!
  • en fazla 60hz olarak izlemek dışında çok başarılı bir makine tavsiye ederim.
  • led tv ciler nereye kayboldunuz!!!
  • İB den led tv almayı düşünüyorum. Aşağıdaki tvlere bakıp yardımcı olabilrmisiniz. Yada bu ledler ayarında başka önerdiğiniz bir led var mı? SD yayınım var ps3 te takıcam. İB den almalımıyım? Forumda çok tartışma gördüm ama 3000 liraya kadar tv arıyorum.İB de gerçekten çok avantajlı gözüküyor.Şimdiden teşekkürler...

1) SAMSUNG UE40B8000/8090
    2) LG 42LE8900
    3)PHILIPS 42PFL9803D
    4)PHILIPS 42PFL7665H

Yaa artık her yere yazıyorum hiç kimse yorum yazmadı.Bekliyorum yorumları
  • İB den alıp almama konusunda karar tamamen size ait.zira sorun çıkması durumunda muhatabınız onlar olacak.ha bu demek değil ki ille sorun yaşayacaksınız.hep klişe bir laftır "elektronik şans işi".gider en iyi markadan garantili alırsınız 2 ay sonra bozulur garantisiz spot alırsınız birşey olmaz taş gibi çalışır bilemezsiniz.önemli olan bu tip bir problemle karşılaştığınızdaki beklentiniz olacaktır.İB ürünlerini kendisi ithal ettiğinden garantisini de kendisi sunuyor.Markanın distürübütor garantisi olmuyor doğal olarak.yani buna şöyle örnek veriyorlar "telpadan aldığınız telefonu kvk ya servise gönderemezsiniz".onun dışında piyasaya göre daha düşük fiyatla ürün oluyor.bende bi ara düşündüm ama sonra distiribütör garantisini istediğim için teknosadan almayı tercih ettim.belki biraz daha fazla ödedim ama oluşabilecek problemlerde muhatabım ister satıcı ister distiribütor olur.

• pEKİ TVLERDEN HANGİSİ BELİRTTİGIM ÖZELLİKLERDE İYİ? BU ARA LG'NİN 8900 MODELİ TÜRKİYE DE DAHA YOK SANIRIM 8500'Ü O LİSTEYE DAHİL EDERSEK ONA GÖRE DEĞERLENDİRELİM.
  • Merhaba

Yaklaşık 6 ay önce 40b7000 aldım. Evet auto dimmingdeki kötü performansını bilmeden aldığım için bir süre canım sıkıldı. Sonrasında araştırmaya başladım ve buradaki yazılar, artı İngiliz menşeili test siteleri sayesinde bunun kronik bir sorun olduğunu öğrendim.
    Tam umudumu kesip vazgeçecektim ki Samy kardeş bir firmware yayınladı (29.07.2010). Evet firmware güncellendi ama standart modda yine sonuç kötü. Bir de renk açısından daha az rahatsız edici olan doğal modu deneyeyim dedim. Ve bingo!!! Şimdi auto dimming özelliği fazla rahatsız etmiyor, karanlık sahneler biraz daha seçilebiliyor. Şimdi bu vatandaşların bunu firmware ile hallettiklerini düşünmüyorum zira bunu yapabilecek olsalardı burada derman aramazdık. Peki bu nasıl oldu? Aradaki temel fark backlight. Backlightı yüksek tutunca en azından çok çok çok karanlık olmayan sahneleri izleyebiliyorum.

Ama gelelim zurnanın zırt dediği yere. Evet D-Smart HD receivera sahibim ve HD yayınlardan gayet memnunum. Ama sabit diskten film izlemeye gelince HD ya da SD yayınlardaki auto dimming başarısını(?) yakalayamıyorum. Input source değişince herşey eski haline dönüyor. Her souce için ayrı bir ayar mı var? Varsa nerededir? Ayrıca backlight seviyesi artınca tvde de bir ısınma sorunu baş gösterdi. Ledtir dedim, ısınma sorunu fazla olmaz dedim ama samy 700 liralık modelleri bile daha az ısınıyor. Nedir bunun sorunu? Bir bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.