Şimdi Ara

HANGİSİ? LG 42'SL9500 LED TV / SAMSUNG 40 ' 40B7000 LED TV ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
0
Favori
27.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S-corpi-o bende ses sistemi peşine düştüm
    bakalım yarın philips 3377 5+1 ev sinema sistemini almayı düşünüyorum.
  • VE ses sistemine de kavuştum tam oldu.philips hts3377 aldım.sinemada izliyormuşcasına sahneler daha etkileyici
  • Bir kez daha hayırlı olsun Sunsea aman komşuları oklavalarıyla kapına dikme
  • quote:

Orijinalden alıntı: polatz

Bir kez daha hayırlı olsun Sunsea aman komşuları oklavalarıyla kapına dikme

teşekkürler.yok canım şimdilik orta ayar dinliyorum yükseltince sarsıyor
  • yeni ayarlarımla fotolar ekledim. bakmak isterseniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_34634648/mpage_5/f_/key_//tm.htm#39344236
  • Merhaba,

Konuyu okudum. Bende yeni bir sl 9500 sahibiyim. 47 inç. Gerçekte tatmin edici bir alet. Ancak televizyon performansını beğenmedim. onun nedeni sanırım binaya dağıtılan sistemden. belki direk uydudan çıkış alsam görüntü kalitesi yükseli ama metrelerce kabloda kayıplar yüktek oluyor. Açık yüreklilikle söylüyorum, eğer çok sık televizyon seyrediyorsanız ve doğrudan uydudan yayın gelmiyorsa, o zaman led tv almanın hiç bir manası yok. ve 42 inç çok bile. iyi bir lcd tv (2000 tl civarında) yeterde artar bile. ama çok fazla HD film izliyorsanız, valla alet muhteşem. görüntüde sıkıntı olmuyor. Bir tek geöen gün izlediğim bir HD filmde beyaz yoğunluğunun yüksek olduğu bir noktada karelenme gördümm. onun dışında diğer filmlerde görmedim. Ayrıca kullandığınız kablolarda önemli. Kullanıcı olarak bazen lh9500 alsam daha mı iyi yapardım diye düşünmüyor değilim. genel olarak cihazın performandından memnunum. tavsiye ederim ama 42 inç yeter :)

• 10 puanlık uzman sorusu :)

Arkadaşlar öncelikle yeni tv alan S-corpi-o ve ses sistemi alan sunsea arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum dilerim arızasız, sorunsuz keyifle uzun yıllar kullanırsınız (ve tabi darısı olmayanlara, ben dahil :))

aklıma takılan onlarca sorudan birini daha size sormak fikirlerinizi almak istiyorum
    incelediğim yeni nesil led tvlerin ekranları yansıma yapabilecek şekilde parlak yüzeyle yada cam ile kaplı (samsung ue-b6000 , LG sl 9500 , sony kdl NX serisi vb... ) ve bu ekranların yansıma yaptığı yönünde şikayetler olmasına rağmen birden çok firma üretimini bu şekilde devam ettirmekte oysa Apple'dan bir laptop almak istediğinizde normalde parlak ekran ile satılıyor mat ekran isterseniz 50 dolar fazla ödemeniz gerekiyor,
    anlamaya çalıştığım nokta ekranın parlak olmasının benim bilmediğim bir avantajı varsa neden Apple firması mat ekrana fazladan ücret istiyor, mat ekran avantajlıysa TV üreticileri LCD ye göre ortalama 1000 tl daha pahalıya sattıkları üstdüzey tvlerin ekranlarını neden parlak malzemeden üretiyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: deepthink

10 puanlık uzman sorusu :)

Arkadaşlar öncelikle yeni tv alan S-corpi-o ve ses sistemi alan sunsea arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum dilerim arızasız, sorunsuz keyifle uzun yıllar kullanırsınız (ve tabi darısı olmayanlara, ben dahil :))

aklıma takılan onlarca sorudan birini daha size sormak fikirlerinizi almak istiyorum
    incelediğim yeni nesil led tvlerin ekranları yansıma yapabilecek şekilde parlak yüzeyle yada cam ile kaplı (samsung ue-b6000 , LG sl 9500 , sony kdl NX serisi vb... ) ve bu ekranların yansıma yaptığı yönünde şikayetler olmasına rağmen birden çok firma üretimini bu şekilde devam ettirmekte oysa Apple'dan bir laptop almak istediğinizde normalde parlak ekran ile satılıyor mat ekran isterseniz 50 dolar fazla ödemeniz gerekiyor,
    anlamaya çalıştığım nokta ekranın parlak olmasının benim bilmediğim bir avantajı varsa neden Apple firması mat ekrana fazladan ücret istiyor, mat ekran avantajlıysa TV üreticileri LCD ye göre ortalama 1000 tl daha pahalıya sattıkları üstdüzey tvlerin ekranlarını neden parlak malzemeden üretiyorlar?

teşekkür ederim umarım sende kısa zamanda dilediğin gibi bir tv ye kavuşursun.neden parlak ekran tv üretirler bilemem ama bunlara ticaret hayatının oyunları diyebiliriz kısaca.
    biz led tvleri teknolojinin son ürünü diyerek alırken 3d led ler belki de daha ne özellikli tv ler icat edilmiş ve
    raflardaki yerini almaya hazırlanıyordur.tabi o fiyatlara son teknolojileri almak herkesin harcı olmadığı için
    düşmesini beklemekten başka çare de yok.neticede teknolojiyi üreten değil tüketen bir toplum olduğumuza göre onlar üretecek bizde cüzdanımız elverdiğinde almaya çalışacağız.

parlama konusunda yapabileceğin en iyi şey ışığı tv nin arkasına almak gerisi üç aşağı beş yukarı aynı parlamayı yapacaktır zaten.

• 40b7000 de PIP var bildiğim kadarı ile.
    (resim içinde resim)
    LG9500 de de varmı arkadaşlar?
  • lcd tv'ler için büyük bir eksiklik olarak görüyorum PIP özelliğini, o kadar büyük ekranlı tv'lerde standart olmalıydı ve maalesef SL9500'de de yok
  • samsung da PIP var ama digiturkten bağlantı sağlayıp çoklu ekran izleyemiyorum..
  • 82part 1080p 7,9gb lık bluray formatlı mariah carey konserini indirdikten sonra desteklenmeyen ses codeci hatası verdiğindeki
    tepkimi belirtmek istiyorum

bunu aşmak için bir güncelleme yokmudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunsea

82part 1080p 7,9gb lık bluray formatlı mariah carey konserini indirdikten sonra desteklenmeyen ses codeci hatası verdiğindeki

aynı konseri bende indirdim
    sonra aynı hatayı bendede verdi. dts sesi ac3e yani dolby digital 5.1e çevireceksin. burda ben bir konu açmıştım. dtsi ac3e çevirme diye ordan sesi değiştirebilirsin. şimdi evin içi konser salonu gibi oldu
    link eklendi
    http://forum.donanimhaber.com/m_36747324/mpage_1/f_/key_//tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix -- 27 Nisan 2010; 21:20:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: phoenix

quote:

82part 1080p 7,9gb lık bluray formatlı mariah carey konserini indirdikten sonra desteklenmeyen ses codeci hatası verdiğindeki

aynı konseri bende indirdim
    sonra aynı hatayı bendede verdi. dts sesi ac3e yani dolby digital 5.1e çevireceksin. burda ben bir konu açmıştım. dtsi ac3e çevirme diye ordan sesi değiştirebilirsin. şimdi evin içi konser salonu gibi oldu
    link eklendi
    http://forum.donanimhaber.com/m_36747324/mpage_1/f_/key_//tm.htm

sağol phoenix bende dönüştüreyim de salonum konser salonuna dönüşsün artık

• quote:

Orijinalden alıntı: deepthink

10 puanlık uzman sorusu :)

oncelikle herkese slm arkadaslari ve eywalh deepthink

sorunla ilgili mat ekran mı parlak ekranmı daha ii fikrim yok ama, su an ızledigim 47sl9500 tv ye arkadan gunes ısıgının dırek gekmesı halinde parladıgını soyleyebilrim, ancak genelde gecelri izlediğimden ve tvnın yerini ii ayarladıgım zaman parlama sıkntı olmuyor. ekteki ressimde guzduz tv kapalıken yansıma mıktarını gorebilrisin ama tv acınca parlama buyuk oranda yok oluyor.

tv nın hd yayınlarda kalitesi gayet ii, hatta oyun performansı super call of duty4 ve pes2010 denedim duper oluyor. SD filmlerde DVDR gorunutu hd kadar ıı olmasada fılmesı yınede zevklı oluyor. Ancak filmeleri direk tvnin usb sinden calıstırdığımızda filmlere sit-com(tiyatro havasında cekilen diziler) gibi hava katıyor. kısacası sineme havasını kaybedıyor filimler.Ayrıca utoube ta izledigim ekran dagılma olayına rastaladım usbden film izlerken. dolayısıyla ben notebooktan film izlemeyi tercih ediyorum ve tv ayarlarınıda ıı yapabılırseniz gayet guzel oluyo filmler.

HANGİSİ? LG 42'SL9500 LED TV / SAMSUNG 40 ' 40B7000 LED TV ?

• Arkadaslar ayrıca utube a 2 adet video ekledim LGnin kablolu tv(SD yayın) da performansının gormenız ıcın.

http://www.youtube.com/watch?v=ND5KdibP33I

http://www.youtube.com/watch?v=cE2PnFMUTb0

bi iki resimde ekliyorm sd filmlerden, oyun oynarken kaydetme sansım omadı ama yakın zamanda hd film ve oyun goruntulerını cekıp linkini atarım.

• 2

• 3

• güzel tv güle güle kullan

görünüşü de şık

ama samsungun yanında lcd gibi duruyor
  • quote:

güzel tv güle güle kullan

görünüşü de şık

ama samsungun yanında lcd gibi duruyor

sunsea bak bakalım lg 42sl9500imle çektiğim fotolar.
    hangisi lcd gibi duruyor bak bakemm
    aman ha tvinden sakın soğuma oda fena değil
    http://forum.donanimhaber.com/m_34634648/mpage_5/f_/key_//tm.htm#39344236

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix -- 1 Mayıs 2010; 9:28:17 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.