Şimdi Ara

hangisini alayım? WD HDD'ler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• bu ikisi de sata 3 anakartınızın sata 3 portu var değil mi ? O'na dikkat edin. Greenpower performans olarak biraz daha düşüktür ancak daha sessiz ve daha az güc tüketimlidir. Black performans olarak biraz daha iyidir ancak biraz sesli gelebilir.
  • o kadar para vermene gerek yok o disklere
    http://www.gigatek.com.tr/taksit.php?id=2328
    sezsizlik olarak green gibi, hız olarakta cb'e yakın fiyatıda daha ucuz
  • kullanma amacınız nedir ?
    birde anakartınizda sata 3 portları varmı ?

performan içinse black serisi alın
    eğer depolama içinse kesinlikle green serisi alın derim
  • anakartımda sata 3 slotu yok henüz. ama önümüzdeki 6 ay içinde komple bir upgrade yapıcam. o yüzden şimdiden sata 3 alıyım diyorum .

green ve black arasında da açıkçası performanstan kastınız nedir? bilgisayarda oyun oynuyorum ben sadece. mühendislik programı, server vs. gibi amaçlarım yok.
  • konuşulan diskler sata2 sınırına bile yaklaşamazken neden soruyorsunuzki adamın anakartının sata3 olup olmadığını?
  • nasıl yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lzerk

konuşulan diskler sata2 sınırına bile yaklaşamazken neden soruyorsunuzki adamın anakartının sata3 olup olmadığını?

sorduğum hdd ler çok kötü manasında mı söylediniz?
  • kötü olduğu için söylemedim, wd cb alınabilecek en performanslı disktir ama aradaki fiyat farkını vermenize değecek kadar bir farkı yok
  • gigatek haric hdd ler oldukca pahalı. Arkadasın linkini verdiği hdd en performanslı disklerden ve wd black almanıza gerek yok. Arada ki fiyat farkına değmez.
    Ancak sata3 portunun sormamın nedeni arkadas hdd yi aldığında calistiramayacak olması falandı. sata2 ile sata3 arasında fark yok mekanik disklerde.
  • Gigatek neden fiyatları arttırmamış? O fiyatlarda kalan başka bir yer göremedim açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

gigatek haric hdd ler oldukca pahalı. Arkadasın linkini verdiği hdd en performanslı disklerden ve wd black almanıza gerek yok. Arada ki fiyat farkına değmez.
    Ancak sata3 portunun sormamın nedeni arkadas hdd yi aldığında calistiramayacak olması falandı. sata2 ile sata3 arasında fark yok mekanik disklerde.

çalıştıramayacak değil, sata 2 olarak çalışacak diye biliyorum. yanlış mıyım?
  • SATA 3 portlarının geriye doğru uyumluluğu vardır. SATA2 ve SATA disklerinizi SATA3 portunda kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oskican

quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

gigatek haric hdd ler oldukca pahalı. Arkadasın linkini verdiği hdd en performanslı disklerden ve wd black almanıza gerek yok. Arada ki fiyat farkına değmez.

çalıştıramayacak değil, sata 2 olarak çalışacak diye biliyorum. yanlış mıyım?

doğrusun sata3 almasını mantığı yok sata3 portu yoksa o bağlamda sata3 olarak calismayacak.
  • ama diyorum ki bir kaç ay içinde full upgrade çekicem. şimdiden sata 3 alsam kötü mü olur? nasıl olsa şuanki anakartımla da çalışacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oskican

ama diyorum ki bir kaç ay içinde full upgrade çekicem. şimdiden sata 3 alsam kötü mü olur? nasıl olsa şuanki anakartımla da çalışacak

@Oskican
    Hocam Sata 2 portu teorik olarak 3 Gb/s veri akım genişliğine sahiptirler. ama bu değerlere tek başına çıkabilen bi HDD yoktur. Sata 3 Diskler 6 Gb/s veri akım genişliğine ve daha yeni teknolojiye sahiptirler. Aralarında da çok fazla bi uçurum fiyat farkı yoktur. Sata 3 HDD yi Sata 2 ve Sata portlarında da sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Bence yani benim şahsi görüşüm yeni teknoloji iyidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.