Şimdi Ara

Hangisini Seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kafam çok karıştı. En fazla 52.000 TL'ye bir araba seçmeliyim. Renault düşünmüyorum. Bu kadar para verdikten sonra da donanımı iyi olsun istiyorum. Düşündüğüm modeller ve merak ettiklerim ise
    - Honda Civic normalde çok yakıyor. Onun için alırsam tüp taktırmam gerekecek. Performansta hissedilebilir bir düşüş olacak mıdır? Tüp takıldıktan sonra yakıt performansı nasıl olmaktadır. Bir de bilgi ekranından takip edilebilen yakıt bilgileri geçersiz olacaktır değil mi?
    - Toyota Auris dizel modeline baktım. Bu arabaya bakma nedenim ödeyebileceğim parayla en full donanımlısını alabilmem. Fakat bunda da bagaj ve kullanım alanının darlığı düşündürüyor beni. Bir de dış tasarımı çok hoşuma gitmedi. Ebatları ile ilgili ne düşünüyorsunuz.
    - Kia Ceed test sürüşü yapma şansım oldu. Arabanın sürüş keyfi çok hoşuma gitti. Ön konsol dizaynı ve direksiyon üzerindeki tuşlarla kullanım kolaylığı çok hoştu. Motor olarak kağıt üzerindeki verilere bakarak güzel. Fakat bunda da donanım yetersiz geldi.
    Aslında az yakan ve bagaj hacmi tatminkar bir araba arıyorum. Kia ceed ve civic'i birleştirerek bir araba yapabilsem işimi görücek ama bu mümkün değil sanırım Ceed dizel olması ve tasarım yönünden, Civic tasarım ve kullanım alanı yönünden, auris ise full donanımı yönünden ilgimi çekiyor. Ama ağır basan iki model Civic ve Ceed. Siz nedersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Buyrunuz:
    http://forum.donanimhaber.com/m_62788040/tm.htm
    Tavsiyeniz için teşekkürler. Gerçekten güzel araba. Fakat bulunduğum ilde bayisi yok. Almaya il dışına gitsemde servis sıkıntı yaratacak. Bir de fazla borçlanmadan almak istediğim için fiyat biraz yukarı çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenbalci

Tavsiyeniz için teşekkürler. Gerçekten güzel araba. Fakat bulunduğum ilde bayisi yok. Almaya il dışına gitsemde servis sıkıntı yaratacak. Bir de fazla borçlanmadan almak istediğim için fiyat biraz yukarı çıktı.

bulunduğunuz ilde fiat bayisi mi yok?
    O zaman araba almayın:)
    Şaka bir yana çoğu fiat bayisi deltaya bakıyor.
    Ayrıca indirim de yaparlar eminim.
    Araç full donanım ve 120 hp dizel olduğu için size ciddi manada hitap eder.
    Bence bir araştırın.
    Şu anda sınıfında Deltanın üstünde araç yok bu fiyat klasmanında.
  • quote:

quote:

bulunduğunuz ilde fiat bayisi mi yok?
    O zaman araba almayın:)
    Şaka bir yana çoğu fiat bayisi deltaya bakıyor.
    Ayrıca indirim de yaparlar eminim.
    Araç full donanım ve 120 hp dizel olduğu için size ciddi manada hitap eder.
    Bence bir araştırın.
    Şu anda sınıfında Deltanın üstünde araç yok bu fiyat klasmanında.

Alıntıları Göster
    Fiat tabiki var. Hatta servisde çalışan arkadaşımda var. Fakat niyazıkki Lancia'ya bakmıyorlar. Yoksa en başta düşüneceğim modellerden birisi olurdu. Verdiğiniz forum linkindeki yazıları ayrıntılı bir şekilde okumuştum. Fiat'a bu yüzden çok kızıyorum. Her ilde satış yeri olmasına rağmen Lancia sadece 5-6 ilde satılıyor ve 8-9 ilde servis hizmeti veriliyor.

• Beyaz Auris öneriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

Beyaz Auris öneriyorum
    Evet Auris donanım olarak bana da çok cazip geliyor. Ama kullanım alanı biraz dar gibi geldi. Seçenekler arasında hala çok cazip duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpuz-cekirdegi

Evet Auris donanım olarak bana da çok cazip geliyor. Ama kullanım alanı biraz dar gibi geldi. Seçenekler arasında hala çok cazip duruyor.

Alıntıları Göster
    - Honda Civic normalde çok yakıyor. Onun için alırsam tüp taktırmam gerekecek. Performansta hissedilebilir bir düşüş olacak mıdır? Tüp takıldıktan sonra yakıt performansı nasıl olmaktadır. Dizel bir arabanın tüketimine yakın olur mu? Tüp bagaj kullanımını çok etkiliyor mu? Bir de bilgi ekranından takip edilebilen yakıt bilgileri geçersiz olacaktır değil mi?
    Honda Civic'e nazaran Kia Ceed nasıldır?
    Şimdiden yardım edecek arkadaşlara çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: karpuz-cekirdegi

- Honda Civic normalde çok yakıyor. Onun için alırsam tüp taktırmam gerekecek. Performansta hissedilebilir bir düşüş olacak mıdır? Tüp takıldıktan sonra yakıt performansı nasıl olmaktadır. Dizel bir arabanın tüketimine yakın olur mu? Tüp bagaj kullanımını çok etkiliyor mu? Bir de bilgi ekranından takip edilebilen yakıt bilgileri geçersiz olacaktır değil mi?
    Honda Civic'e nazaran Kia Ceed nasıldır?
    Şimdiden yardım edecek arkadaşlara çok teşekkürler.

Alıntıları Göster
    O fiata iş yerinden arkadaşım Seat Altea aldı.

Reno demişsiniz Fluenceye baktınız mı bir bakın isterseniz ben pek beğenmiyorum ama tutmuş olduğu kesin yollarda oldukça fazla görebiliyoruz. Bizim kurumun makam aracı aynı zamanda fena değil gibi.

Civic-Auris-Ceed arasından da Auris derdim ama ben de sizin gibi özellikle dış görünüş ve gereksiz kaba hatlarından şikayetçiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: carantinas

O fiata iş yerinden arkadaşım Seat Altea aldı.

Reno demişsiniz Fluenceye baktınız mı bir bakın isterseniz ben pek beğenmiyorum ama tutmuş olduğu kesin yollarda oldukça fazla görebiliyoruz. Bizim kurumun makam aracı aynı zamanda fena değil gibi.

Civic-Auris-Ceed arasından da Auris derdim ama ben de sizin gibi özellikle dış görünüş ve gereksiz kaba hatlarından şikayetçiyim.

Alıntıları Göster
    Reno Fluenceye baktım fakat çok hoşuma gitmedi. Açıkçası Reno düşünmüyorum. Şuan için aklıma en çok yatan Ceed ama bugün aurise bir daha bakacağım. Honda binen arkadaşlardan da tüplü Civic hakkında yorum alırsam çok iyi olacak. Ayrıca tavsiyen için teşekkürler carantinas.

• quote:

Delta'ya belki sizin semtte bakmıyorlardır yakın semtte olabilir.
    Yakın kentte olabilir.
    Sonuçta az yakacak gidiş geliş pek problem olmaz.
    Zaten bakım aralıkları da uzun.
    İlerki dönemde de fiat motoru olduğundan özel serviste bakımını yaptırır hiçbir sorun yaşamazsınız.
    Zaten yetkili servis ancak garanti bitene kadar çekilir.
    Bence yine de bir araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 31 Temmuz 2012; 11:53:12 >
  • quote:

quote:

Yakın kentte olabilir.
    İlerki dönemde de fiat motoru olduğundan özel serviste bakımını yaptırır hiçbir sorun yaşamazsınız.

Alıntıları Göster
    avensise baktınız mı en boşu bile yeterince dolu yakıt konusunda 8 litre civarı gezer , kasarsa lpg taktırırsınız . hem geniş hemde sağlam oturaklı bir araç .

• Ben civic tercih ettim.
    Diğer modelleri eleme nedenleri,
    Kianin,fiatin,Hyundai'nin ikinci eli yok.
    Auris eskidi ve demode kaldı.
    Vw'i zaten salla.
    Fransızlara güven 0
    Reno tipsiz
    Focus minnacık.
    Sonuc=civic
    Ama isin icine zevkler de girer.
    Ve civic cok da yakmıyor ama LPG ile %40 tasarruf saglıyor.
  • quote:

quote:

Yakın kentte olabilir.

Adama zorla aldıracan he..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

sınıfının en iyisini alacak boru değil:)
    Ayrıca büyük para bağlıyor sonuçta neden almışken parasının karşılığına tam uygun olanına bakmasın?
  • quote:

quote:

sınıfının en iyisini alacak boru değil:)
    Ayrıca büyük para bağlıyor sonuçta neden almışken parasının karşılığına tam uygun olanına bakmasın?

Ceed daha iyi bir araç.

İ30'da öyle.

İlla ki dizel diye bir şart yoksa 1.4T İnsignia veya 1.6 Avensis ile parasının tam karşılığını alabilir.

55k+ paraları C sınıfına bağlamayı pek doğru bulmuyorum.
  • quote:

Ceed daha iyi bir araç.

İ30'da öyle.

Donanım ve verilen fiyatı,genişliği,motor özelliklerini hesaba katarsanız ne i30un ne de ceed in deltaya yetişmesine imkan yok.
    Bağımsız hareket edebilen arka koltukları bile Delta aldırır adama.
  • quote:

quote:

Ceed daha iyi bir araç.

İ30'da öyle.

Donanım ve verilen fiyatı,genişliği,motor özelliklerini hesaba katarsanız ne i30un ne de ceed in deltaya yetişmesine imkan yok.
    Bağımsız hareket edebilen arka koltukları bile Delta aldırır adama.

Alıntıları Göster
    Yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkürler. Shadowgeist bence de delta ceed'den ve i30'dan daha donanımlı ve kaliteli araba. Ama yaşadığım kentten almak istiyorum. Hunter06 benzinli araç almak istemiyorum. Civic LPG takılabildiği ve ucuz olduğu için listemde. Yoksa yakıt performansı benim için önemli. Belirttiğiniz modelin dizeli nerdeyse 100 bin TL. İkinci şartımda iç hacminin yeterli olması. Aurise baktım gün içerisinde niyazıkki aradığım donanım seçeneklerinde dizel yok. Çok saçma geldi benzinlide var olan elegance modeli dizel olarak mevcut değil. Onun için auris de elenmiş oldu.

• quote:

Yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkürler. Shadowgeist bence de delta ceed'den ve i30'dan daha donanımlı ve kaliteli araba. Ama yaşadığım kentten almak istiyorum. Hunter06 benzinli araç almak istemiyorum. Civic LPG takılabildiği ve ucuz olduğu için listemde. Yoksa yakıt performansı benim için önemli. Belirttiğiniz modelin dizeli nerdeyse 100 bin TL. İkinci şartımda iç hacminin yeterli olması. Aurise baktım gün içerisinde niyazıkki aradığım donanım seçeneklerinde dizel yok. Çok saçma geldi benzinlide var olan elegance modeli dizel olarak mevcut değil. Onun için auris de elenmiş oldu.

chewy cruze var onuda bi incele istersen. genişlik idare eder lpg ile alınıyor galiba. verdiğin fiyata geçen ay . 2.0 dizel 163 hp alınıyodu.

misal ağzına kadar dolu hb cruze

1.6 16V WTCC Edition Plus AT (124 PS) 45,929 TL,

buda ağzına kadar dolu 1.6 16V WTCC Edition Plus AT (124 PS) 47,263 TL

124 hp olanlara lpg takılıyomu tam emin değilim ama bu fiyatların üstüne sunroof vb. donanımda ekleyip alırsın. ayrıca bu araçlar otomatik vites düz vites diyosan 3 milyar in fiyatlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfiasis -- 31 Temmuz 2012; 16:00:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elfiasis

quote:

chewy cruze var onuda bi incele istersen. genişlik idare eder lpg ile alınıyor galiba. verdiğin fiyata geçen ay . 2.0 dizel 163 hp alınıyodu.

misal ağzına kadar dolu hb cruze

1.6 16V WTCC Edition Plus AT (124 PS) 45,929 TL,

buda ağzına kadar dolu 1.6 16V WTCC Edition Plus AT (124 PS) 47,263 TL

124 hp olanlara lpg takılıyomu tam emin değilim ama bu fiyatların üstüne sunroof vb. donanımda ekleyip alırsın. ayrıca bu araçlar otomatik vites düz vites diyosan 3 milyar in fiyatlardan.

Alıntıları Göster
    Aslında cruze aklımdaydı. Fakat kendi bayisi caydırdı beni. LPG'ye uyumu kötü ve garanti dışı bırakırsın dedi. Dizeli ben sorduğumda 55.000Tl civarındaydı. Sanırım biraz daha bekleyip kampanya talip etmek lazım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.