Şimdi Ara

Hap yutamayanlar .. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
91
Cevap
0
Favori
32.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ledulth

sakız yutuyorum ama hap zor

Alıntıları Göster
    çok kolay be abicim hap yutmak.azıcık su al ağzına beklet birden hapı at ağzına suyu yut arada hapta gider.
  • Bende çocukluktan beri hap yuttuğumu hatırlamıyorum çocukken annem döve döve yuttururdu şimdi yok öyle birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail0625

çok kolay be abicim hap yutmak.azıcık su al ağzına beklet birden hapı at ağzına suyu yut arada hapta gider.

Kolay birşeydir tahminim ama olay sanırım psikolojik Büyük büyük lokmaları ağzıma atarım ama iş hapa gelince işin rengi değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isbara ALP

quote:

Orijinalden alıntı: ismail0625

Kolay birşeydir tahminim ama olay sanırım psikolojik Büyük büyük lokmaları ağzıma atarım ama iş hapa gelince işin rengi değişiyor

Alıntıları Göster
    cidden bu kadar zor olmasa gerek kendinize güvenin çünkü işin ucunda sağlık varşakaya gelmez.Kendinizi şartlandırmayınız ben yutamam yutarsam bişi olur eyvah filan
    zaten Hap su ile yoluunu bulur.

• quote:

Alıntıları Göster
    ben de yutamıyodum. şimdi triple bile götürürüm hapı dilinizin arkasına koyun ve başınız biraz yukarda olsun, suyu dikleyin. başınızın dik durması önemli eğer hapın kokusunu falan almak istemiyosanız. hap öne kayabilir sonra suyla karışır ıyyyy

kimi 2 yudum su yeter kimi susuz da olsa olur yazmış bu çok yanlış hapın bol suyla içilmesi lazım yerine gitmesi için. yoksa yemek borusunda kalabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majorümsü Minör -- 18 Mart 2010; 19:35:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Majorümsü Minör

ben de yutamıyodum. şimdi triple bile götürürüm hapı dilinizin arkasına koyun ve başınız biraz yukarda olsun, suyu dikleyin. başınızın dik durması önemli eğer hapın kokusunu falan almak istemiyosanız. hap öne kayabilir sonra suyla karışır ıyyyy

kimi 2 yudum su yeter kimi susuz da olsa olur yazmış bu çok yanlış hapın bol suyla içilmesi lazım yerine gitmesi için. yoksa yemek borusunda kalabiliyor.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler arkadaşlar.

• quote:

Alıntıları Göster
    Bilen bilir sporcular için Protein tozlu büyük haplar var.Onu yarım bardakta yutabiliyorum.

Hap yutamayanlar ..

• quote:

Alıntıları Göster
    La ne kadar hapçı var forumda.
  • quote:

Alıntıları Göster
    yutabiliyorum artık 1 sene önce yutamıyormuşum demekki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sudden_Death

Bendede gelişme var Bebe asprinini yutamazdım şimdi 625 mg'lığı 2 ye bölüp içebiliyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sudden_Death

Bendede gelişme var Bebe asprinini yutamazdım şimdi 625 mg'lığı 2 ye bölüp içebiliyorum

Alıntıları Göster
    biomenti falan bilen bilir. dişçiye gittiğinizde ağrınız varsa size bu antibiyotiği verir.1000mg'lık haplar. bunları susuz yutabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Onel

biomenti falan bilen bilir. dişçiye gittiğinizde ağrınız varsa size bu antibiyotiği verir.1000mg'lık haplar. bunları susuz yutabiliyorum

Alıntıları Göster
    Normalde yutarım ama gripini yutamıyorum bir tek, daha geçen gün yutmaya çalışırken boğazımda kaldı kustum

• quote:

Alıntıları Göster
    Susuz yutmayı denemiştim boğazıma yapışmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearFroMe

quote:

Orjinalden alıntı: Gercek1907

Hap içemiyorum ben de.Hapı ezerek içmek için ne kadar uğraş verdiğimi ben bilirim...

Doktora demiştim okadar ben ben içemem diye koskocaman delikanlısın şurup çocuklara dediForumdakileri göstermek vardı doktora

Haklı doktor valla ben 7 yaşındayken yutamazdım annem ezerdi kaşıkta öyle yutardım sizinkiler biraz tuhaf.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

Hapı elinle dilinin olabildiğince arkadasına koy,kendini hazır hissedince bir bardak suyu iç ve kafanı arkaya doğru yatır,yutkun,artık istemesende yutarsın,ama boğanızı kasma yoksa kusada bilirsin dikkat.Bu arada ilacı ağzına koymadan önce biraz su iç ağzın ıslansın.

Alıntıları Göster
    Bende ciddi bir refleks olduğundan dilimin üzerinde birşey dahi tutamam. Bugüne kadar da hapları ( ki hayatımda 5 kere hap yutmamışımdır) hep çiğnemiştim.

Fakat çiğnemenin sakıncalı olduğunu okuyunca burayı okuyarak burnumu kapatıp yutmayı denedim. BAŞARDIM!

Ben yapıyorsam artık herkes yapabilir. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Ben bunu niye düşünemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: C@n@ry

Bende ciddi bir refleks olduğundan dilimin üzerinde birşey dahi tutamam. Bugüne kadar da hapları ( ki hayatımda 5 kere hap yutmamışımdır) hep çiğnemiştim.

Fakat çiğnemenin sakıncalı olduğunu okuyunca burayı okuyarak burnumu kapatıp yutmayı denedim. BAŞARDIM!

Ben yapıyorsam artık herkes yapabilir. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Ben bunu niye düşünemedim

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben k.b.b doktoruyum.Ben de hap yutamıyorum taa kii 6 ay öncesine kadar Bu psikolojik bir şey... Özellikle ağrı kesicileri çiğneyerek yutmayın.(Etken maddesi naproksen sodyum olanlar.Apranax, aprol, aprowell, naprosyn, napradol, kapnax, apraljin, aleve, synax, oprax v.s...Ağır ağrı kesiciler) Ayrıca susuz da hap içmeyin en az 1 bardak su ile için çünkü hem boğazda kalmaması hem de hapın midede çözünebilmesi için.Bütün yöntemleri denediniz ama yine de hapı içemiyorsunuz o zaman efervesan olan ilaçları içiniz yani suda eriyen ilaçlar eczaneden satın alabilirsiniz.(Kaç saate yutulması gerektiğini yaşınıza uygunluğu v.s eczacıya sorunuz.)Örnek olarak hızlı etki gösteren bir antibiyotik cec 1000 mg yada 500 mg efervesan tablet.Ağrı kesici olarak da aspirin plus C 400 mg efervesan tablet.Ama mutlaka doktorunuza sorunuz.Doktorunuzdan size uygun ise efervesan tablet olan ilaçları yazmalarını isteyiniz.Size ufacık bir bilgi verdiysem ne mutlu bana Geçmiş olsun dileklerimle...

• quote:

Orijinalden alıntı: ByCopy

Arkadaşlar ben k.b.b doktoruyum.Ben de hap yutamıyorum taa kii 6 ay öncesine kadar Bu psikolojik bir şey... Özellikle ağrı kesicileri çiğneyerek yutmayın.(Etken maddesi naproksen sodyum olanlar.Apranax, aprol, aprowell, naprosyn, napradol, kapnax, apraljin, aleve, synax, oprax v.s...Ağır ağrı kesiciler) Ayrıca susuz da hap içmeyin en az 1 bardak su ile için çünkü hem boğazda kalmaması hem de hapın midede çözünebilmesi için.Bütün yöntemleri denediniz ama yine de hapı içemiyorsunuz o zaman efervesan olan ilaçları içiniz yani suda eriyen ilaçlar eczaneden satın alabilirsiniz.(Kaç saate yutulması gerektiğini yaşınıza uygunluğu v.s eczacıya sorunuz.)Örnek olarak hızlı etki gösteren bir antibiyotik cec 1000 mg yada 500 mg efervesan tablet.Ağrı kesici olarak da aspirin plus C 400 mg efervesan tablet.Ama mutlaka doktorunuza sorunuz.Doktorunuzdan size uygun ise efervesan tablet olan ilaçları yazmalarını isteyiniz.Size ufacık bir bilgi verdiysem ne mutlu bana Geçmiş olsun dileklerimle...

aradan 3 yıl geçmiş hala hap yutamıyorum hiçbirşey değişmedi
    Geç cevaplamış oldum ama teşekkürler doktor bey :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ByCopy

aradan 3 yıl geçmiş hala hap yutamıyorum hiçbirşey değişmedi
    Geç cevaplamış oldum ama teşekkürler doktor bey :)

Alıntıları Göster
    Ölüm korkursu olan kişiler hap yutamaz. geçmiş olsun

• Suya gerek bile duymam tükürükle bile yutarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shift35

Suya gerek bile duymam tükürükle bile yutarım

Aynen tükürükle yutarım acımam

Protein hapları vardı geçen yıl kullanmıştım gripin kadar onu bile yutuyordum 2 yudum suyla
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.