Şimdi Ara

Hap yutamayanlar ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
32.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ne yazık ki ben hap yutamıyorum ya psikolojik birşey 1 litre suyla bile bir hapı yutamıyorum boğazımdan geçmiyor hastalandım doktor 625 mg lık hap yazdı bi türlü yutamıyorum bebe asprinini bile zor yutarım o derece en yakın arkadaşımada sordum oda yutamıyormuş var mı benim gibi böyle biri forumda

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hap Yutamayanlar için Antibiyotikler

Hap yutma güçlüğü çekiyorsanız, antibiyotiklerinizi farklı şekillerde almanızı sağlayan seçenekler mevcuttur.

Hapı Suda Eriterek İçmek Zararlı Mı?

Bazı durumlarda, antibiyotik haplarını suda eritmek mümkündür. Ancak bu, tüm antibiyotikler için geçerli değildir. Antibiyotiğinizi suda eritmeden önce doktorunuza veya eczacınıza danışmalısınız.

Antibiyotik Suyla Eritilebilir Mi?

Evet, bazı antibiyotikler suda eritilerek içilebilir. Ancak bunu yapmadan önce doktorunuzun veya eczacınızın talimatlarını dikkatlice izlemeniz önemlidir. Suyla eritilebilen antibiyotikler genellikle granül veya toz formunda bulunur.

Antibiyotik Hapları Suda Eritilip İçilir Mi?

Antibiyotik haplarının suda eritilip içilip içilemeyeceği, haptan hapa değişir. Bazı antibiyotik hapları suda eritilmeye uygun değildir ve bütün olarak yutulmalıdır. Bu nedenle, antibiyotik haplarınızı suda eritmeden önce doktorunuza veya eczacınıza danışmanız çok önemlidir.

Antibiyotik Yutamayanlar

Hap yutamayan bireyler için, antibiyotikleri şu şekillerde almak mümkündür:

• Sıvı Antibiyotikler: Hap yutamayanlar için üretilen sıvı antibiyotikler mevcuttur.
    • Çiğnenebilir Tabletler: Bazı antibiyotikler çiğnenebilir tablet formunda bulunur. Bu tabletler, hap yutma güçlüğü çekenler için uygundur.
    • Enjekte Edilebilir Antibiyotikler: Ciddi enfeksiyonlar durumunda, antibiyotikler enjeksiyon yoluyla verilebilir.

Hap yutma güçlüğü çekiyorsanız, doktorunuza veya eczacınıza antibiyotiklerinizi almanızı kolaylaştıracak en uygun yolu sorun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben lan ben psikolojik bişey dedigin gibi zannediom bağzımda kalacak yutamiyom :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sudden_Death -- 28 Nisan 2009; 16:55:57 >
  • Demek varmış benim gibi
    Allah korusun daha kötü hastalıklarda olabilir yutabilmem lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: DieselTRoniC

Dilinin tam arkasına elinle koy , meyve suyunu iç , kafayı yukarı kaldır bi kere yutkun xD

Hap olunca olmuyor kendimi öyle bir endekslemişimki geçmiyor boğazımdan
    Ekmek arasına koyup çiğneyip yutkunsam olur mu?
  • Hayatınız boyunca bir kere bile olsun ilaç ve haplara işinizin düşmemesini dilerim. Kendimi ilaçlardan ve o iğrenç haplardan koruduğum için de çok mutluyum.
  • Bende yutamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dante

Hayatınız boyunca bir kere bile olsun ilaç ve haplara işinizin düşmemesini dilerim. Kendimi ilaçlardan ve o iğrenç haplardan koruduğum için de çok mutluyum.

Teşekkür ederim hocam umarım hepimizin işi ilaç ve haplara düşmez

@Shadow_catcher
    Birini daha buldum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hap yutamıyorum !!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben şuana kadar hic bi hastalaıgımı ilaçla gecirmemişim fear in dedigi gibi seker olunca buyuk bi tane bile yutarım hap oldumu yutamiom :D
  • Yutcağın Hap Eğer Ağrı Kesiciyse Çiğneme Beyin Kanamasından...
  • Bende hiç yutamıyorum elimle boğazıma kadar sokuyorum 1 litre su içiyorum anca giderse gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRiverStyx -- 28 Nisan 2009; 17:06:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: AntiPatiBySago

Yutcağın Hap Eğer Ağrı Kesiciyse Çiğneme Beyin Kanamasından...

Onun nedeni ne hocam kana çabuk karışıyomuş diye sanırım ondan bende çiğnemeden yutmaya çalışıyorum ama olmuyo 2 ye falan bölsem olur mu ?
  • sakız yutabiliyor musun?
  • Aha beni anlatan bir konu.
    Hiç hap yutamıyorum. yutmaya çalışıyorum içiyorum suyu sonra yutamayınca mecburen tükürüyorum.
    Tükürdüğüm hapta ıslak oluyor busefer hiç yutamıyorum ağzıma acımsı tat geliyor.

ıy aklıma geldi iğrendim

• 1 litre suyun faydası olmaz zaten. Az suyla yutmayı dene
  • Hap yutmakta ne var ben susuz yutuyorum gerçekten.
  • Bakın yine bir bilgimi paylaşıyorum..

Kulağınızı kapayınız ve deneyiniz. Kesin çözüm ayrıca bizim şirketlerimiz var ben ayrıca piskolog doktor uyum. eğer muayene olmak istiyorsanız pm den adres iyaollyım
  • Ben ... ... yutuyorum bazen takılıyor bogazımı ama
  • Yarım bardak suyla 2-3 hap yutabilirm fazla büyük olmamk şartıyla

fakat sakız yutamıyorum
  • Ben Ne Sakız Ne De Hap Yutabiliyorum
  • Susuz götürürüm.
    Birden yutmak zor gelirse dilinin altına koy beklet, hazır olunca indir aşağı. Dilinde değişik bir tat bırakır haplar, onu istemiyorsan dilinin arkasına koy veya bilinin ucuyla direk yutağa gönder
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.