Şimdi Ara

Hapis cezası alır mıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Demek istediğim tam olarak şu: Karşımızda elinde bıçak olan bir adam var ve senin üstüne doğru yürüyor. Senin canına kast edeceğini anladın ve korku ve panikle birden belindeki tabancayı çıkartıp adama ateş ettin ve adamı öldürdün. Burada suçlu sayılır mıyız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keira-

Demek istediğim tam olarak şu: Karşımızda elinde bıçak olan bir adam var ve senin üstüne doğru yürüyor. Senin canına kast edeceğini anladın ve korku ve panikle birden belindeki tabancayı çıkartıp adama ateş ettin ve adamı öldürdün. Burada suçlu sayılır mıyız?
    Evet sayılırsın. Hayati bir yerine sıkmak zorunda değilsin öncelikle sen adam öldürmek için sebep arıyorsun ve bu hukukta cezalandırılır. (Çok iyi bilmesem de silahla yaralasanda suç olma ihtimali var, öldürmesen bile çünkü eşit silahlar değil.)

Hukuk konusunda daha bilgili birine sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 4 Şubat 2020; 4:58:44 >
  • tamamdır teşekkür ettim. Daha detaylı araştırıcam ben bunu

• Karagürz kullanıcısına yanıt
    hocam bir sürü kasıt vardır şimdi bacaktan bıçaklandığında yaralama kastı olduğu için kasten yaralama olur, ama eğer bacaktan bıçaklanan adam ölürse bu sefer de kastın aşılması suretiyle adam öldürme suçu
    işlenmiş olur ona uygun bir ceza verilir, onun dışında meşru müdafa hakkında ise şöyle deniyor 'Saldırıyı defetmek için ORANTILI karşı güç kullanan kimse, meşru müdafaa hükümleri gereği cezalandırılmaktan kurtulur. Orantılı kısmı çok önemli herşeyin belli olduğu yer o kısım
  • mertcan y kullanıcısına yanıt
    Orantılı çok saçma saldırı yiyen sensin orantıyla karşılık verirsen her zaman zararda olursun hukuk bile korumuyor ki anasını satim böyle işin kaçmak en mantıklısı o halde
  • Karagürz kullanıcısına yanıt
    yasalarda öyle ama canınıza kast edildiği durumda hukuku düşünmeyin bile tek amacınız canınızı kurtarmak olsun bence kurtulduktan sonra düşünülür hukuksal işler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keira-

tamamdır teşekkür ettim. Daha detaylı araştırıcam ben bunu
    Somut olaya bakılır her durum da bıçağa silah çektin diye ceza almazsın fakat silahı nereye doğru tuttuğun atış şeklin vs.. şeylerle hakim hakkaniyete ulaşmaya çalışır.Umarım açıklayıcı olmuştur.
  • Mesela adamın bizi öldürmeye niyetli olduğunu anladık tam tabancasını çıkarıp bize ateş edecekken biz önce davranıp ona ateş etsek ve ölse adam biz suçlu sayılır mıyız? Yani biz ölmekten kurtulmak için bizi öldürecek olan adamı öldüremez miyiz? Buna hakkımız yok mudur?

• Keira- kullanıcısına yanıt
    Var hocam ama adamı öldürmeye çalışman değil saldırıyı savuşturman gerekiyor savuşturma sonucunda ölürse yinede meşru savunma hakkından yararlanabilirsin ama dediğim gibi somut olay önemli
  • tamamdır hocam anladım sağ olun

• Adama sıkacaksan kendine de bir tane sıkmalısın ki adil olsun.

• Meşru müdafaa diye bir şey var. seni öldürmek için silahla üstüne koşan birini savunma amaçlı öldürürsün mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 5 Şubat 2020; 12:19:45 >
  • millet vekili akraba eş dost yoksa hertürlü yatarın var
  • öldürme

• öldürürsen hapse girersin,öldürmezsen o seni öldürür

seçim senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cola Contains Caffeine -- 5 Şubat 2020; 15:38:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertcan y

meşru müdafa hakkı sınırlı yani karşındakinde ateşli silah yoksa ama sende ateşli silah varsa sınırı aştığın için ceza yersin hatta direkt adam öldürmeden ceza yersin belki biraz cezanı indirirler, onun dışında meşru müdafa çok geniş bir kavram, olası kast var kastın aşılması var cart curt var yani çok değişik, mesela adam seni vurdu bir kere sonra arkasını döndü gidiyor sen arkadan sıkıp öldürürsen adam öldürmekten hapis yatarsın vurulmuş olman bişey değiştirmez adam arkasını dönüp uzaklaşıyor çünkü anladın mı ? böyle aşırı karışık olaylar yani adamın seni %100 öldürecek olması lazım öyle düşün bacağından bıçağı sapladı ya da vurdu seni ama sen onu hayati bir yerinden vurdun o zaman olası kas ya da kastın aşılması cart curt oluyor yani hapis cezası alırsın yine fakat süresi farklılık gösterir
    hep merak etmişimdir hani filmlerde yan yana olan iki kişi silahı kapmak için filan mücadele ederken aralarından biri vuruluyor ya o zaman kendini korumaya çalışan kişi ceza alıyor mu

• Brisbane kullanıcısına yanıt
    Gerekli şartlar sağlanırsa taksirle adam öldürmekten ceza alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragnar07 -- 5 Şubat 2020; 17:30:23 >
  • Konum Türkiye ise EVET.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.